Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:229, Did:0, useCase: 3

Uz pusgadu diskvalificēts Ščerbatiha treneris Andruškevičs

Jānis Celmiņš

Uz pusgadu diskvalificēts Ščerbatiha treneris Andruškevičs
Eduards Andruškevičs kopā ar Viktoru Ščerbatihu
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Latvijas Svarcelšanas klubu apvienība (LSKA), kas ir atzītā svarcelšanas sporta federācija Latvijā, uz pusgadu diskvalificējusi Latvijas vadošo svarcelšanas treneri Eduardu Andruškeviču.

7. novembra LSKA valdes sēdē nolemts līdz 2010.gada 31.maijam Andruškevičam aizliegt kā trenerim vai delegātam piedalīties jebkādās svarcelšanas sacensībās, kurās tiek pārstāvēta vai kuras rīko Svarcelšanas klubu apvienība.

LSKA valdes priekšsēdētājs Aivars Ritenieks norāda, ka LSF pārstāvji Viktors Ščerbatihs un Eduards Andruškēvičs darbojas pretrunā jebkādiem LSKA principiem un, savā darbībā izmanto visus legālos un nelegālos līdzekļus, tādējādi klaji diskreditējot LSKA un mazinot LSKA uzticību saviem biedriem un citām saistītajām personām.

Papildus Aivars Ritenieks vēlas arī vērst uzmanību un atgādināt, ka LSF dibinātājs un amatpersona, kā arī Sporta kluba „Dobeles atlēts” amatpersona - Viktors Ščerbatihs ir pašreizējās - IX Saeimas deputāts, un saskaņā ar Deputātu ētikas kodeksu, tā darbībai jābalstās uz uzticību un lojalitāti pret Latvijas tautu un valsti atbilstoši Satversmei un dotajam solījumam. Minētās intereses tam jāatzīst par primārām salīdzinājumā ar privātpersonām, savu partiju vai savām privātajām interesēm. Turklāt „aizliegts izmantot savu ietekmi, lai kādu lietu valsts pārvaldes iestādēs izlemtu kādas fiziskas vai juridiskas personas labā. Taču visas darbības, kuras Viktors Ščerbatihs ir izvērtis esošo LSKA juridisko biedru pašvaldībās, mēģinot ietekmēt to pārstāvju lēmumus, kā arī attiecībās ar LOK un starptautiskajām iestādēm, liecina par pretējo. Kā piemēru, varu minēt faktu, ka LSF pārstāvji bez jebkāda juridiska un tiesiska pamata pasludinājuši savu biedrību par atzīto svarcelšanas federāciju Latvijā un iesnieguši LSF datus izvietošanai Starptautiskās Svarcelšanas federācijas (IWF) mājas lapā – iwf.net, tādējādi publiski ignorējot faktu, ka ar LR Izglītības un zinātnes ministrijas lēmumu no 2004.gada 19.janvāra LSKA ir izsniegta Sporta federācijas atzīšanas apliecība Nr.019, kas apliecina, ka tikai un vienīgi LSKA ir tiesības vadīt un koordinēt svarcelšanas darbību gan Latvijā, gan ārpus tās, kā arī nodrošināt Latvijas pārstāvību starptautiskajās svarcelšanas organizācijās un sacensībās.

LSKA valde šobrīd visas domstarpības ar IWF pārstāvjiem ir novērsusi, pateicoties Latvijas Sporta federāciju padomei, kas palīdzēja šo pārpratumu ar IWF atrisināt izsniedzot oficiālu vēstuli par LSKA statusu, ko nekavējoties nosūtījām IWF un EWF pārstāvjiem, informē A.Ritenieks.

