Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:229, Did:0, useCase: 3

"Betsafe" Latvijas Spēkavīru čempionāta Superfinālā uzvar Plivda

Ritvars Raits
Ritvars Raits

"Betsafe" Latvijas Spēkavīru čempionāta Superfinālā uzvar Plivda
Čempiona kausu Superfināla uzvarētājam pasniedz aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis
Foto: "Spēka Sporta Centrs"

25. augustā pie Vidzemes ledus halles, Ogrē, notikušajā "Betsafe" Latvijas Spēkavīru čempionāta Superfinālā 11 atlētu konkurencē triumfēja Artis Plivda.

Cīņā par titulu devās gan iepriekšējā gada stiprākais vīrs līvānietis Artis Plivda, gan jaunais U-105 SCL pasaules čempions ogrēnietis Māris Krievelis, gan iepriekšējo gadu čempioni Oskars Martužans un Didzis Zariņš, tāpat arī stabili un veiksmīgi sezonu aizvadošais Jānis Šleckus, jaunie atlēti Intars Sauskājs un Jānis Krūmiņš, kā arī Otomārs Skreija, Raivis Mundiciems, Ivars Grahoļskis un Jānis Ilgavižs. Rīta pusē norisinājās 1. kārta – priekšsacīkstes. Tajās piedalījās visi pieteiktie atlēti, lai kvalificētos sešām vietām Superfināla otrajā daļā.

Pirmais vingrinājums - "Darba Drošības Centra pulkstenis". Sportistam bija uz rokām jānes pa apli "Betsafe" karsējmeitenes. Tika vērtēti noietie apļi. Izlozei labpatikās pirmo numuru piešķirt Artim Plivdam, līdz ar to līvānietim un pagājušā gada čempionam nācās atklāt šī gada sacensības. Jāteic, ka Artis sacensības uzsāka vareni, un viņa uzrādīto rezultātu - 850° - nevienam no pārējiem desmit atlētiem pārspēt neizdevās. Fantastiski sacensības sāka arī Otomārs Skreija, veicot vairāk kā divus apļus un uzrādot rezultātu 810°, trešais ar rezultātu 675° bija mājinieks Māris Krievelis. Neveiksmīgi sacensības uzsāka daļa no favorītiem. Didzis Zariņš ieņēma tikai astoto vietu, kas viņam liedza cīkstēties ar Arti par spēcīgākā titulu. Vairāk bijām gaidījuši no pieredzējušajiem Ivara Grahoļska un Jāņa Ilgaviža, kuriem, iespējams, patraucēja savainojumi vai arī motivācijas trūkums.

Otrais vingrinājums - "Essve Nēši". 20 + 20 m distancē bija jāpārvieto 380 kg smagi nēši. Tika vērtēts distancē pavadītais laiks. Didzim Zariņam bija jāsāk iepriekšējā vingrinājumā "izlietā ūdens sasmelšana", ko viņš arī veiksmīgi darīja, uzrādot labāko rezultātu – 23,40 sek. Otrā vieta Artim Plivdam, trešā - Jānim Šleckum. Tikai seši atlēti spēja distanci veikt līdz galam (viņi arī bija tie, kuri, kā vēlāk izrādījās, iekļuva Superfināla otrajā daļā).

Trešais vingrinājums – "RERE grupas stafete". Atlētiem 20 m distancē bija jāpārvieto trīs priekšmeti - baļķis (110 kg), riepa (120 kg) un vairogs "Latvija" (175 kg). Tika vērtēts distancē pavadītais laiks. Fantastisku ātrumu distancē uzrādīja Māris Krievelis – 45,63 sek. Otrais - Jānis Šleckus, trešais - Artis Plivda. Neveiksme Didzim Zariņam - kļūda riepas nešanā neļāva veikt pilnu stafeti, kas viņam deva tikai astoto rezultātu. Fantastiski nocīnījās Otomārs Skreija, kurš, parādot raksturu, veica visu distanci. Jāuzteic arī Oskars Martužans, kurš par spīti savainojumam cīnījās līdz galam un uzrādīja ceturto labāko rezultātu.

Ceturtais vingrinājums – "Ferratum Money seifa celšana". Tradicionālā vilkšana (vilkme) no zemes, tikai tika izmantots īpaši seifa celšanai izveidots podests. Seifa svars – 320 kg. Tika vērtēts pacelto un fiksēto reižu skaits. Artis Plivda vēlreiz pierādīja, ka šajā disciplīnā viņš patreiz ir spēcīgākais. Viņam pirmā vieta ar 14 cēlieniem. Ivars Grahoļskis parādīja, ka, ja saņemas, tad var arī spēcīgi nostartēt. Viņam otrā vieta ar 12 reizēm. Trešais Jānis Šleckus – 11 reizes.

Kopvērtējums pēc pirmajiem 4 vingrinājumiem:
1. Artis Plivda – 41 p.
2. Jānis Šleckus – 36 p.
3. Māris Krievelis – 34 p.
4. Oskars Martužans – 29 p.
5. Didzis Zariņš – 27 p.
6. Otomārs Skreija – 26 p.
=================================
7. Ivars Grahoļskis – 21 p.
8. Raivis Mundiciems – 20 p.
9. Jānis Ilgavižs – 14 p.
10. Jānis Krūmiņš –6 p.
11. Intars sauskājs – 6 p.

