Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:229, Did:0, useCase: 3

Autors: Latvijas Pauerliftinga Federācija

Noslēdzies LČ svaru stieņa spiešanā guļus

Šī gada 5.martā norisinājās viens no galvenajiem un arī pirmajiem šīs sezonas spēka sporta notikumiem Latvijā, proti, Latvijas Čempionāts svaru stieņa spiešanā guļus, kurš kā jau ierasts notika Jelgavā.

Pasākums pulcēja ļoti kuplu dalībnieku skaitu – 121 sportists, no kuriem 10 bija Lietuvas pārstāvji, un savus spēkus apliecināja arī 12 sieviešu grupas sportistes. Līdz ar to, šīs sacensības jau var dēvēt par Baltijas mēroga sacensībām.

Vairums sportistu pārstāvēja kādu no saviem klubiem, kuri bija vairāk kā 20, tādejādi apliecinot augsto popularitāti un līmeni spēka sportam Latvijā. Protams, bija dalībnieki, kuri nepārstāvēja nevienu klubu, bet startēja individuāli. Neskatoties uz kuplo dalībnieku skaitu, sacensības noritēji raiti un bez lielas aizķeršanās, pateicoties veiksmīgajai sacensību organizatoru darbībai.

Kaut arī konkurence bija liela, tomēr galvenie sportisti spēja pierādīt savu spēku un nervu noturību. Absolūtajā vērtējumā spēcīgākie sportisti ir: jauniešos – Paulius Pupinis no Lietuvas, Arsēnijs Dobrovolskis un Linards Meisters, kuri pārstāv Spēka Pasaules klubu.

Junioru grupā labākie: Jānis Štelmahs, Mārtiņš Krūze, kuri arī pārstāv Spēka Pasauli un Pāvels Kijanovs, kurš darbojas klubā Apolons.

Open grupā labākie: Mārtiņš Apškalns no Spēka Pasaules, Vitalijus Buzas no Lietuvas un Gints Reinholds no Apolona.

Senioru I grupā paši labākie cēlāji izrādījās Andris Grebers no Vaiņodes, Aleksandrs Miglans no Jēkabpils SC un Dmitrijs Stepenko no Rīgas.

Senioru II grupā spēcīgākie bija Vladimirs Kovaļskis no Vikings SK, Dainis Polis no Saldus un Jānis Lasmanis no Apolona.

Visbeidzot vecākajā kategorijā senioru III grupā meistari bija Dainis Reinholds no Aizkraukles SC, Georgijs Agadzanjans no Vikings SK un Aleksandrs Smelovs no Apolona. Šie sportisti šobrīd ir vieni no spēcīgākajiem vīriem Latvijā.

Sieviešu grupā spēcīgākās dāmas bija Sandra Bileise, Karīna Grigorjeva no Liepājas un Valentīna Abramenko no Jēkabpils SC. Komandu cīņa klubi sarindojās sekojošā secībā - Apolons, Spēka Pasaule un Jēkabpils SC. Jātzīmē, ka kopā sportisti uzstādīja vairāk kā 10 LR jauniešu, junioru un vīru rekordus.

Vairāk informācijas par sacensību nolikumiem, noteikumiem meklējiet interneta mājaslapā


, 2011-03-15 21:58, pirms 13 gadiem
nu a cik izgruda?
, 2011-03-15 22:14, pirms 13 gadiem
žēl, ka nav uzrakstīts sportista svars-rezulltāts
, 2011-03-15 22:58, pirms 13 gadiem
, 2011-03-16 11:53, pirms 13 gadiem
chester89 rakstīja: žēl, ka nav uzrakstīts sportista svars-rezulltāts
Ir pievienots gan svars gan rezultāts:
Rakstam pievienotajā failā "Jelgava.xls" ir kolonna Weight un ir kolonna RESULT, kas attiecīgi ir svars un rzultāts.
Failā ir redzams gan sadalījums par vecuma kategorijām, gan svara kategorijām.
, 2011-03-16 12:09, pirms 13 gadiem
Open klasē ar savu rekordu es būtu 3. vietā!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Spēkavīrs Aivars Šmaukstelis

Šmaukstelim desmitā vieta spēkavīru sacensībās "World's Strongest Man"

LETA. Latvijas spēkavīrs Aivars Šmaukstelis nedēļas nogalē ASV izcīnīja desmito vietu spēkavīru sacensībās "World's Strongest Man".
Jānis Buks. Foto: LOK
10

LOK prezidents vaino Čakšas komandu par politiskā spiediena izdarīšanu

LETA. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks vaino Izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai pietuvinātas personas par politiska spiediena izdarīšanu, trešdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).
Artūrs Plēsnieks. Foto: Reuters/Scanpix
15

Tokijas bronzas medaļnieks Plēsnieks nekvalificējas Parīzes spēlēm

LETA. Latvijas pārstāvis Artūrs Plēsnieks pirmdien Taizemē notiekošajā Pasaules kausā svarcelšanā izcīnīja 14. vietu svara kategorijā līdz 102 kilogramiem un nekvalificējās Parīzes olimpiskajām spēlēm.