Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:229, Did:0, useCase: 3

Sacensību rezultāti no Aizkraukles čempionāta spiešanā guļus

Baiba Norberte
Baiba Norberte

Aizkrauklē 17.janvārī notika šī gada pirmās sacensības pauerliftingā – Aizkraukles Pilsētas atklātais čempionāts svaru stieņa spiešanā guļus bez ekipējuma. Sacensībās piedalījās 11 sporta komandas. Trīs spēcīgākās bija „Aizkraukles SC”, „Gulbenes K.S.P.” un „Vikings PL”.

Aizkraukles Pilsētas atklātajā čempionātā piedalījās 11 sporta komandas no visas Latvijas – „Aizkraukles SC”, „Gulbenes K.S.P.”, „Vikings PL”, „Rembate”, „Pļaviņas”, „Panatta Fitness Sigulda”, „SK Viesīte”, „Libava”, „Rīgas Tehniskā koledža”, komanda „Tukums” un „Apolons”.

Sacensības notika sešās grupās - jaunieši (līdz 18 gadu vecumam), juniori (līdz 23 gadu vecumam), open, seniori 1 (40+ gadi), seniori 2 (50 + gadi) un sievietes. Sportistu rezultātus katrā svara kategorijā ir iespējams apskatīt Latvijas Pauerliftinga federācijas mājas lapā Latvijas Pauerliftinga Federācija Katrā svara kategorijā tika apbalvoti trīs spēcīgākie sportisti pēc uzspiestā svara kilogramos.

Aizkraukles Pilsētas čempionāta laikā tika apbalvoti arī absolūti labākie atlēti. Sportista sniegums tika vērtēts pēc Vilksa koeficienta, ņemot vērā katra sportista personīgo ķermeņa svaru pret uzspiestajiem kilogramiem.

Sieviešu konkurencē absolūti spēcīgākā dāma bija komandas „Libava” sportiste Inna Tretjaka, kura sacensībās uzspieda 100 kg smago svara stieni. Otra spēcīgākā dāma bija „Vikings PL” sportiste Oksana Agadžanjana ar uzspiestajiem 75 kg. Trešo vietu absolūtajā vērtējumā izcīnīja Natālija Lapuha no komandas „Aizkraukles SC” ar rezultātu 50 kg.

Starp jauniešiem vecumā līdz 18 gadiem Elvijs Sergejevičs no komandas „Aizkraukles SC” sacensībās uzspieda 125 kg un izcīnīja pirmo vietu. „Gulbenes K.S.P.” sportists Uldis Ķiploks sacensībās izcīnīja otro vietu ar uzspiestajiem 135 kg. Trešo vietu ieguva Oļegs Kudrjavcevs, pārstāvot komandu „Aizkraukles SC” un uzspiežot 140 kg. Vilksa koeficients sniedz rezultātu punktos, kas ļauj salīdzināt dažāda dzimuma un svara kategoriju sportistu sniegumu. Dalībniekiem, kuriem punktu skaits lielāks, novērtējums augstāks. Pēc Vilksa punktiem Elvijam Sergevičam ar mazāku pacelto kg daudzumu ir izdevies apsteigt otrās un trešās vietas ieguvējus. Tāpat Uldis Ķiploks pārspēja trešās vietas ieguvēju Oļegu Kudrjavcevu, kurš jauniešu konkurencē uzspieda vislielāko svaru.

Junioru vecuma grupā svarā vieglākais Sergejs Timofejevs ar mazāku uzspiesto rezultātu pārspēja otrās vietas ieguvēju Artjomu Agadžanjanu. Sergejs Timofejevs no Pļaviņām izcīnīja pirmo vietu ar rezultātu 142,5 kg. Otro vietu ieguva Artjoms Agadžanjans no „Vikings PL” ar uzspiestajiem 170 kg. Trešais spēcīgākais juniors bija Sergejs Jerseslavcevs arī no komandas „Pļaviņas” ar uzspiestajiem 130 kg.

