Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:229, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Želninai sudrabs; Palagutai bronza IFBB Pasaules kausā fitnesā un bodifitnesā

Želninai sudrabs; Palagutai bronza IFBB Pasaules kausā fitnesā un bodifitnesā
Latvijas izlase ar IFBB prezidentu Dr.Rafaelu Santonju
Foto: Latvijas Bodibildinga, fitnesa un bodifitnesa federācija

Igaunijas galvaspilsētā Tallina no 18. līdz 21. novembrim norisinājās IFBB Pasaules čempionāts klasiskajā bodibildingā vīriešiem un Pasaules kauss fitnesā, bodifitnesā un bodibildingā. Tajā ar panākumiem startēja Latvijas pārstāves.

Latvijas izlasi pārstāvēja Latvijas Bodibildinga, fitnesa un bodifitnesa federācijas prezidente, IFBB Starptautiskās kategorijas tiesnese un trenere Kristīne Vederņikova, federācijas viceprezidents Vladimirs Belovs, fitnesa sporta veida pārstāve Irina Palaguta un bodifitnesa kategorijas dalībniece Dina Želnina.

Fitnesa sporta disciplīna IFBB Pasaules kausā tika pārstāvēta ar vienu kategoriju. Divu raundu kopvērtējumā deviņpadsmitgadīgā sportiste no Rīgas Irina Palaguta izcīnīja Latvijai bronzas medaļu. Pirmajā vietā ierindojās Eiropas čempione, Krievijas pārstāve Tatjana Dvorcova, otrajā vietā – Kristīne Koroļjaka no Igaunijas.

Otra Latvijas izlases pārstāve, starptautisko sacensību debitante Dina Želnina startēja bodifitnesa kategorijā virs 163cm izcīnot savā sportiskajā karjerā pirmo sudraba godalgu Pasaules līmeņa turnīrā.

IFBB Pasaules čempionāts un Pasaules kauss pulcēja 120 sportistus no 33 valstīm. Komandu vērtējumā sacensībās uzvarēja Polijas nacionālā izlase, atstājot aiz sevis Igauniju un Koreju.

Latvijas Bodibildinga, fitnesa un bodifitnesa federācija apsveic Dinu Želninu un Irinu Palagutu ar lielisko sportisko rezultātu un izcīnītām augstākā kaluma medaļām. Latvijas fitnesa, bodifitnesa un bikini fitnesa sporta veidu pārstāves pēdēja gada laikā ir iemantojušas stabilas līderpozīcijas starptautiskajā arēnā, Eiropas un Pasaules līmeņa turnīros, kur katrās sacensībās ierindojas fināla top sešiniekā.

Nākamā sacensību sezona Latvijas komandai atsāksies pavasarī ar IFBB Latvijas čempionātu, Baltijas valstu turnīru un Eiropas čempionātiem sievietēm un vīriešiem.

Informāciju sagatavoja
Kristīne Vederņikova
Latvijas Bodibildinga, fitnesa un bodifitnesa federācijas prezidente


, 2011-11-23 15:38, pirms 12 gadiem
nez, vai šajā sporta veidā notiek līdzīgi āfterpārtiji kā modes/modeļu biznesā. cik lasīts Arnolda Švarcenegera autobigrāfijā, arī vīriešu bodybildinga pasākumos t.i. pēc šiem pasākumiem, pikantās izklaides sit augstu vilni...
Jānis Buks. Foto: LOK
10

LOK prezidents vaino Čakšas komandu par politiskā spiediena izdarīšanu

LETA. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks vaino Izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai pietuvinātas personas par politiska spiediena izdarīšanu, trešdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).
Artūrs Plēsnieks. Foto: Reuters/Scanpix
15

Tokijas bronzas medaļnieks Plēsnieks nekvalificējas Parīzes spēlēm

LETA. Latvijas pārstāvis Artūrs Plēsnieks pirmdien Taizemē notiekošajā Pasaules kausā svarcelšanā izcīnīja 14. vietu svara kategorijā līdz 102 kilogramiem un nekvalificējās Parīzes olimpiskajām spēlēm.
Armands Mežinskis. Foto: EPA/Scanpix

Mežinskim 11. vieta Pasaules kausā svarcelšanā

LETA. Latvijas pārstāvis Armands Mežinskis sestdien Taizemē Pasaules kausā svarcelšanā izcīnīja 11.vietu svara kategorijā līdz 89 kilogramiem.