Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:229, Did:0, useCase: 3

Krievijas svarcelšanas federācijai var atņemt akreditāciju

Juris Miņins
Juris Miņins

Krievijas svarcelšanas federācijai var atņemt akreditāciju
Vitālijs Mutko
Foto: ITAR-TASS/Scanpix

Krievijas sporta ministrs Vitālijs Mutko paziņoja, ka sakarā ar situāciju, kas ir izveidojusies valsts svarcelšanas federācijā, var tikt lemts par akreditācijas atsaukšanu šai organizācijai.

Krievijas svarcelšanas federācijas uzraudzībā esošie sportisti pēdējā gada laikā vairākkārtīgi ir pieķerti dopinga lietošanā, tāpēc Krievijas sporta minists Vitālijs Mutko ir izteicies, ka šai organizācijai var tikt atņemtas tiesības pārstāvēt valsti starptautiskajā arēna.

“Ar svarcelšanu mums vajadzēs tikt galā, paredzu ļoti nopietnu darbu,” teica Mutko, “jautājums šoreiz varbūt nav pat par lielo iekritušo sportistu skaitu, bet par vielām, kas ir atrastas šo sportistu analīzēs. Beigu beigās, ja valsts redz, ka federācijai ir ļoti daudz pozitīvo dopinga provju, tad tas nozīmē, ka organizācija netiek galā ar saviem uzdevumiem un valstij ir visas tiesības atņemt šai federācijai akreditāciju pārstāvēt valsti un pieprasīt, lai tiktu izveidota jauna federācija.”

Tāpat sporta ministrs atzīmēja, ka, lai arī Krievijas svarcelšanas izlase Rio olimpiādē nepiedalījās, diviem sportistiem bija iespējas cīnīties par taisnību un panākt savu pielaišanu sacensībām, jo viņi bija izpildījuši visus nosacījumus. Savukārt pārējiem atlētiem Krievijā varētu tikt sarīkotas atsevišķas sacensības.

Atgādināsim, ka pēdējā gada laikā diskvalifikācijas par dopinga lietošanu ir saņēmuši vairāki Krievijas atlēti, kuri ir izcīnījuši medaļas gan olimpiādē, gan pasaules čempionātos, tajā skaitā arī 2015. gada Pasaules čempionāta uzvarētājs un pasaules rekorda uzstādītājs supersmagajā svarā Aleksejs Lovčevs.

Par šiem pārkāpumiem Krievijai, tāpat kā vēl sešām valstīm (Ķīnai, Kazahstānai, Azerbaidžānai, Ukrainai, Baltkrievijai, Turcijai) draud viena gada diskvalifikācija no starptautiskajām sacensībām.

Izmantotie resursi:
Футбол, хоккей, баскетбол, теннис, бокс,...