Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:229, Did:0, useCase: 3

Stepanovam sudrabs Eiropas Pankration cīņu čempionātā

Jānis Celmiņš

Stepanovam sudrabs Eiropas Pankration cīņu čempionātā
Treneris R. Hatmuļļins, A. Stepanovs un asistents A. Čeksters cīņu noslēgumā pēc I-NEX naudas balvas cīņas uzvarētājam saņemšanas.

Piektdien pirmo reizi Latvijā notika sacensības pēc Pankration Athlima cīņu noteikumiem, jo Rīgā norisinājās 7. Eiropas Pankration cīņu čempionāts. Pankration cīņu noteikumi mazliet atgādina cīņas bez noteikumiem jeb MMA. Tomēr vizuāli vērojamas atšķirības gan tāpēc, ka sportisti lieto galvas un kāju aizsargus, gan tāpēc, ka ir tērpušies īpašos, pēc senās Grieķijas parauga darinātos tērpos. Pankration disciplīna kā seno Olimpisko spēļu sporta veids ir bijis konstatēts jau 648 g. p.m.ē. Mūsdienu noteikumi paredz cīņas ilgumu kā vienu 5 minūšu raundu.

Šajā čempionātā piedalījās pārsteidzoši daudz valstu sportistu, kopumā no 12 valstīm. Latviju pārstāvēja vairāki zināmi cīņu klubi, bet visplašāk pārstāvētas bija Krievija, Ukraina, Azerbaidžāna, Grieķija, Moldova un Lietuva.

Latvian Shidokan Team sportists Antons Stepanovs, kas vēl nesen debitēja profesionālajās MMA cīņas Helsinkos, startēja svara kategorijā līdz 64 kg. Jāatzīmē, ka sākotnēji Stepanovam bija paredzēta cīņa junioru kategorijā, tomēr iztrūkstot atbilstošam pretiniekam, viņš tika nozīmēts uz pieaugušo kategoriju, kas oficiāli ir sasniedzot 21 gadu vecumu. Pirmās cīņas pretinieks bija daudzkārt titulus ieguvušais, 32 gadus vecais Konstantīns Mokšins no Lietuvas kluba „Lokys”, un kura specializācija ir džudo, sambo un kaujas sambo. Šī cīņa galvenokārt norisinājās abiem sportistiem aktīvi veicot kāju un roku sitienus gan pa korpusu, gan galvu, kur Stepanovs parādīja sevi kā pārāku. Uzsākot cīņu mierīgi, pirmajā izdevīgajā situācijā Lietuvas sportists guva spēcīgu sitienu pa galvu un tāpēc zaudēja kontroli un izgāja no cīņas laukuma. Cīņas nobeigums norisinājās parterī, kur Stepanovs jutās vēl pārliecinātāks. Pēc tiesnešu vērtējuma, šajā cīņa uzvarēja Antons Stepanovs, tādējādi virzoties uz finālu.

Čempionāta finālā Stepanovs stājās pretī favorītam no Ukrainas komandas Valentīnam Viščukam, kurš bija jau vērojis iepriekšējo cīņu. Iespējams tāpēc jau no pirmajām cīņas sekundēm Ukrainas sportists iegāja tuvcīņā, veiksmīgi izdarot metienu pāri gurniem un mēģināja veikt rokas laušanas paņēmienu. Tas gan nebija veiksmīgi, jo Stepanovam izdevās labi pāriet aizsardzībā un veikt sitienu ar celi pa pretinieka korpusu. Tomēr acīmredzot ar to nebija pietiekami, jo Viščuks veica otro satvērienu un metienu pāri gurniem, ko pabeidza ar rokas laušanas paņēmienu.

Čempionāta oficiālā apbalvošana pēc visu fināla cīņu pabeigšanas norisināsies sestdien, 25.04.2009. E.Birznieka-Upīša ielā 21a, kur atrodas V. Zeļjonija Džudo klubs. Tomēr jau tagad ir zināms, ka Antons Stepanovs ir ieguvis 7. Eiropas Pankration cīņu čempionāta sudraba medaļu.

Informāciju sagatavoja:
A. Čeksters

     [+] [-]

, 2009-04-27 15:15, pirms 15 gadiem
kā skatījos video tad mazliet līdzīgs BJJ šis Pankration...