Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:229, Did:0, useCase: 3

Autors: parstipru

Spēkavīru čempionāta finālā pēc 1. dienas vadībā Plivda

Šodien, 3.augustā, Ventspilī norisinājās “Siltums Jums Latvijas spēkavīru čempionāta” fināla pirmā diena. Pēc piecu vingrinājumu izpildes labāko rezultātu uzrādīja divkārtējais Latvijas čempions Artis Plivda, aiz sevis atstājot citus favorītus Didzi Zariņu un Mareku Leiti.

Ventspils promenādē, pilsētas svētku laikā, norisinājās “Siltums JumsLatvijas spēkavīru čempionāta” fināla pirmā diena. Pēc pieciem vingrinājumiem līderis ir Artis Plivda. Pēc izlozes viņam tika gods atklāt sacensības.

Ventspilī viskarstāk atbalstīti tika pašmāju spēkavīri - ventspilnieks Mareks Leitis, ugālnieks Oskars Martužans un kuldīdznieki Edgars Andersons un Jānis Šleckus. Pirmo reizi šajā sezonā spēkavīriem bija jātur NISSAN JUKE automašīnas. Vislabāko rezultātu šajā vingrinājumā uzrādīja kuldīdznieks Jānis Šleckus (48.18 s), aiz sevis atstājot ventspilnieku Mareku Leiti (47.85 s) un Arti Plivdu (47.71).

“Meldonium/Olainfarm nēšu” svars bija Pasaules līmeņa svarā. To masa sasniedza 476 kg. Ventspilī līdz galam šo smagumu izdevās nonest vien trim atlētiem, un viņi arī sadalīja pirmās trīs vietas. Visātrāk nēšus nonesa Didzis Zariņš (29.54 s). Otrais šajā vingrinājumā palika Oskars Martužans (48.96 s), bet trešājā vietā - Edgars Andersons (57.64 s).

Lode/KeraTerm pulksteņa griešana visvairāk patika skatītājiem, jo šajā ierīcē tika sēdinātas daiļā dzimuma pārstāves, kas atlētiem vēl vairāk palielināja nesamā svaru. Labākais rezultāts - 745 grādi, Artim Plivdam, otrs palika Oskars Martužans (705 grādi). Viņš izsauca skatītāju atbalsta vētru, cīnījās par katru metru, lai tikai panāktu labāku rezultātu. Trešo rezultātu šajā vingrinājumā uzrādīja Aivars Šmaukstelis (615 grādi).

“Fiskars krucifikss”, kur atlēti katrā rokā turēja 12.5 kg smagus cirvjus kopā ar baļķīšiem, vislabāk padevās Artim Plivdam. Viņa laiks 47.45 sekundes tā arī palika nepārspēts. Otrs labākais rezultāts Ivaram Grahoļskim (44.68 s), bet trešais - Edgars Andersons (37.99 s).

Pēc četriem vingrinājumiem rezultāti bija ļoti blīvi un katra veiksme vai neveiksme nākamajā vingrinājumā bija izšķiroša. Spriedze atlētu starpā bija liela, jo ikvienam bija vēlme uzvarēt un iegūt pēc iespējas vairāk punktu, lai fināla otrajā dienā būtu lielāks punktu handikaps.

Ventspils sacensības tika noslēgtas ar vingrinājumu “Latvijas dzelzceļa spēka trepe”, kur pa sešiem pakāpieniem augšup bija jāuznes 225, 250 un 275 kg smagumi. Kā jau gaidīts, tad rekordi šoreiz netika uzstādīti. Bet noteikti jāatzīmē, ka visus trīs smagumus pa trepēm augšup uznesa pieci atlēti, kas ir rādītājs sacensību spriedzei un atlētu gatavībai. Labākais rezultāts šoreiz Didzim Zariņam. Viņš visus smagumus pa astoņpadsmit pakāpieniem uznesa 47.94 sekndēs. Otrs ātrākais bija Artis Plivda (48.57 s), bet trešā vieta šoreiz Andrim Leišavniekam (58.89 s).

Summējot uzrādītos rezultātus, pēc fināla pirmās dienas pieciem vingrinājumiem visvairāk punktu - 34 - savāca Artis Plivda. 26 punkti un otrā vieta Didzim Zariņam, bet trešo vietu ar 25 punktiem dala vairāki atlēti- Mareks Leitis, Edgars Andersons, Oskars Martužans un Aivars Šmaukstelis.

Rezultāti pirms rītdienas sacensībām ir tik līdzīgi, ka cīņa noteikti būs spraiga un visi, kas atbalsta spēka sportu, ir laipni gaidīti jau rīt Limbažu estrādē, kur no plkst. 14.00 norisināsies “Siltums Jums spēkavīru čempionāta” fināla otrā diena. Tad arī tiks noskaidrots, kurš būs stiprākais.

Latvijas spēkavīru čempionāta fināls. Pēc 1. dienas

VietaSportistsPunkti
1.Artis Plivda34
2.Didzis Zariņš26
3.Mareks Leitis25
4.Edgars Andersons25
5.Oskars Martužans25
6.Aivars Šmaukstelis25
7.Andris Leišavnieks23
8.Jānis Šleckus22
9.Ivars Grahoļskis20

Jānis Buks. Foto: LOK
10

LOK prezidents vaino Čakšas komandu par politiskā spiediena izdarīšanu

LETA. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks vaino Izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai pietuvinātas personas par politiska spiediena izdarīšanu, trešdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).
Artūrs Plēsnieks. Foto: Reuters/Scanpix
15

Tokijas bronzas medaļnieks Plēsnieks nekvalificējas Parīzes spēlēm

LETA. Latvijas pārstāvis Artūrs Plēsnieks pirmdien Taizemē notiekošajā Pasaules kausā svarcelšanā izcīnīja 14. vietu svara kategorijā līdz 102 kilogramiem un nekvalificējās Parīzes olimpiskajām spēlēm.
Armands Mežinskis. Foto: EPA/Scanpix

Mežinskim 11. vieta Pasaules kausā svarcelšanā

LETA. Latvijas pārstāvis Armands Mežinskis sestdien Taizemē Pasaules kausā svarcelšanā izcīnīja 11.vietu svara kategorijā līdz 89 kilogramiem.