Vīru konkurencē „Aizkraukles SC” sportists Gints Reinholds kļuva par absolūti spēcīgāko vīru open grupā ar uzspiestajiem 175 kg, ļaujot otro vietu izcīnīt komandas biedram Artim Melbārdim – 180 kg. Trešo vietu ieguva Mārtiņš Zviedrāns no „Panatta Fitness Sigulda”, uzspiežot 175 kg.

Aizkraukles Pilsētas atklātais čempionāts svaru stieņa spiešanā guļus bez ekipējuma notika arī divās senioru grupās - senioru 40+ un seniori 50+ vecuma grupās. Starp spēcīgākajiem senioriem virs 40 gadiem absolūtajā vērtējumā pirmajā vietā ierindojās „Vikings PL” sportists Aleksejs Agadžanjans uzspiežot 190 kg. Arī otrās vietas ieguvējam Dzintaram Rogam no komandas „Rembate” šajā čempionātā uzspiestais svars bija 190 kg, kas ļāva izcīnīt otro vietu absolūtajā vērtējumā. Arnis Mazurs no „Gulbenes K.S.P.” kļuva par trešo spēcīgāko senioru virs 40 gadiem ar uzspiestajiem 167,5 kg.

Senioru grupā virs 50 gadiem komandas „Aizkraukles SC” sportists Dainis Reinholds ieguva pirmo vietu, uzspiežot 197,5 kg. „Vikings PL” sportists Vladimirs Kovaļskis mājās pārveda otro vietu ar rezultātu 175 kg. Savukārt trešais spēcīgākais seniors 50 + vecuma grupā Juris Červids ar uzspiestajiem 117,5 kg izcīnīja trešo vietu.

Aizkraukles Pilsētas atklātais čempionāts bija lielisks starts 2015. gada pauerliftinga sezonai, kurā paredzētas vairāk nekā 40 sacensības dažādās disciplīnās - svaru stieņa spiešanā guļus ar un bez ekipējuma, svaru stieņa spiešanā guļus uz reižu skaitu, spēka trīscīņā ar un bez ekipējuma un spēka divcīņā. Jau janvāra beigās, 31.janvārī, notiks pirmais Latvijas Kausa posms - Bauskas novada čempionāts svaru stieņa spiešanā guļus bez ekipējuma. Madonā 7. februārī notiks otrais Latvijas Kausa posms - Madonas novada čempionāts spēka trīscīņā bez ekipējuma. Savukārt sportistus Inčukalnā 14. februārī gaidīs Inčukalna novada čempionāts spiešanā guļus uz reižu skaitu, kas vienlaikus būs Latvijas Kausa trešais posms. Latvijas Pauerliftinga federācija atgādina, ka atklātajās sacensībās, arīdzan Latvijas Kausa posmu sacensībās, var piedalīties atlēti un jaunie censoņi no visiem Latvijas novadiem, veidot komandas un cīnīties par 2015. gada Latvijas Kausu pauerliftingā un čempionu tituliem. Informācija par sacensību norisi pieejama Latvijas Pauerliftinga federācijas mājas lapā, sadaļā "Kalendārs". Sacensībām pieteikties var mājas lapā piedalies.sp.lv

Aizkraukles Pilsētas atklāto čempionātu svaru stieņa spiešanā guļus bez ekipējuma organizēja Latvijas Pauerliftinga federācija sadarbībā ar Aizkraukles novada domes Sporta pārvaldi. Sacensības atbalstīja interneta veikals veikals.sp.lv. Pasākumu līdzfinansēja Latvijas Republikas Izglītības un zinātnes ministrija.

Informāciju sagatavoja:
Baiba Norberte
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Latvijas Pauerliftinga federācija
Biedrība Spēka Pasaule
Speka Pasaule, Latvijas Pauerliftinga Federācija
e-pasts: sab@sp.lv, mob.tālr.: +371 287 52 793

Papildu informācijai:
Mārtiņš Krūze
Projektu vadītājs
Latvijas Pauerliftinga federācija
Mob.tālr.: +371 27 859 586