Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:110, Did:0, useCase: 3

Autors: Lauris Bērziņš

"Welsh Open" finālā Selbijs un O'Salivans

"Welsh Open" finālā Selbijs un O'Salivans
M. Selbijs

Par snūkera turnīra "Welsh Open" finālistiem kļuvuši Marks Selbijs un Ronijs O'Salivans, kuri pusfinālspēlēs bija pārāki attiecīgi par Stīvenu Hendriju un Šonu Mērfiju.

Selbijs un Hendrijs cīņu iesāka piesardzīgi, un lielākā punktu sērija 1. freimā bija tikai 22 punktu apjomā. Taktiskajā cīņā pārāks izrādījās Selbijs un izvirzījās vadībā ar 1:0. Nākamajā freimā abiem spēlētājiem sekmējās jau daudz labāk. Selbijs iesāka ar 56 punktu lielu breiku, savukārt Hendrijam izdevās panākt Selbiju rezultātā (56:56), bet pēc tam ar precīzi lūzā iesistām zilā un rozā bumbām nodrošināt uzvaru freimā – 1:1.

Turpinājumā dominēja līdzīga cīņa – vienu freimu savā labā noslēdza Selbijs, nākamajā pārāks jau bija Hendrijs, un šāda tendence saglabājās krietnu laiku. Tiesa, freimi, kuros uzvarēja Selbijs bija daudz saspringtāki un mazāk rezultatīvi, savukārt Hendrijs panākumus 6. un 8. freimā nodrošināja ar century breikiem (130 un 124). Pēc astoņiem nospēlētiem freimiem rezultāts – 4:4.

Mača 9. freimu ar 16 punktu sēriju iesāka Hendrijs, taču laba turpinājuma nebija, un nācās izšķirties par spēli no aizsardzības. Tomēr jau mirkli vēlāk iespējas uzbrukumam no tālākas distances atrada Selbijs un pēc taktiskās plānošanas aptuveni divarpus minūšu garumā arī veiksmīgi raidīja sarkano bumbu lūzā. Vairāk par vienu punktu šajā piegājienā viņam gan neizdevās nopelnīt, jo daudz vērtīgākās bumbas neatradās pietiekami labās pozīcijās, lai turpinātu sēriju. Nācās izlīdzēties ar snūkeru aiz brūnās bumbas, un jāatzīst, ka Selbijam tas izdevās pietiekami veiksmīgs, jo Hendrijs, lai arī spēja iztikt bez soda punktiem, sarkano bumbu nolika uzbrukumam izdevīgā pozīcijā. Selbijs iespēju garām nelaida, un uzsāka savu sēriju, kas noslēdzās pie 35 punktu atzīmes. Vēl pēc brīža Selbijs pievienoja 24 punktus savam rēķinam, un šī freima liktenis gandrīz jau bija izšķirts. Hendrijs gan vēl spēja četrus punktus atgūt ar snūkera palīdzību, tomēr precīzs pēdējās sarkanās bumbas trāpījums Selbijam garantēja uzvaru freimā.

10. freims kļuva par pēdējo, jo tajā 70 punktu liela sērija nodrošināja uzvaru Selbijam visā mačā ar 6:4.

Selbija pretinieks finālā noskaidrojās mačā starp Roniju O'Salivanu un Šonu Mērfiju.

Spēli O'Salivans uzsāka apņēmīgi, taču neizskaidrojuma kļūda, mēģinot raidīt lūzā rozā bumbu, pārtrauca viņa sēriju pie 51 punkta atzīmes. Šo situāciju savā labā izmantoja Mērfijs un ar 70 punktu ielu breiku guva uzvaru 1. freimā. Nākamajā freimā 76 punktu breiks ļāva O'Salivanam panākt izlīdzinājumu, bet 3. freimā identisku punktu sēriju sasniedza Mērfijs un atkal pārņēma vadību mačā. Savukārt 4. freimā ar century breiku 113 punktu apjomā atzīmējās O'Salivans. Jāpiebilst gan, ka šis breiks, kas rakstāms ar trim cipariem, varēja arī nebūt. Vienā no spēles epizodēm O'Salivans jau izdarīja sitienu pa sarkano bumbu pirms vēl spēles soģis Jans Verhāss bija kārtīgi spējis novietot rozā bumbu uz tai paredzētās atzīmes, turklāt vēl nebija nosaucis arī spēlētāja punktu apmēru. Šajā gadījumā Verhāsam bija jāpiešķir sods, taču viņš klusēja...