Diemžēl tās nav vienīgās nelikumības, ko atklāti izvērš LSF, ziņo LSKA valdes priekšsēdētājs Aivars Ritenieks, proti, čempionātam "1st Men’s and Women’s European under 23 Weightlifting Championships", kas no šī gada 11. – 18. oktobrim norisinājās Polijas pilsētā Wladyslawowo, bez LSKA ziņas tās vārdā tika pieteikti arī trīs Latvijas sportisti Iļja Menšikovs, Vitālijs Kovtuns un Mihails Semjonovs, kas patvaļīgi piedalījās čempionātā. Šāda darbība ir pretrunā ar Sporta likuma 16. panta noteikumiem, proti, „Sportistu dalību starptautiskajās sporta sacensībās organizē attiecīgajā starptautiskajā sporta organizācijā pārstāvētā Latvijas sporta federācija”, tātad šī panta izpratnē, saskaņā ar iepriekšminēto, šo funkciju Latvijā veic LSKA. Minētos sportistus, apejot LSKA noteikto kārtību, kādā sportisti piesakāmi dalībai starptautiskās sacensībās, pašrocīgi sacensībām pieteica un turp aizveda viņu treneris Eduards Andruškēvičs, no kura LSKA valde vairākkārtīgi pieprasīja paskaidrojumus šajā sakarā. Arī pašiem sportistiem vairākkārtīgi tika lūgts sniegt paskaidrojumus. Nesaņemot paskaidrojumus ne no sportistiem, nedz no viņu trenera, un ņemot vērā apstākļus, ka nav šaubu par pārkāpuma esamību un pietiekamiem pierādījumiem, jautājums bez pašu sportistu un viņu trenera Eduarda Andruškēviča klātbūtnes, tika izskatīts šī gada 07.novembra valdes sēdē, kurā valde nolēma izteikt rājienu Iļjam Menšikovam, Vitālijam Kovtunam un Mihailam Semjonovam, un noteica, ka atkārtota šāda pārkāpuma gadījumā sportistiem tiks noteikta 1 gada diskvalifikāciju attiecībā uz jebkādām svarcelšanas sacensībām, kurās tiek pārstāvēta un vai tās organizē LSKA, t.sk. vietējām un starptautiskām. Savukārt, par patvaļīgu minēto sportistu pieteikšanu un dalības organizēšanu šajās starptautiskajās sacensībās LSKA valde trenerim Eduardam Andruškēvičam noteica aizliegumu pārstāvēt LSKA kā trenerim vai delegātam jebkādās svarcelšanas sacensībās, kurās tiek pārstāvēta un vai tās organizē LSKA, t.sk. vietējās un starptautiskās, līdz 2010.gada 31.maijam.

Pamatojoties uz augstākminēto un faktu, ka vienlaicīgi LSF dibinātāji un amatpersonas Viktors Ščerbatihs un Eduards Andruškēvičs ir arī LSKA juridiskie biedri un pārstāv Sporta klubu „Dobeles atlēts”, kas iestājoties biedrībā Latvijas Svarcelšanas Klubu Apvienība (LSKA), ir apņēmušās ievērot LSKA statūtus, darbības principus, iekšējās kārtības noteikumus un citus noteikumus, taču savā darbībā klaji tos pārkāpj un darbojas pretrunā ar tiem, LSKA valde nesaskata nekādu turpmākās sadarbības iespēju ar šādu LSKA juridisko biedru un tā pārstāvjiem, tāpēc šī gada 07.novembra valdes sēdē tika nolemts izslēgt Sporta klubu „Dobeles atlēts” no biedrības „Latvijas Svarcelšanas Klubu Apvienība” biedru saraksta.

Informāciju sagatavoja:
Kristīne Zīlīte

1 2 68 komentāri

 +64 [+] [-]

, 2009-11-13 13:42, pirms 14 gadiem
Nu vēl garāku penteri varēja sarakstīt..
Slēpts komentārs: wilwood

  +4 [+] [-]

, 2009-11-13 13:43, pirms 14 gadiem
Nu gan...

  +6 [+] [-]

, 2009-11-13 13:54, pirms 14 gadiem
āksti...

 +58 [+] [-]

, 2009-11-13 13:56, pirms 14 gadiem
Varētu man kāds vienā teikumā paskaidrot, par ko īsti tā diskvalifikācija?

 +13 [+] [-]

, 2009-11-13 13:59, pirms 14 gadiem
Sviests kaut kāds.
Laikam Šiem nepatīk, ja kāds ir neatkarīgs un nelien d....ā.
Šādi viņi laikam cenšas popularizēt svarcelšanu, diskvalificējot vienīgo treneri, kas spēj sagatavot starptautiska līmeņa atlētus!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +7 [+] [-]

, 2009-11-13 14:04, pirms 14 gadiem
ansiso rakstīja: Varētu man kāds vienā teikumā paskaidrot, par ko īsti tā diskvalifikācija?
Cik sapratu- par to, ka Andruškevičs ar Ščerbatihu uzorganizējuši alternatīvu Latvijas svarcēlāju organizāciju (LSF) un mēģinājuši ieņemt Ritenieka vadītās LSKA vietu starptautiskajā svarcelšanas federācijā.

