Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:229, Did:0, useCase: 3

Latviešu spēkavīram Plivdam trešā vieta Zviedrijā

Andrejs Siliņš

Latviešu spēkavīram Plivdam trešā vieta Zviedrijā
Artis Plivda

Pagājušajās brīvdienās Zviedrijas pilsētā Sundsvālē notikušajās starptautiskajās spēkavīru sacensībās ļoti labi panākumi bija latviešu spēkavīram Artim Plivdam.

Spēkavīriem bija jāizpilda seši vingrinājumi: 400 kg nēši, fermera pastaiga ar 2x160 kg, 310 kg svara vilkšana no zemes, Apolona stieņa 140 kg celšana, auto turēšana izstieptās rokās (Herkulesa tvēriens) un akmeņu celšana 120-180 kg.

Šī gada “Swedbank spēkavīru čempionāta” līderis izmēģināja spēkus skandināvu vidē un izrādījās viens no labākajiem arī tur! Vienīgi titulētais zviedru atlēts Anderss Johansons bija pārāks par visiem, uzvarot visos vingrinājumos. Trim atlētiem sacensību izskaņā bija vienāds punktu skaits. Pēc atsevišķos vingrinājumos ieņemtajām vietām Artim – godpilna trešā vieta. Divos vingrinājumos mūsu atlēts uzrādīja otro labāko rezultātu. Jāatzīmē Andersa Johansona rezultāts ar 400 kg nēšiem 20 m distancē - 11 sekundes.

LSAF valdes priekšsēdētājs Māris Liepiņš: "Plānojam turpināt sadarbību ar atsevišķu valstu spēkavīru federācijām, lai latviešu atlētiem būtu iespējas startēt un salīdzināt savus spēkus ārzemēs. Čempionu līgā startē Kazeļņiks. Labākos no Latvijas čempionāta sūtīsim uz mazākiem turnīriem, kur arī pietiek spēcīgu atlētu. Jūlijā Māris Rozentāls dosies uz Somiju, bet Mareks Leitis - Zviedriju. Cerams, ka izdosies sarunāt vēl kādus mačus un, protams, strādājam, lai pienācīgi sagatavotos starptautiskajām pāru sacensībām augustā Rīgā."

Tagad Artim Plivdam rūpīgi jāgatavojas atlikušajiem Latvijas posmiem, lai noturētu savu vadošo lomu sezonas kopvērtējumā un izrādītu nopietnu konkurenci Agrim Kazeļņikam.

Vairāk informācijas par Latvijas spēka atlētu federācijas rīkotajām sacensībām un tās atlētu startiem ārzemēs - sacensibas.lv

Informāciju sagatavoja
Sporta Attīstības centrs
sadarbībā ar
Latvijas Spēka atlētu federāciju

     [+] [-]

, 2009-06-16 10:54, pirms 15 gadiem
šis bračka zintim?

     [+] [-]

, 2009-06-16 11:07, pirms 15 gadiem
kasirkas rakstīja: šis bračka zintim?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-06-16 20:00, pirms 15 gadiem
normals bicis