5. freimā O'Salivans sasniedza vēl vienu century breiku (101), un pirmoreiz izvirzījās vadībā ar 3:2. Turpinājumā gan O'Salivana spēlē bija vērojamas zināmas nervozitātes pazīmes, un daži nepārdomāti sitieni ļāva Mērfijam panākt izlīdzinājumu – 3:3. Tomēr līdz ar nākamā freima sākumu O'Salivans nodemonstrēja apbrīnojamu savaldību un pārdomātu spēli. Viņš vairs pārsteidzīgi nemetās uzbrukumos, bet pievērsās taktiskai spēlei no aizsardzības. Tā arī deva panākumus, un Mērfijs pamazām salūza. Mača 7. un 8. freimā panākumus O'Salivanam nodrošināja attiecīgi 75 un 62 punktu sērijas, bet jau nākamajā freimā viņš pielika punktu mačam ar 143 punktu lielu breiku, kas patlaban ir labākais sasniegums šajā turnīrā.

Finālā spēlētāji cīņu aizvadīs līdz deviņiem uzvarētiem freimiem (best of 17).

2007./08. gada sezonas "Main Tour".
Snūkera turnīrs "Welsh Open".
Rezultāti (pusfināls)

Marks Selbijs – Stīvens Hendrijs 6:4
Ronijs O'Salivans – Šons Mērfijs 6:3


, 2008-02-17 04:50, pirms 16 gadiem
es jau biju par sonu merfiju!!!!
, 2008-02-17 08:54, pirms 16 gadiem
"Šajā gadījumā Verhāsam bija jāpiešķir sods, taču viņš klusēja... "
šajā gadījumā freims jau bija tālu uzvarēts un tiesnesim nebija lieki jāzīmējas,bet tā mēs pasmaidījām un varējām baudīt snūkeru!
, 2008-02-17 09:31, pirms 16 gadiem
Ronijs vakar bija savā elementā. Viņa spēli skatīties bija īsta bauda. Lieliski sitieni, labas sērijas, bet arī mazliet necieņas pret spēles noteikumiem un tiesnesi. Protams, ka tajā situācijā, spriežot no sportiskā viedokļa, sodu piešķirt būtu bijis pavisam neloģiski un Verhāss pieņēma lēmumu vadoties pēc situācijas, nevis sekojot likuma burtam. Tomēr noteikumi paliek noteikumi un tie būtu jāievēro - arī tad, ja esi Ronijs O`Salivans.
, 2008-02-17 09:49, pirms 16 gadiem
Ar to sitienu jau Ronijs parādīja Mērfijam,kurš ir saimnieks pie galda!
, 2008-02-17 10:05, pirms 16 gadiem
Finaalam jaaabut ljoti intresantam
, 2008-02-17 10:25, pirms 16 gadiem
Protams ka Salivans spēlēja ļoti labi. Nevaru piekrist Komentētājam Siņicinam
ka vakar Salivans spēlēja pareizu snukeru. Bet pirms tam bieži viņš uzvar spēlējot neīsto snukeru. Nav sportā vārds pareizs nepareizs. Katrs katru spēli spēlē kā viņš labāk vēlas un kā uzvarēt. Vakardienas spēle ar daudzajiem breikiem virs 50 nav tik skatāma kā tādas kur bieži spēlē no aizsardzības.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2008-02-17 11:10, pirms 16 gadiem
"Finālā spēlētāji cīņu aizvadīs līdz deviņiem uzvarētiem freimiem (best of 19). "
lol
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2008-02-17 11:20, pirms 16 gadiem
Man likās, ka Starp Murphy un Sullivanu būs uzvara kādam tikai pēdējā freimā, bet Murphy manuprāt neparādija to sniegumu, kuru no viņa gaidiju, lai arī biju pa Roniju. Otrā spēlē manuprāt viss notika tā kā tam bija jānotiek.
Fināls - Odziņa. Jāskatās ar baudu būs šovakar. Šādu finālu visu laiku esmu gaidijis. Divi mani iecienītākie snūkeristi. Sladais šovakar.
, 2008-02-17 11:37, pirms 16 gadiem
to FUNS

šeit Siņicinam bija gan taisnība. Jā varbūt formulējums pareizs vai nepareiz snookers nav pareiz, bet būtu labāk to formulēt kā spēlēja kā pieņemts snookerā vai spēlēja kā nav pieņemts snookerā.

Jo snookers pēc savām tradīcijām un filosofijas nav pools, kur galvenais praktriski vienmēr ir iesist bumbiņas, bet gan izmantot situācijas kad izveidot pretiniekam snookeru, vai arī atspēlēties, nevis kā senāk Salivans metās uzbrukumā pie jebkuras mazākās iespējas - Jā tas nav nepareizs snookers, bet tā tradicionāli nespēlē snookeru un tā nav pieņemts snookerā.

