Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1544, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

"Chelsea" par miljonu iegādājas trīs puišeļus

"Chelsea" par miljonu iegādājas trīs puišeļus
Rio, Kols un Džejs Dasilvas
Foto: lutontown.co.uk

Anglijas Premjerlīgas futbola kluba Londonas "Chelsea" vadība šajā transfēru loga laikā domājusi arī par komandas nākotni un iztērējusi aptuveni miljons sterliņu mārciņu, lai kluba jauniešu sistēmai iegūtu trīs brāļus - 12 gadus vecus dvīņus un viņu gadu vecāko brāli.

Visi trīs brāļi līdz šim trenējās "Luton Town" futbola akadēmijā, un tās vadītājs Gregs Broutons paudis milzīgu gandarījumu par notikušo darījumu: "Negribētu runāt par visiem trim kā vienu, jo katram no viņiem ir savas unikālās īpašības. Jebkurā gadījumā šis ir vēsturisks darījums, kad trīs brāļi tiek pārdoti visi kopā." Dvīņi Rio un Kols, kā arī vecākais brālis Džejs Dasilvas esot pārdoti par kopējo summu aptuveni viena miljona mārciņu apmērā. "Chelsea" pēc visiem trim bērniem esot tiekusies jau ilgāku laiku.

Ja visiem trim izdosies kādu dienu nostiprināties "Chelsea" pirmās komandas sastāvā, tas nebūs pirmais gadījums, kad londoniešu rindās ir brāļi. Džons un Pīters Sileti "Chelsea" pārstāvēja piecdesmitajos gados, Rons un Alans Herisi - sešdesmitajos, bet Rejs un Greiems Vilkinsi - septiņdesmitajos.

Ik pa laikam tiek celts gaismā jautājums par to, ka lielie un naudīgie klubi pārvilina pie sevis jaunos talantus. Vēl pavisam nesen arī Vācijas futbolā atkal aktualizējās šī problēma, taču tā ir tendence visos sporta veidos un visos līmeņos. "Luton" akadēmijas šefs Broutons gan par šādu problēmu nerunā. Iespējams, rūgtumu par trīs bērnu futbolistu zaudēšanu nomainījis saldums par piektās līgas kluba kontā ieripojušo miljonu, taču tas tikšot saņemts tikai brīdī, kad brāļi debitēs pirmajā komandā. Tātad līdz pirmajai naudai "Luton" var nākties gaidīt vairākus gadus...

Izmantotie resursi:
Luton Town | LTFC Scores, News, Transfers,...
Yahoo! UK & Ireland Eurosport - Sports News |...


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-01-19 13:37, pirms 12 gadiem
Iespējams, rūgtumu par trīs bērnu futbolistu zaudēšanu nomainījis saldums par piektās līgas kluba kontā ieripojušo miljonu, taču tas tikšot saņemts tikai brīdī, kad brāļi debitēs pirmajā komandā.

tas gan nešķiet godīgi. Tad, kad viņi debitēs, tad viņu vērtība var būt arī daudz augstāka.
, 2012-01-19 13:42, pirms 12 gadiem
Pēc teksta izklausās pēc kkādas cilvēku tirzniecības Bet ja nopietni tad lieli klubi spēj domāt par nakotni
Slēpts komentārs: kodols
, 2012-01-19 13:44, pirms 12 gadiem
trīs brāļus - divus 12 gadus vecus dvīņus un vienu 13 gadus vecāko brāli.

