Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:229, Did:0, useCase: 3

Tīfentāls ar personīgo rekordu pierāda sevi Eiropas čempionātā

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Tīfentāls ar personīgo rekordu pierāda sevi Eiropas čempionātā
Edgars Tīfentāls. Foto: Latvijas Pauerliftinga federācija

Pagājušās nedēļas nogalē Dundagas sporta kluba “Dandijs” vadītājs Edgars Tīfentāls aizvadīja savas debijas sacensības Eiropas Open čempionātā klasiskajā spēka trīscīņā Tartu, Igaunijā.

Startējot 120 kg kategorijā, Edgars veica astoņus veiksmīgus piegājienus, uzlaboja savu personīgo rekordu pietupienos un summā. Sportista sniegums – 250+177,5+242,5=670 kg un 16. vieta.

Par savu startu Edgars saka: "Savu sniegumu vērtēju ar lielu plus zīmi, jo sagatavošanās process bija kā pa amerikāņu kalniņiem, un tomēr sanāca sevi parādīt no labākās puses. Esmu ļoti apmierināts ar pietupieniem un spiešanu, bet vilkmes vingrinājums ir mans Ahilleja papēdis, ko parādīja arī šīs sacensības. Galvenie mērķi bija iepazīt starptautisko sacensību pieredzi un gūt pozitīvas emocijas, kas arī izdevās. Tāpat mērķis bija nostartēt tā, lai pats esmu apmierināts ar rezultātu."

Ar spēka trīscīņu Edgars nodarbojas kopš 2017.gada, kad lēnām nomainīja viena spēka sportu – olimpiskos svarcelšanu pret spēka trīscīņu. "Šis sporta veids mani piesaistīja ar to, ka divi no trīs vingrinājumiem, kuri man padevās no svarcelšanas laikiem – pietupieni un spiešana guļus, šeit ir sacensību disciplīnas. Tāpat tas, ka sacensības šajā sporta veidā Latvijā notiek diezgan bieži, kas ir pluss arī jaunajiem sportistiem, kuriem nepieciešama sacensību pieredze lielajiem Latvijas čempionātu mačiem."

Informāciju sagatavoja
Inita Savicka
Latvijas Pauerliftinga federācija