Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:229, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Pārums

Latviešu spēkavīri otrajā desmitā "Arnold Strongman" sacensībās

Latviešu spēkavīri otrajā desmitā "Arnold Strongman" sacensībās
Mareks Leitis
Foto: Ritvars Raits

ASV pilsētā Kolumbusā, Ohaio štatā notiekošajās "Arnold Strongman" sacensībās startēja arī divi latviešu spēkavīri – Mareks Leitis un Dainos Zāģeris. Abi mūsu spēkavīri piedalījās Amatieru klasē, kurā Dainis Zāģeris pagājušogad pat iekļuva fināla desmitniekā, kur ieņēma astoto vietu. Arī šogad mūsu vīri parādīja atzīstamu sniegumu.

Diemžēl neizdevās gandrīz 50 atlētu konkurencē iekļūt to desmit labāko vidū, kuri svētdien startēs finālā. Sacensību četros vingrinājumos Mareks Leitis kopvērtējumā ieguva 119 punktus, kas deva 13.vietu, bet Dainim Zāģerim – 108,5 punkti un 15.vieta.
Atsevišķajos vingrinājumos viņi ieguva šādas vietas:
- Apolona ass celšana 147 kg:
Mareks dalīja 25.-36.v., Dainis – 14.-24.v.
- Nēšu nešana 431 kg 20 m distancē:
Mareks – 18.v., Dainis – 13.v.
- Kombinācija: 363 kg rāmja nešana + 363 kg ragavu vilkšana:
Mareks – 6.v., Dainis – nepabeidza distanci.
- Svara vilkšana no zemes:
Mareks – 20.-23.v., Dainis – 4.-7.v

„Žēl, ka Dainim izslīdēja no rokām 363 kg smagā fermera rāmja konstrukcija, un neizdevās pabeigt distanci. Viņš noteikti būtu ticis desmitniekā, tieši tāpat kā pagājušajā gadā. Arī Mareks nostartēja godam, iegūstot patiesi augsto 13.vietu, un tikai nedaudz zaudējot finālistiem,” no ASV pastāstīja Raimonds Bergmanis, kas ir arī goda viesis šajās sacensībās jau vairākus gadus arī pēc aktīvo spēkavīra gaitu noslēgšanas.

Desmit finālisti, kuru vidū ir pieci ASV atlēti, un pa vienam – no Krievijas, Ukrainas, Polijas, Kanādas un Islandes, veiks vēl šādus vingrinājumus svētdien:
- Baļķa celšana 147 kg (reizes)
- Mehānisma nešana (tiks precizēts vēlāk) 181 kg uz attālumu
- Akmeņu celšana.

Informāciju sagatavoja
Latvijas Spēka atlētu federācija


Jānis Buks. Foto: LOK
10

LOK prezidents vaino Čakšas komandu par politiskā spiediena izdarīšanu

LETA. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks vaino Izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai pietuvinātas personas par politiska spiediena izdarīšanu, trešdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).
Artūrs Plēsnieks. Foto: Reuters/Scanpix
15

Tokijas bronzas medaļnieks Plēsnieks nekvalificējas Parīzes spēlēm

LETA. Latvijas pārstāvis Artūrs Plēsnieks pirmdien Taizemē notiekošajā Pasaules kausā svarcelšanā izcīnīja 14. vietu svara kategorijā līdz 102 kilogramiem un nekvalificējās Parīzes olimpiskajām spēlēm.
Armands Mežinskis. Foto: EPA/Scanpix

Mežinskim 11. vieta Pasaules kausā svarcelšanā

LETA. Latvijas pārstāvis Armands Mežinskis sestdien Taizemē Pasaules kausā svarcelšanā izcīnīja 11.vietu svara kategorijā līdz 89 kilogramiem.