Ta kā, 2 brāļiem 12 gadu, viens 13 gadus vecāks? Tas nozīmē, ka šamam 25?
, 2012-01-19 14:14, pirms 12 gadiem
Tas saucās - cilvēku tirdzniecība un vergturu ēra jau sen ir beigusies!
, 2012-01-19 14:43, pirms 12 gadiem
Tā ir tendence, klubi sāk pirkt arvien jaunākus spēlētājus, MU nesen nopirka vienu 7 vai 8 gadus vecu, ja nemaldos. Tā, protams sanāk daudz lētāk, lai gan arī nepārprotami ir izredzes, ka nenoveiksies. Turklāt oteikti jābūt ļoti labai selekcionāru komandai, lai saprastu ko no tādā vecumā esoša spēlētāja varēs sagaidīt un arī trenēšanas izmaksas arī nav mazas, lai gan, protams ar pāris mio transfēru summām tās nevar salīdzināt. Līdz ar šo arī viss pašu izaudzinātu spēlētāju koncepts sāk šķobīties, no cik gadu vecuma tad futbolistam jābūt klubā, lai tas skaitītos pašu izaudzināts?...
, 2012-01-19 16:29, pirms 12 gadiem
septembris rakstīja: Tā ir tendence, klubi sāk pirkt arvien jaunākus spēlētājus, MU nesen nopirka vienu 7 vai 8 gadus vecu, ja nemaldos. Tā, protams sanāk daudz lētāk, lai gan arī nepārprotami ir izredzes, ka nenoveiksies. Turklāt oteikti jābūt ļoti labai selekcionāru komandai, lai saprastu ko no tādā vecumā esoša spēlētāja varēs sagaidīt un arī trenēšanas izmaksas arī nav mazas, lai gan, protams ar pāris mio transfēru summām tās nevar salīdzināt. Līdz ar šo arī viss pašu izaudzinātu spēlētāju koncepts sāk šķobīties, no cik gadu vecuma tad futbolistam jābūt klubā, lai tas skaitītos pašu izaudzināts?...
tiko bērns sāk trenēties kādā FK klubā un ir vēlme pieteit LFF čempionātam, piemēram U-6, jābūt licenzei, līdz ar to automātiski pieder šim klubam, ja grib pāriet uz citu klubu kačāties, klubiem savstarpēji jāvienojas
, 2012-01-19 18:17, pirms 12 gadiem
It kā jau futbola tirgus paliek tirgus, bet, kad runa ir par bērniem, liekas tomēr nedaudz savādi. Kaut kā neatbalstu šādas darbības. Kāda starpība, kur bērni trenējas? Liela jēga tagad Chelsea no viņiem. Ja vajadzētu nākotnē, tad tāpat varētu kādos 16 gados sākt skatīties un tad 18 - parakstīt līgumu. Varbūt vērtība būtu viņiem augstāka, bet neticu, ka Luton Town līdz tam laikam spēlēs pietiekami augstā līgā, lai sāktu prasīt miljonus par katru spēlētāju atsevišķi.
, 2012-01-19 19:31, pirms 12 gadiem
Te jau nav ko pārmest Chelsie. Viņi ar šādu darījumu nekādīgi nevar zaudēt, jo ja mazie nekļūs par talantiem tas 1 miljons nav jāmaksā un ja viņi tiks līdz lielajai komandai viņi tik un tā tajā brīdī maksās vairāk kā 1 miljonu.

Tā, ka ja kāds te kautko grib pārmest un kādu vainot, tad tikai nu jau bijušā kluba mantkārību, kas dēļ 1 miljona atdot trīs audzēkņus, pat ja ir tikai 0,001% šance tikt pie 1 miljona.