  +7 [+] [-]

, 2009-11-13 14:10, pirms 14 gadiem
pareizi, kad kāds norāda uz kļūdām-ko dara AUGŠA-noņem visus pretendentus no skatuves... TIPISKI LATVIJAI...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2009-11-13 14:18, pirms 14 gadiem
wilwood rakstīja: a par ko? Kur kautkas aizliegts? Dopinga pārbaudēs pieķerts pēdējā laikā nav, labākais mūsu svarcēlājs un retais no Saeimas deputātiem, kas nav korumpēts...
tu pat laikam virsrakstu kārtīgi nemāki izlasīt

  +5 [+] [-]

, 2009-11-13 14:21, pirms 14 gadiem
Neoficiàlà versija ir nauda. Proti, Scerbatiha komanda nesot apmierinàta ar to kà Ritenieks izseptè lìdzeklus.

  +3 [+] [-]

, 2009-11-13 14:26, pirms 14 gadiem
Vai tas kāds brīnums ? Līdzīgas cīņas ar opozīciju ir gan hokeja,futbola,basketbola federācijās(savienībā). Tipiska cīņa par iesildito krēslu. Svarcelšanā gan šis gadījums izskatās nesmukāks,jo diskvalificēti tiek tieši tie,kas visvairāk ir nesuši Latvijas vārdu pasaulē.
Slēpts komentārs: Hipotenūza

     [+] [-]

, 2009-11-13 14:40, pirms 14 gadiem
īsteni latvieši-niecības grib varu par tiem,kuri sevi apliecinājuši un ir vieni no labākajiem pasaulē.Kā-tagad Ščerbatiham uz pasaules čempionātu jābrauc bez trenera?Lohi.Skaudība un nepamatotas ambīcijas ,lai tik iegrieztru tiem,kuri kaut ko var izdarīt.Latviskā garā ne tikai sportā....

 +15 [+] [-]

, 2009-11-13 14:40, pirms 14 gadiem
Ritinieks pats ir gaisa maitātājs. Lai izaudzina vienu sportistu, kas spēj tikt līdz OS un tad tirš!

  +1 [+] [-]

, 2009-11-13 14:41, pirms 14 gadiem
tā jau ir, kāds kads kko dara un virza uzpriekšu, kādam sāk nepatikt

  +6 [+] [-]

, 2009-11-13 14:42, pirms 14 gadiem
To: Hipotenūza
Varbūt tu varētu Šcerbatiha latviešu valodas eksāmenu pieņemt, ko?

  -1 [+] [-]

, 2009-11-13 14:44, pirms 14 gadiem
Divdabis rakstīja: To: Hipotenūza
Varbūt tu varētu Šcerbatiha latviešu valodas eksāmenu pieņemt, ko?
a vai ta šito Ščerbathis rakstija?
Ja viņš šitā būtu uzrkastijis, butu tikai priecigs.

     [+] [-]

, 2009-11-13 14:46, pirms 14 gadiem
Debilie pakala lideji,ja ne sev-tad ari ne citiem!Tos kroplos birokratus sen Latvija pie sienam jaliek!Kur nepaskaties visur ar sudainu papiriti vicinas...savairojushies bezjega tarkani!Shita tizla skaudiba...nu kura valsti vel kas tamlidzigs ir iedomajams!?Pashi ne suda nedara,bet citiem jau ari nelaus,lai varetu slept savu impotenci!

  +2 [+] [-]

, 2009-11-13 14:46, pirms 14 gadiem
re kas uzpeld... ka jau Latvija... kur nauda tur daudz draugu... shamejie grib lai Šcerbatihs dalas ar viniem.. bet shamejais negrib un tape izsledz treneri jo pasham netiek klat...

Lai veicas Šcerbatiham

  +4 [+] [-]

, 2009-11-13 14:46, pirms 14 gadiem
wow loģiski ka visi velk deķi uz savu pusi un grib nedaudz naudas un labāku nākotni savai nozarei. Te baigi it kā uzķēra, bet kur tiek sarunāti un vnk. pie pudeles šņabja sarunā lēmumu lai kāda kabatā ieripotu miljoni tas nevienam neinteresē. Un protams būsim reālisti Ščerbatihs nav nekad nav bijis un nebūs politiķis viņš ir tikai ikona lai piesaistītu vēlētāju balsis ar savu labo vārdu un kā sportista slavu.

