Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:229, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Pārums

Brugemanis otrais Eiropas čempionātā kalniešu spēlēs

Brugemanis otrais Eiropas čempionātā kalniešu spēlēs
Oskars Brugemanis

Pagājušajās brīvdienās Ungārijas pilsētiņas Būkas pievārtē notikušajās starptautiskajās skotu kalniešu sacensībās "IHGF Highlander European Championships" Latviju pārstāvēja valmierietis Oskars Brugemanis, pēdējo gadu labākais Latvijā šajā spēkavīru novirzienā, turklāt pirms divām nedēļām viņš izcīnīja ļoti augsto septīto vietu pasaules čempionātā Ziemeļīrijā.

IHG federācijas Eiropas čempionāts pulcēja 15 labākos skotu kalniešu spēļu meistarus no dažādām valstīm. Pirmajā dienā atlētiem bija ārpussacensību disciplīna – ungāru āmura mešana tālumā. "Ungāru āmurs atšķiras no skotu āmura gan ar svaru, gan arī kātu, tas vairāk līdzinās mūsdienu vesera mešanas rīkam. Iepriekšējo pasaules rekordu, kas bija arī Ungārijas rekords, laboja divi atlēti, starp viņiem arī es. Nu un izšķirošajā metienā uzrādīju jaunu pasaules rekordu šajā īpatnējā disciplīnā – 24.12 m. Labi iesākās diena, ceru tāpat arī turpināt," pirms galvenajiem mačiem bija ko palielītoes pašam Oskaram Brugemanim.

"IHGF Highlander European Championships" disciplīnas:
- 25 kg svara mešana augstumā
- 11 kg akmens grūšana tālumā
- 60 kg baļķa (5 m) mešana
- 12,6 kg svara mešana tālumā
- 8,6 kg skotu āmura mešana tālumā

Jau no pirmā vingrinājuma Oskars turējās labāko 5-6 atlētu grupā. Sākumā 25kg svara mešanā augstumā – 5.vieta, gandrīz atkārtojot savu personisko rekordu. Šoreiz 4,40m. Akmens grūšanā atkal 5.vieta –ar rezultātu 10,00m. Toties tradicionālajā skotu baļķa mešanas disciplīnā Oskars parādīja klasi – izdevās pārmetiens, kurā 60 kg baļķis pārvēlās un nokrita gandrīz taisni. Atgādinām, ka izcils metiens skaitās, ja baļķis pārveļas un nokrīt tieši kā pulksteņa rādītājs uz 12. Oskaram nofiksēts 13:15, kas nozīmē, ka ir pārspēts kādus 10 gadus vecs Raimonda Bergmaņa rekords. Arī smaguma mešanā tālumā izdevās labs rezultāts – 21,14 m, kas deva otro vietu. Skotu āmura mešanā Oskars aizmeta 29,80m, kas deva ceturto vietu. Saskaitot punktus, šajā Eiropas čempionātā mūsu Oskars Brugemanis izcīnīja otro vietu!

"Oskars parādīja klasi arī Eiropas kontekstā. Mums ir izveidojies labs kalniešu spēļu atlēts, kam tagad varēsim dot iespēju sevi parādīt pēc iespējas vairāk starptautiskajos mačos. Protams, ka mums arī jāiekļaujas starptautiskajā apritē un pirmo soli jau esam spēruši – mūsu federācija pievienojās Duglasa Edmundsa Kalniešu brālībai (Highlander Brotherhood)," par Latvijas rekorda "zaudējumu" nepārdzīvoja mūsu titulētākais spēkavīrs Raimonds Bergmanis.

Pirmās desmit vietas "IHGF Highlander European Championships":
1. Pieter-Karst Bouma (Nīderlande)
2. Oskars Brugemanis (Latvija)
3. Martin Schiller (Austrija)
4. Daniel Thoro (Vācija)
5. Jimmy van der Ville (Beļģija)
6. Adam Darasz (Ungārija)
7. Cszaba Meszaros (Ungārija)
8. Gregg Sinclair (Skotija)
9. Brian O’Meira (Īraija)
10. Peter Vorah (Austrija)

Tagad Oskaram Brugemanim nākamais starts "Siltums Jums" Latvijas spēkavīru čempionāta posmā Preiļos, kā arī vairāki ielūgumi uz citām kalniešu spēlēm gan Skotijā, gan citur.

Informāciju sagatavoja
Biedrība "Par stipru Latviju" sadarbībā ar Latvijas Spēka atlētu federāciju


, 2011-07-06 22:15, pirms 13 gadiem
Kas taa taada Īraja?
, 2011-07-07 00:09, pirms 13 gadiem
Patīkami lasīt, ka arī šādā disciplīnā vismaz viens Latvietis ir iespējas gana daudz un liek par sevi pasaulē runāt. Skaisti
Spēkavīrs Aivars Šmaukstelis

Šmaukstelim desmitā vieta spēkavīru sacensībās "World's Strongest Man"

LETA. Latvijas spēkavīrs Aivars Šmaukstelis nedēļas nogalē ASV izcīnīja desmito vietu spēkavīru sacensībās "World's Strongest Man".
Jānis Buks. Foto: LOK
10

LOK prezidents vaino Čakšas komandu par politiskā spiediena izdarīšanu

LETA. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks vaino Izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai pietuvinātas personas par politiska spiediena izdarīšanu, trešdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).
Artūrs Plēsnieks. Foto: Reuters/Scanpix
15

Tokijas bronzas medaļnieks Plēsnieks nekvalificējas Parīzes spēlēm

LETA. Latvijas pārstāvis Artūrs Plēsnieks pirmdien Taizemē notiekošajā Pasaules kausā svarcelšanā izcīnīja 14. vietu svara kategorijā līdz 102 kilogramiem un nekvalificējās Parīzes olimpiskajām spēlēm.