Un 1/2 finālā Salivans arī parādīja tādu spēli, ka nemetās vienmēr uzbrukumā un bieži atspēlējās. Iespējams tas arī ir iemesls, kapēc Mērfijs zaudēja, jo nebija gatavs šādam Salivana spēles pavērsienam.
, 2008-02-17 12:20, pirms 16 gadiem
noskatījos abus pusfinālus. Labāk man patika Selbija- Hendrija duelis. Tas bija saturīgāks, snukera zvaigžņu cienīgāka spēle. No Salivana- Mērfija pusfināla gaidīju saspringtu un taktisku cīņu. Bet spēle bija vienkāršota. Manuprāt, Šons bija pārāk bāls un Ronijs pārāk lielisks.
, 2008-02-17 12:37, pirms 16 gadiem
Iepriekšejaa finaalaa Salivans sargaava Selby 11:3 laikam, kaa bus shoreiz??
, 2008-02-17 12:58, pirms 16 gadiem
Selby iekapaa, lai Ronijs sagruzaas, un panjem nakamo balvu- ceru, ka ar iepriekshejo lielo pikji neaprobezhosies
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2008-02-17 13:14, pirms 16 gadiem
to Davix
ES jau par to arī runāju. Vakar Salivans spēlēja tradicionālo snukeru kā tas ir pieņemts. Es kategoriski iebilstu pret vērdu ,,nepareizs,, . Kā var teikt nepareizs snukers ja tu esi pirmajā desmitā reitingā vai pat pirmais kā Salivans.
Viņam bija tāds spēles stils.
, 2008-02-17 14:20, pirms 16 gadiem
Tiešām, Lauri, kā Tu, tāds snūkera sapratējs, vari rakstīt, ka jāuzvar 9 freimi (no 19 freimu skaita), ja katram skaidrs, ka jābūt 10 uzvarētiem?:O
Ļoti gaidu vakara spēli, jo finālā ir tieši tie meistari, uz kuriem cerēju. Lai arī esmu par Roniju (kā jau vienmēr), tomēr piesardzīgi vērtēju Raķetes iespēju uzvarēt. Vispirms jau Selbijs ir ļoti nopietns pretinieks (te jau Ronijam jāuzmanās), kā arī statistika rāda, ka ne vienmēr Raķete rāda vienmērīgu spēli visās partijās. Kā tur ne visai sen bija - Ronijs visus uzvaras freimus paņēma ar simtnieku, pēdējā ieguva pat maksimālos - 147 - punktus, bet pusfinālā zaudēja neizteiksmīgā spēlē.
Jā, Ronijs neļauj atslābt ne brīdi
, 2008-02-17 14:28, pirms 16 gadiem
manuprāt fināls tomēr ir best of 17, tā ka spēlēts tiks līdz 9 uzvarētiem freimiem. autors var palabot rakstā
, 2008-02-17 14:46, pirms 16 gadiem
Jā, ezjux, Tev taisnība - jāspēlē līdz 17 freimiem, tad tiešām jābūt 9 uzvarām. Tik un tā Laurim kas jāpalabo
, 2008-02-17 18:35, pirms 16 gadiem
Pagaidām skatoties Live scoring baigi sīvā cīņa - 3:3 Laikam jau atkārtosies iepriekšējā pusfināla scenārijs kad tikās abi sportisti ar to ka nonāca līdz pēdējam izšķirošajam freimam.
, 2008-02-17 19:08, pirms 16 gadiem
jau 4:4
Artemijs Žižins. Foto: World Snooker Federation

Latvijas snūkerists Žižins zaudē Eiropas meistarsacīkšu astotdaļfinālā

LETA. Latvijas sportists Artemijs Žižins piektdien Bosnijā un Hercegovinā Eiropas snūkera čempionātā piedzīvoja neveiksmi astotdaļfinālā.
Foto: European Billiards and Snooker Association

Žižins Eiropas snūkera čempionātā sasniedz astotdaļfinālu

LETA. Latvijas sportists Artemijs Žižins ceturtdien Bosnijā un Hercegovinā Eiropas snūkera čempionātā sasniedza astotdaļfinālu.
Rodions Judins. Foto: Riga Masters

Judinam, Kalniņam un Žižinam uzvaras Eiropas snūkera čempionāta trešajās spēlēs

LETA. Latvijas sportisti Rodions Judins, Artemijs Žižins un Filips Kalniņš trešdien Bosnijā un Hercegovinā izcīnīja uzvaru Eiropas snūkera čempionāta mačos.