  +2 [+] [-]

, 2009-11-13 14:47, pirms 14 gadiem
Tādi mīzaļi šie ir,mēgina sodīt tos kas nes LV vārdu pasaulē un atzīstam ka Šcerbatihs bez Andruškeviča nesasniegtu to ko ir sasniedzis,vnk besī ka kad ir Ok kāds mēgina visu sačakarēt,laikam skauž šiem mīzaļiem....

     [+] [-]

, 2009-11-13 14:52, pirms 14 gadiem
Kā vienmēr pie visa vainīga politika, murgs.

  +2 [+] [-]

, 2009-11-13 14:53, pirms 14 gadiem
bet viktoru neriskēja diskvalificēt... nu ko tagad pasaules čempī viktoram pašam vajadzēs ceļamo svaru pieteikt????!!!! lai atceramies kā olimpimpiādē izgāja.... jau tad delegācija bija par īsu...

     [+] [-]

, 2009-11-13 14:57, pirms 14 gadiem
viedoklis rakstīja: pareizi, kad kāds norāda uz kļūdām-ko dara AUGŠA-noņem visus pretendentus no skatuves... TIPISKI LATVIJAI...
Arii Man taa izskataas.
Manupraat,kaarteejais,aplamais riikojums!

  +7 [+] [-]

, 2009-11-13 14:59, pirms 14 gadiem
Standartsituācija:LSKA nedara neko,
Džeki uztaisa savu federāciju,jo vnk,apnikuši šitie birokrāti,kas uz Viktora rēķina barojas pie LOK un visām citām iespējamām institucijām un dara apaļu zero. A tagad saprot ,ka ja nebūs tādi kā mazie Lipmanīši vai Kehrīši kuri prot noturēties uz plosta,kas pats peld uz priekšu, tad aizies piķis gar degunu. VNK Viktors ar Andruškeviču pielaida vienu kļūdu-nebija dabujuši starptautiskās federācijas atzinību, jo ja butu tad viss butu oki.

  -2 [+] [-]

, 2009-11-13 15:02, pirms 14 gadiem
Jā, svarcēlājs Saeimā, tas tikai pie mums ir iespējams, ja neskaita Āfriku un slāvzemes Viss pārējais ir tikai sekas iepriekš minētam faktam.

  +1 [+] [-]

, 2009-11-13 15:03, pirms 14 gadiem
Hipotenūza rakstīja: Nemaz nerunāsim par stila kļūdām, piemēram, "tiks noteikta diskvalifikacija attieciba uz jebkadam sacensibam"


un vēl- tai pašā teikumā vards "diskvalifikaciju" ir uzrakstits nepareiza formā. karoč [cenzēts]
Kristīnei noteikti ir citas prasmes ļoti augstā līmenī, tā ka preses relīzes viņa sagatavos arī turpmāk.

  +1 [+] [-]

, 2009-11-13 15:05, pirms 14 gadiem
nožēlojami ļautiņi... lai parāda, cik augsta līmeņa sportistus ar IZM gādību uzaudzinājuši.
ja nav ko parādīt, tad lai iet gulēt uz krāsnsaugšas un atļauj svarcelšanas dzīvi valstī vadīt tiem, kas jau ir sasnieguši izcilus rezultātus un nopietni strādā pie jaunajiem sportistiem!

  +2 [+] [-]

, 2009-11-13 15:06, pirms 14 gadiem
Tā jau ir -labāk slikti neka labi-toties ritenieks ir zirgā-iegriezis Viktoram ,pasaules cempis ir tīrie nieki salīdzinājumā ar viņa ambīcijām....
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2009-11-13 15:14, pirms 14 gadiem
Konkurenti uz medaļām var priecaties.Liekas ,tieši Andruškevičs un Viktors audzina jaunos talantus.Kas ir talantīgs teneris un sportists?Činavnieks ir galvenais un labak nebraukt uz sacensībām un jaunos marinēt...labak lai nav nekā bet mums ir ritenieks-varens činavnieks.taisni riebjas ka niecības ir pie varas Latvijā visur.

  +1 [+] [-]

, 2009-11-13 15:15, pirms 14 gadiem
maris777 rakstīja: Kristīnei noteikti ir citas prasmes ļoti augstā līmenī, tā ka preses relīzes viņa sagatavos arī turpmāk.
1 2 68 komentāri