Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:229, Did:0, useCase: 3

Latvijas izlase piedalīsies rekordlielās sacensības PČ spēka trīscīņā

Baiba Norberte
Baiba Norberte

Latvijas izlase piedalīsies rekordlielās sacensības  PČ spēka trīscīņā
Foto: Zane Krūmiņa 2015. gada SELL studentu spēlēs.

Astoņu simtu pauerliftinga sportistu vidū Pasaules čempionātā spēka trīscīņā bez ekipējuma Somijā piedalīsies arī Latvijas izlases pārstāvji: Edgars Jurkāns, Deniss Koltaševs, Uldis Ķiploks, Zane Krūmiņa, Lauris Daņiļevičs, Māris Juzups un Mārtiņš Krūze.

Somijas pilsētā Salo no 5. līdz 14. jūnijam notiks Starptautiskās Pauerliftinga federācijas (International Powerlifting Federation) un Somijas Pauerliftinga federācijas (Finish Powerlifting Federation) organizētais Pasaules čempionāts spēka trīscīņā bez ekipējuma. Sacensības notiks trīs disciplīnās, kur sportisti pārbaudīs savu spēku pietupienos ar svaru stieni uz pleciem, svaru stieņa spiešanā guļus uz horizontāla sola un svaru stieņa vilkmē no zemes ar stājas spēku.

Latvijas izlases sportistiem pirmais sacensību starts būs 8. jūnijā. Jauniešu konkurencē līdz 18 gadu vecumam Edgars Jurkāns no Valmieras smagatlētikas kluba „Spēka Pasaule” un Deniss Koltaševs no Piebalgas pauerliftinga kluba „Ineši”. Abi sportisti piedalīsies svara kategorijā līdz 59 kg un būs sāncenši ne tikai viens otram, bet vēl sešiem sportistiem no Krievijas, Japānas, Baltkrievijas, Kanādas un Somijas. Nākamajā dienā, 9. jūnijā, sporta kluba „Gulbenes K.S.P.” sportists Uldis Ķiploks sacentīsies ar jauniešiem svara kategorijā līdz 93 kg. Līdzās Latvijai tiks pārstāvēta Kanāda, ASV, Krievija, Somija, Lielbritānija un Samoa. Jauniešu starts visās dienās sāksies plkst. 8.00.

Vienīgā Latvijas izlases pārstāve sieviešu konkurencē būs Zane Krūmiņa no Valmieras smagatlētikas kluba „Spēka Pasaule”. Z. Krūmiņa cīnīsies spēkā ar vēl 15 dāmām open grupā un svara kategorijā līdz 57 kg. Šajā svara kategorijā ir pieteikušās visvairāk dalībnieces, tāpēc Z. Krūmiņai konkurence solās būt ļoti sīva un par katru vietu nāksies spēkoties ar Krievijas, Francijas, Dienvidāfrikas, Jaunzēlandes, Austrālijas u.c. valstu sportistēm. Z. Krūmiņas sacensību starts būs 12. jūnijā ap plkst. 11.30.

No Latvijas uz Somiju dosies trīs vīri, kuri piedalīsies open grupā. Sestdien, 13. jūnijā, plkst. 10.45 par pjedestāla vietu cīnīsies Jēkabpils sporta centra atlēts Lauris Daņiļevičs. Starp 20 sportistiem un vairāk nekā 15 valstu konkurencē Latvijas izlases sportists sacentīsies svara kategorijā līdz 93 kg kopā ar Polijas, ASV, Igaunijas, Brazīlijas, Bulgārijas u.c. valstu sportistiem.

Pasaules čempionāta noslēdzošajā dienā, 14. jūnijā, Latvijas izlases dalību noslēgs Valmieras smagatlētikas kluba „Spēka Pasaule” sportisti Māris Juzups un Mārtiņš Krūze. M. Juzups ap plkst. 9.00 piedalīsies svara kategorijā līdz 120 kg un sacentīsies ar vēl 15 atlētiem no Bulgārijas, Zviedrijas, Austrijas, Kanādas, Irānas, Čehijas, Austrālijas u.c. M. Krūze par Pasaules čempiona titulu cīnīsies 25 vīru konkurencē un smagsvara kategorijā virs 120 kg. Sportistam sacensību starts sāksies 12.15, un reizē ar M. Krūzi svaru stieni dalīs sportisti no Brazīlijas, Somijas, Beļģijas, Dienvidāfrikas, Papua-Jaungvinejas, Nauru, Samoa u.c.

Latvijas izlasi vadīs treneris Andrejs Rožlapa, kuram līdzi dosies arī treneri Aigars Cīrulis un Māris Lasmanis. Kopā ar Latvijas pārstāvjiem uz Pasaules čempionātu dosies starptautiskās kategorijas tiesnesis Arnis Šķēls.

Latvijas Pauerliftinga federācija aicina atbalstīt Latvijas sportistus un sekot līdzi sacensībām interneta tiešraidē GOODLIFT.INFO Home Page Turklāt Eurosport televīzijas kanālā būs video apskats par čempionātu.

Šis būs jau trešais Pasaules čempionāts spēka trīscīņā bez ekipējuma. Starptautiskās Pauerliftinga federācijas prezidents Gaston Parage oficiālā paziņojumā izteica pateicību Somijas Pauerliftinga federācijai, kura šogad organizē šo čempionātu un uzņems rekordlielu dalībnieku skaitu. Sacensību organizatoru grupa ir pavadījusi neskaitāmas stundas, lai sagatavotos šim čempionātam un nodrošinātu augstākā līmeņa sacensības. Sacensībām šogad pieteikušies 276 sievietes un 507 vīrieši.

Informāciju sagatavoja:
Baiba Norberte
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Latvijas Pauerliftinga federācija
Biedrība „Spēka Pasaule”
Speka Pasaule, Latvijas Pauerliftinga Federācija
e-pasts: sab@sp.lv, mob.tālr.: +371 287 52 793