Turpmākajām sacensībām kvalificējās sešas labākie. Pauzē starp sacensībām skatītāji varēja sekot tam, kā Agris Kazeļņiks uzstādīja rekordu, velkot 32 Ogres motokluba "Rēgi" motociklus. Kopējais motociklu un to braucēju svars bija vairāk nekā 15 tonnas. Arī Artis Plivda parādīja savu spēku, noturot superbaikus, kas brauca katrs savā virzienā. Tāpat šajā pauzē notika motokluba "Rēgi" un tā viesu motociklu parāde.

Pēc šiem šoviem sekoja sacensību otrajā kārta, kurā sešiem atlikušajiem atlētiem bija jāveic vēl četri vingrinājumi.

Piektais vingrinājums - "Latvijas Nafta autocisternas vilkšana". Sportistiem bija jāpārvieto 14 tonnas smaga autocisterna 30 m distancē. Dalībnieki nedrīkstēja izmantot virvi. Šajā disciplīnā visi atlēti pierādīja, ka godam nopelnījuši vietu stiprāko sešniekā – visi rezultāti iekļāvās divu sekunžu intervālā. Labākais bija Oskars Martužans, otrais - Artis Plivda, trešais - Didzis Zariņš.

Sestais vingrinājums - "Husqvarna raidera ķerra". Atlētiem 20 m distancē bija jāpārvieto 800 kg smaga ķerra, uz kuras uzlikts "Husqvarna" raideris, 320 kg uz rokām. Didzis Zariņš pēc neveiksmīgās sacensību pirmās daļas nodemonstrēja apņēmību iesaistīties cīņā par godalgotajām vietām un uzrādīja labāko rezultātu – 10,28 sek. Otrais bija Jānis Šleckus – 10,50 sek., trešais - Artis Plivda – 10,82 sek.

Septītais vingrinājums – "NRG4Strong.com plecu spēka kombinācija". Atlētiem bija trīs reizes jāceļ 120 kg smags baļķis, 135 kg baļķis - divas reizes, bet 80 kg smaga hantele maksimālu reižu skaitu 90 sekundēs. Didzis Zariņš turpināja pakaļdzīšanos, sasniedzot labāko rezultātu – 11 reizes, otrais bija Māris Krievelis – desmitvreizes, bet trešais Jānis Šleckus – astoņas reizes. Neveiksmīgi nostartēja Skreija, netiekot galā ar sākuma svaru.

Astotais vingrinājums - "Betsafe Atlanta akmeņu celšana". Seši akmeņi, kuru svars - 100, 120, 140, 160, 180, 200 kg, bija jānovieto uz podestiem augstumā no 180 cm līdz 120 cm. Tika vērtēts pacelto akmeņu skaits un laiks, kurā tas ir izdarīts. Fināla pēdējā vingrinājumā sešus akmeņus pacelt izdevās tikai Didzim Zariņam. Pieci akmeņi Arta Plivdas, Jāņa Šleckus un Oskara Martužana kontā. Četri akmeņi pakļāvās Mārim Krievelim un Otomāram Skreijam.

Kopvērtējums:
1. Artis Plivda – 28 p.
2. Jānis Šleckus – 52 p.
3. Didzis Zariņš – 49 p.
4. Māris Krievelis – 44 p.
5. Oskars Martužans – 43 p.
6. Otomārs Skreija – 30 p.

Agris Kazeļņiks pēc sacensībām: "Pateicamies katram interesentam, kurš klātienē vēroja "Betsafe" Latvijas Spēkavīru čempionāta Superfinālu un atbalstīja spēkavīrus viņu cīņā par uzvarētāja titulu. Tāpat ļoti liels paldies visiem Spēkavīru čempionāta atbalstītājiem. Esam aizvadījuši jubilejas - 15. sezonu, noskaidrojuši labākos spēkavīrus, esam gandarīti par viņu uzrādītajiem rezultātiem. Jāteic, ka likumsakarīgi uzvarēja tie, kuri parādīja cīnītāja raksturu. Apsveicam Arti ar uzvaru – viņš to bija pelnījis!"

Šogad "Betsafe" Latvija Spēkavīru čempionāts norisinājās dažādās Latvijas vietās – Saldū, Talsos, Ventspilī, Preiļos, Viesītē, Līvānos, Krāslavā, Pļaviņās un Ogrē. Paldies pašvaldībām par sadarbību!

"Betsafe" Latvijas Spēkavīru čempionātu organizē Biedrības "Spēka Sporta Centrs", "Stiprinieku Republika", "Sporta klubs Stipriem". Mārketings – SIA "NRG Stipriem".
"Betsafe" Latvijas Spēkavīru čempionāta ģenerālsponsors - "Betsafe". Atbalsta - "Husqvarna", "Latvijas Nafta", "FerratumMoney", "Essve", "Darba drošības centrs" un "Gaso". Informē radio "Star FM" un TVnet. Skaties apskatus Rīga TV24 ēterā. Sezonas ģenerālsponsors - "RERE grupa". Spēka avots – "MLO nutrition" no NRG4Strong.com
Vairāk informācijas – stiprinieki.lv Seko mums – https://www.facebook.com/stipriem/.

Informāciju sagatavoja:
Vineta Kazeļņika,
"Spēka Sporta Centrs"