Protams arī paši jaunieši paldies dievam nav zaudētāji šādā transfērā.
, 2012-01-19 21:43, pirms 12 gadiem
novēlu mazajiem veiksmi un neatlaidību!
, 2012-01-19 22:03, pirms 12 gadiem
reikons rakstīja: It kā jau futbola tirgus paliek tirgus, bet, kad runa ir par bērniem, liekas tomēr nedaudz savādi. Kaut kā neatbalstu šādas darbības. Kāda starpība, kur bērni trenējas? Liela jēga tagad Chelsea no viņiem. Ja vajadzētu nākotnē, tad tāpat varētu kādos 16 gados sākt skatīties un tad 18 - parakstīt līgumu. Varbūt vērtība būtu viņiem augstāka, bet neticu, ka Luton Town līdz tam laikam spēlēs pietiekami augstā līgā, lai sāktu prasīt miljonus par katru spēlētāju atsevišķi.
starpība noteikti ir...neticu ka Luton Town akadēmija ir tātā pašā līmenī kāda ir Chelsea.Ar to arī viss sākas..istais laiks kad šādam vecumam jau daudzmaz nopietni sākt trenēties futbolu,ne tikai nodarboties.Būt tādā akadēmijā kur tev ir apkārt līdzvērtīgi spēlētāji tik vairo attīstību.pluss vēl viss pārējais treniņu bāze, treneru sastāvs medīcīniskās pārbaudes,un daudzas citas lietas...neticu ka šo jauno talantu iepriekšējais klubs var dot to ko spēj tāda līmeņa akadēmija kāda ir Chelsea...tā kā tas viss ir normāli un pašsaprotami
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-01-20 01:56, pirms 12 gadiem
Tad jau redzēs kā viss norisināsies nākotnē, bet piekrītu,ka Luton Akadēmija tomēr nav Chelsea Akadēmija. Ja nesanāks nostiprinaties pie Blues, tad vismaz labāk klubā tikt noteikti būs lielākas izredzes nekā no Luton kluba. Pats Luton klubs jau slīgst parādos, tāpēc naudiņa vismaz kkāda ieripos...
, 2012-01-23 18:30, pirms 12 gadiem
Jāatzīst, ka Anglijā talantīgu bērnu tiešām netrūkst. Man netālu no mājām Londonā ir āra futbola laukums, kur regulāri nāk trenēties dažas grupiņas ar sešgadniekiem. Tehniskais un taktiskais līmenis čaļiem apmēram tāds kā Rīgā sešpadsmitgadniekiem, var stāvēt un skatīties ar atkārtu žokli.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-01-24 11:38, pirms 12 gadiem
Tas vēl nav nekas. Drīz Times parādīsies tāda tipa sludinājumi: "Pārdodu sievieti, bijušo izlases futbolisti, stāvoklī no Krištianu Ronaldu."
, 2012-01-27 20:03, pirms 12 gadiem
smilchs2 rakstīja: Iespējams, rūgtumu par trīs bērnu futbolistu zaudēšanu nomainījis saldums par piektās līgas kluba kontā ieripojušo miljonu, taču tas tikšot saņemts tikai brīdī, kad brāļi debitēs pirmajā komandā.

tas gan nešķiet godīgi. Tad, kad viņi debitēs, tad viņu vērtība var būt arī daudz augstāka.
Bet, ja samakstātu un šie nodzeras? Tad miljons vējā.
Džošs Hārts. Foto: AP/Scanpix
9

Hārts atzīst vilšanos, ka ticis draftēts pēc Pasečņika

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) aizsargs Džošs Hārts sarunā ar mediju pārstāvjiem atklājis, ka bijis vīlies, ka Filadelfijas "76ers" 2017. gada draftā viņa vietā izvēlējusies latviešu centru Anžeju Pasečņiku.
Artūrs Irbe un Harijs Vītoliņš. Foto: LHF
2

Latvijas hokejisti saliedējas pirms PČ, iejūtoties ugunsdzēsēju un glābēju lomā

Otrdien, 16. aprīlī, Latvijas nacionālā hokeja valstsvienība, sadarbībā ar Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestu (VUGD), apmeklēja Ugunsdrošības un civilās aizsardzības koledžu (UCAK), kur iejutās glābēju lomās.
Latvijas hokeja izlase un Ričards Bolotņiks. Foto: Sportista Facebook

No hokeja nūjām uz boksa cimdiem: Latvija PČ gatavojas kopā ar Bolotņiku

Turpinot gatavošanos 2024. gada pasaules čempionātam hokejā, Latvijas hokeja izlase svētdien aizvadīja treniņu kopā ar vienu no vadošajiem Latvijas bokeseriem Ričardu Bolotņiku, kurš ar aizvadīto nodarbību dalījās savā ''Facebook'' kontā. Izlases kapteinis Roberts Bukarts pēc treniņa pateicās bokserim, nododot suvenīru.