Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:110, Did:0, useCase: 3

Autors: Lauris Bērziņš

Valdens uzvar Honkongā

Valdens uzvar Honkongā
Rikijs Valdens

Par "General Cup International 2009" snūkera turnīra uzvarētāju kļuvis Rikijs Valdens, kurš finālmačā ar rezultātu 6:2 apspēlēja Ķīnas pārstāvi Liangu Venbo.

Jau ziņojām, ka grupu turnīra barjeru pārvarēja Liangs Venbo, Rikijs Valdens, Tians Pengfei un Li Jaņs, savukārt abi Honkongas pārstāvji Marko Fu un Čans Vai Kei ieņēma pēdējās vietas savās apakšgrupās un izslēgšanas spēlēm nekvalificējās.

Vakar tika aizvadīti abi pusfinālmači, kuri aizritēja līdz pieciem uzvarētiem freimiem (best of 9). Pirmajā no tiem spēkiem mērojās divi Ķīnas pārstāvji – Liangs Venbo un Li Jaņs, un uzvaru ar 5:2 izcīnīja par favorītu uzskatītais Liangs. Tāpat arī otrajā pusfinālā starp Rikiju Valdenu un Tianu Pengfei iztika bez pārsteigumiem, un pie panākuma ar 5:1 tika Valdens.

Savukārt šodien notikušajā finālā līdz sešiem uzvarētiem freimiem (best of 11) sīva cīņa izpalika, un samērā pārliecinošu uzvaru ar 6:2 guva Valdens. Savukārt viņa pretiniekam Liangam vienīgais mierinājums varētu būt šajā duelī sasniegtā turnīra labākā sērija – 116 punkti.

Par uzvaru "General Cup International 2009" Valdens saņems 20000 Honkongas dolāru (~1285 LVL) lielu naudas balvu, savukārt Liangam pienāksies uz pusi mazāka summa, kā arī papildus prēmija 5000 Honkongas dolāru apmērā par turnīra lielāko breiku.

"General Cup International 2009"

"Play-off"

Pusfināls

Spēle Rezultāts
Liangs Venbo – Li Jaņs5:2
Rikijs Valdens – Tians Pengfei5:1

Fināls

Spēle Rezultāts
Rikijs Valdens – Liangs Venbo6:2

Izmantotie resursi:
www.global-snooker.com


Artemijs Žižins. Foto: World Snooker Federation

17 gadus vecais Žižins otro reizi kļūst par Latvijas čempionu snūkerā

17 gadus vecais Artemijs Žižins turpinājis savu dominanci, kļūstot par divkārtējo Latvijas čempionu snūkerā. Jaunais sportists bija precīzākais cīņā starp 23 sportistiem.
Artemijs Žižins. Foto: World Snooker Federation

Latvijas snūkerists Žižins zaudē Eiropas meistarsacīkšu astotdaļfinālā

LETA. Latvijas sportists Artemijs Žižins piektdien Bosnijā un Hercegovinā Eiropas snūkera čempionātā piedzīvoja neveiksmi astotdaļfinālā.
Foto: European Billiards and Snooker Association

Žižins Eiropas snūkera čempionātā sasniedz astotdaļfinālu

LETA. Latvijas sportists Artemijs Žižins ceturtdien Bosnijā un Hercegovinā Eiropas snūkera čempionātā sasniedza astotdaļfinālu.