Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:229, Did:0, useCase: 3

Galvenie favorīti iegūst zeltu Latvijas čempionātā svarcelšanā

Ints Megnis
Ints Megnis

Galvenie favorīti iegūst zeltu Latvijas čempionātā svarcelšanā
Rebeka Koha. Foto: EPA/Scanpix

Visi galvenie favorīti sestdien Ventspilī izcīnīja zelta medaļas Latvijas čempionātā svarcelšanā, kurā piedalījās 40 dalībnieki no Daugavpils, Ludzas, Balviem, Ogres, Rīgas, Valmieras, Dobeles un Ventspils.

Latvijas čempionātā svarcelšanā startēja visi valsts vadošie svarcēlāji – Artūrs Plēsnieks, Rebeka Koha, Ritvars Suharevs, Jānis Griškovs, Vadims Koževņikovs, Armands Mežinskis, Daniela Ivanova u.c, turpinot gatavoties Eiropas čempionātam, kas no 1. līdz 15. aprīlim notiks Gruzijas pilsētā Batumi. Latvijas čempioni tika noskaidroti astoņās svara kategorijās vīriešiem: līdz 61kg, līdz 67kg, līdz 73kg, līdz 81kg, līdz 89kg, līdz 96kg, līdz 102kg, virs 102kg. Sievietes sacentās vienā grupā un uzvarētājas tika noteiktas pēc Sinklera punktu tabulas. Latvijas čempionātā drīkst piedalīties tie sportisti, kuri pēc rezultāta sasnieguši vismaz Latvijas sporta meistara trešo klasi.

Par uzvarētāju sieviešu konkurencē kļuva Rebeka Koha, kura raušanā sasniedza 97kg, bet grūšanā 122kg, kas summā deva 224kg. Visi šie trīs (raušana, grūšana un summa) ir valsts rekordi svarā līdz 64 kg. Otrajā vietā palika Daniela Ivanova (80+110=190kg), kura grūšanā U17 vecuma grupā uzstādīja jaunu valsts rekordu. Bet uz goda pjedestāla trešā pakāpiena kāpa Veronika Bezdoļnaja (63+80=143kg).

Vīriem mazākajā svarā, proti, līdz 61 kg, uzvaru izcīnīja Maksims Petrovs (Ludza), aiz sevis atstājot Antonu Kovaļonoku (Daugavpils). Svarā līdz 67 kg šīs divīzijas līdera Vlada Prokofjeva (Ludza) “barankas” (trīs piegājienos nepacēla nevienu no pieteiktajiem svariem) pirmo vietu deva Elmāram Koledam (Daugavpils). Otrais bija Edvards Juhimenko (Dobele), bet trešais Dānielam Abramenko (Daugavpils). Svarā līdz 73 kg viss goda pjedestāls latgaliešiem – pirmā vieta Ērikam Sakovičam (Daugavpils), otrā Mihailam Pozņakam (Ludza), bet goda pjedestāla trešo pakāpienu ieņēma Ņikita Federovičs (Daugavpils).

Svara kategorijā līdz 81 kg uzvarēja daugavpilietis Artūrs Vasiļonoks (135+163=298kg) aiz sevis atstājot savu novadnieku Iļju Sokolovu un Jāni Markusu Škrabi (Ventspils). Bet svara divīzijā līdz 89 kg uzvaras laurus plūca Ritvars Suharevs (Ventspils), raušanā sasniedzot 156kg (Latvijas rekords), bet grūšanā 195kg, kas summā deva 351 kilogramu (Latvijas rekords). Uz goda pjedestāla kopā ar Suharevu stāvēja arī Armands Mežinskis (Dobele) un Ilgmārs Rimicāns (Daugavpils).

Svara kategorijā līdz 96 kilogramiem uzvarēja Vadims Koževņikovs (raušanā 157kg, grūšanā 207kg, summā 364kg). Grūšanā un arī summā tas ir Latvijas rekords. Otrajā vietā palika Farids Savarovs (Ludza), trešais – Ritvars Dukovskis (Ogre). Svara kategorijā līdz 102 kg, ar valsts rekordiem raušanā un summā, uzvarēja ogrēnietis Jānis Griškovs (162+200=362kg), bet otrais palika Edgars Tīfentāls (102+130=232kg) no Valmieras. Savukārt svara divīzijā virs 102kg triumfēja Artūrs Plēsnieks, kurš sasniedza 162kg + 200kg, kas summā deva 362 kilogramus. Sudraba medaļa četrpadsmitgadījam U15 vecuma grupas Latvijas rekordistam Laurim Loginam (Balvi), bet bronza – Edgaram Zemrūķim no Ventspils.

Tā kā jaunās svara kategorijas svarcelšanā ir spēkā tikai no pērnā gada 1. novembra, pēdējā laikā rekordu labojumi tiek piedzīvoti regulāri. Latvija cer tikt pat pie 4-5 ceļazīmēm uz 2020. gada Tokijas olimpiskajām spēlēm. Tām automātiski kvalificēsies astoņi labākie katras svara kategorijas sportisti, kamēr iepriekšējos ciklos ceļazīmes tika sadalītas komandu cīņās un Latvijas sportistiem parasti bija jācer uz īpašajiem ielūgumiem.

Izmantotie resursi:
Sadalīti Latvijas čempionāta svarcelšanā medaļu...