Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:229, Did:0, useCase: 3

Autors: Latvijas Pauerliftinga Federācija

Startē spēka trīscīņas sacensību sezona

12.februārī ar Inčukalna novada čempionātu sāksies 2011.gada sacensību sezona spēka trīscīņā, kas solās būt sacensībām un notikumiem bagāta.

2011.gadā ieplānoti vienpadsmit Latvijas kausa posmi, kas vienlaicīgi ir arī novadu un pilsētu čempionāti, un septiņi Latvijas čempionāti.

Pateicoties pieaugošajai tendencei atteikties no spēka trīscīņas speciālā ekipējuma, pirmo reizi ir ieplānots Latvijas čempionāts spēka trīscīņā bez ekipējuma, kura norise plānota Rīgā. Tāpat arī pirmo reizi spēka trīscīņas vēsturē ieplānotas sacensības svaru stieņa vilkmē no zemes pāriem, kā arī atsevišķas sacensības tikai pietupieniem ar svari stieni. Sacensību ideja - popularizēt atsevišķas trīscīņas kustības. Līdzīgi popularitāti savulaik ieguva svaru stieņa spiešana guļus.

Kopā 2011.gadā paredzētas 32 dažāda mēroga un ranga sacensības, praktiski katrā Latvijas novadā. Jāatzīmē, ka jaunais gads sācies arī ar jaunām noteikumu izmaiņām svaru kategorijās un aizliegto preperātu kontrolē, izmaiņu mērķis - pakāpeniski tuvoties olimpiskajai kustībai.

Vairāk informācijas par sacensību nolikumiem, noteikumiem meklējiet interneta mājaslapā - Speka Pasaule

Kas ir svaru stieņa vilkme no zemes pāriem?

  • 9

  • 34

  • 6



, 2011-02-12 19:07, pirms 13 gadiem
Iņučukalnā bija labas sacenes.
Cepuri nost gan dalībniekiem, gan organizatoriem - es gā dalībnieks, kas pirmo reiz piedalījās neizjutu nekādu diskonfortu vai nepadarītu darbu no org puses.
Spēkavīrs Aivars Šmaukstelis

Šmaukstelim desmitā vieta spēkavīru sacensībās "World's Strongest Man"

LETA. Latvijas spēkavīrs Aivars Šmaukstelis nedēļas nogalē ASV izcīnīja desmito vietu spēkavīru sacensībās "World's Strongest Man".
Jānis Buks. Foto: LOK
10

LOK prezidents vaino Čakšas komandu par politiskā spiediena izdarīšanu

LETA. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks vaino Izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai pietuvinātas personas par politiska spiediena izdarīšanu, trešdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).
Artūrs Plēsnieks. Foto: Reuters/Scanpix
15

Tokijas bronzas medaļnieks Plēsnieks nekvalificējas Parīzes spēlēm

LETA. Latvijas pārstāvis Artūrs Plēsnieks pirmdien Taizemē notiekošajā Pasaules kausā svarcelšanā izcīnīja 14. vietu svara kategorijā līdz 102 kilogramiem un nekvalificējās Parīzes olimpiskajām spēlēm.