Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:229, Did:0, useCase: 3

Latviju svaru stieņa spiešanā guļus Čehijā pārstāvēs Renārs Dronga

Andrejs Siliņš

Latviju svaru stieņa spiešanā guļus Čehijā pārstāvēs Renārs Dronga
Renārs Dronga
Foto: powerliftings.lv

No 6. līdz 8. augustam Čehijas pilsētā Pilzenē notiek Eiropas čempionāts svaru stieņa spiešanā guļus ar ekipējumu vīriem un dāmām. Piektdien, 7. augustā, ap plkst. 17.00 pēc Latvijas laika uz sacensību startu dosies Latvijas izlases pārstāvis Renārs Dronga.

Jelgavas pilsētas pauerliftinga (spēka trīscīņas) sporta kluba „Apolons” atlēts Renārs Dronga sacentīsies ar spēcīgākajiem Eiropas vīriem svara kategorijā līdz 74 kg. Šajā svara kategorijā par medaļām un rekordiem cīnīsies vēl pieci sportisti no Polijas, Krievijas, Vācijas un Somijas. Savukārt konkurence par absolūti spēcīgākā vīra titulu būs sīva, jo kopā šim čempionātam vīru grupā ir pieteikušies 64 sportisti no vairāk nekā 15 valstīm.

Līdz šim Renāra Dronga labākais rezultāts svaru stieņa spiešanā guļus ar ekipējumu bija 217,5 kg martā notikušajā Latvijas čempionātā svaru stieņa spiešanā guļus, kas norisinājās Jelgavā. Toreiz sportists kļuva par Latvijas čempionu svara kategorijā līdz 74 kg. Sporta kluba „Apolons” un Renāra Dronga treneris Edmunds Jansons stāsta, ka sportists treniņos spiež 225 kg un pat vairāk, un ir Latvijas sporta meistars. Jau septiņus gadus Renārs Dronga trenējas svaru stieņa spiešanā guļus, bet ārpus treniņiem ir Latvijas Nacionālo bruņoto spēku Jūras spēku virsnieks. Šīs būs pirmās starptautiskās sacensības, kurās piedalīsies sportists.

Eiropas čempionātu svaru stieņa spiešanā guļus ar ekipējumu vīriem un dāmām organizē Eiropas Pauerliftinga federācija un Čehijas Pauerliftinga federācija. Sacensībās drīkst piedalīties tikai EPF dalībvalstu sportisti. Čehijā jau vairākus gadus tiek organizētas starptautiska līmeņa pauerliftinga sacensības. Šī gada martā Pilzenē notika pirmais Eiropas Čempionāts spēka trīscīņā bez ekipējuma. Čempionātā Latvijas izlasi pārstāvēja seši sportisti, kuri mājās pārveda gan godalgotas medaļas, gan arī Pasaules un Eiropas rekordus.

Sacensību tiešraide būs pieejama GOODLIFT LIVE SCORESHEET

Informāciju sagatavoja
Baiba Norberte
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Latvijas Pauerliftinga federācija
Biedrība Spēka Pasaule
Spēka Pasaule, Latvijas Pauerliftinga Federācija