Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:229, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Latvijas baļķa celšanas čempionātā triumfē Martužans

Latvijas baļķa celšanas čempionātā triumfē Martužans
Publicitātes foto

24.maijā, trīspadsmit Latvijas stiprākie vīri tikās Latvijas baļķa celšanas čempionātā, kas norisinājās Aizkrauklē. Karstais laiks noteikti patika sacensību skatītājiem, taču spēkavīriem uzlika papildus slodzi un sacensības izvērtās ļoti smagas. Lai arī Raimonda Bergmaņa reiz uzstādītais rekords baļķa celšanā netika pārspēts, par pārsteigumu parūpējās jaunākais spēkavīrs Oskars Martužans, kurš pārspējot visus atlētus, mājās devās ar lielāko čempionāta kausu!

Latvijas baļķa celšanas čempionātā piedalījās trīspadsmit Latvijas atlēti. Šajā sezonā atlētu vidū redzam jaunus dalībniekus- Magnusu Vucānu un Andreju Razujevu, atgriešanos piedzīvoja arī Jānis Ilgavižš, kurš pagājušā gada Latvijas spēkavīru čempionāta pirmajā posmā guva nopietnu traumu un viņam sacensību sezona beidzās nemaz nesākusies. Spēkavīru rindas papildīnāja arī Agra Kazeļņika brālis Ivars Kazeļņiks un kuldīdznieks Māris Rozentāls.

Laika apstākļi noteikti bija galvenais iemesls, kāpēc spēkavīriem sacensības izvērtās tik smagas un baļķa celšanā Raimonda Bergmaņa rekords- 190 kg., netika pārspēts. Par pārsteigumiem parūpējās gan kuldīdznieks Edgars Andersons, kurš, paceļot 160 kg. ne tikai pārspēja pats savu personīgo rekordu, bet ierindojās arī trešajā vietā. 170 kg. pievarēja un otrajā vietā palika Ivars Grahoļskis, bet par galveno pārsteigumu parūpējās Oskars Martužans, kurš, pievarot 175 kg. ierindojās pirmajā vietā, apsteidzot gan pieredzējušo Arti Plivdu, gan arī Agri Kazeļņiku.

Lai priecētu skatītājus un mēģinātu pārspēt vēl kādu rekordu, atlēti ķērās pie LIEBHERR/Alfis fermera pastaigas. Gaļas nama Ādaži krucifiksa un BAKERnutrition auto ķegas-vilkmes.

Fermera pastaigā uz attālumu atlētiem katrā rokā bija jānes 125 kg. Lai arī 2012. gadā Jāņa Šleckus uzstādītais rekords- 86 m., netika pārspēts, labākie rezultāti fiksēti Artim Plivdam, pašam Jānim Šleckus, Jānim Ilgavižam un Aivaram Šmaukstelim.

Ar auto vilkmi atlētiem negāja viegli. Automašīnā sasēdinātie Aizkraukles bērni bija papildus smagums jau tā vairāk kā 300 kg. smagajai automašīnai. Pa vienai reizei to pacelt izdevās Edgaram Andersonam, Mārim Rozentālam un Ivaram Grahoļskim. Divas reizes automašīnu pacelt izdevās Magnusam Vucānam un Aivaram Šmaukstelim, piecas reizes Jānim Ilgavižam, bet nepārspēts, ar paceltām sešām reizēm, palika Oskars Martužans.

Krucifikss, kur katrā rokā atlēti turēja pa 12,5 kg. smagiem svariem, vislabāk padevās Mārim Rozentālam, viņa laiks- 52.25 sek., nedaudz atpalika Ivars Kazeļņiks (51.75 sek.), bet trešais rezultāts Jānim Ilgavižam (47.75 sek.).
Pasākuma noslēgumā atlētiem bija iespēja iepriecināt klātesošos skatītājus velkot kravas mašīnu ar piekabi, kas šādā tveicē nelikās reāli, taču skatītājiem par prieku to pavilkt izdevās Ivaram Grahoļskim un būtu padevies arī vēl kādam atlētam, taču šoreiz stiprinājumi neizturēja atlētu vilkt gribēšanu un nācās šo pasākumu pārtraukt.

Spēkavīriem sezonas atklāšana Aizkrauklē izvērtās smaga, taču izskatās, ka tā sola arvien jaunus pārsteigumus un mēs noteikti varam cerēt uz ne vienu vien skaistu rekordu. Nākamās aktivitātes paredzētas jau 8.jūnijā Daugavpilī, kur norisināsies Scania Latvia Truck pull vilkšanas čempionāts un cīņa par rekordu labošanu.

Agra Kazeļņika Spēkavīru šova nākamie posmi norisināsies 8.jūnijā Daugavpilī, 28.jūnijā Skrundā un Preiļos, 5.jūlijā Elejā, 2.augustā Jaunjelgavā, 9.augustā Aizputē un Bauskā, bet sezonas noslēgums norisināsies 24.augustā Ogrē.

Spēkavīru šovus atbalsta Scania Latvia, Baker Nutrition, Gaļas nams Ādaži, Latvijas gāze un LIEBHERR/Alfis.

Informāciju sagatavoja:
Līga Abakuka
Spēkavīru šovu organizētāja


Jānis Buks. Foto: LOK
10

LOK prezidents vaino Čakšas komandu par politiskā spiediena izdarīšanu

LETA. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks vaino Izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai pietuvinātas personas par politiska spiediena izdarīšanu, trešdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).
Artūrs Plēsnieks. Foto: Reuters/Scanpix
15

Tokijas bronzas medaļnieks Plēsnieks nekvalificējas Parīzes spēlēm

LETA. Latvijas pārstāvis Artūrs Plēsnieks pirmdien Taizemē notiekošajā Pasaules kausā svarcelšanā izcīnīja 14. vietu svara kategorijā līdz 102 kilogramiem un nekvalificējās Parīzes olimpiskajām spēlēm.
Armands Mežinskis. Foto: EPA/Scanpix

Mežinskim 11. vieta Pasaules kausā svarcelšanā

LETA. Latvijas pārstāvis Armands Mežinskis sestdien Taizemē Pasaules kausā svarcelšanā izcīnīja 11.vietu svara kategorijā līdz 89 kilogramiem.