Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2988, Did:0, useCase: 3

Skujiņam augstā astotā vieta Pasaules tūres klasikā ''E3 Saxo''

Toms Markss
Toms Markss

Skujiņam augstā astotā vieta Pasaules tūres klasikā ''E3 Saxo''
Toms Skujiņš
Foto: Sprint Cycling

Ar pasaules čempiona Matjē van der Pūla solo uzvaru piektdien aizvadīts Pasaules tūres viendienu velobrauciens “E3 Saxo classic”. Sekmīgi velobraucienā cīnījās arī Latvijas šosejas riteņbraucēji. Toms Skujiņš izcīnīja astoto vietu, bet 17. vietā ierindojās arī Krists Neilands.

66. “E3 Saxo” klasika, kas pēdējos gadus ieguvusi Pasaules tūres kategoriju, risinājās lietainos un drēgnos laika apstākļos. 207,6 kilometru garajā distancē tika iekļauti 17 kategorizēti pauguri un deviņi bruģa sektori.

Latviju velobraucienā pārstāvēja Toms Skujiņš (“Lidl Trek”) un Krists Neilands (“Israel Premier Tech”). Tomam galvenais uzdevums bija maksimāli palīdzēt komandas līderiem – Madsam Pedersenam un Jasperam Streivenam, kamēr Kristam Neilandam tika atvēlēta viena no savas komandas līdera lomām. Pie tam, gadu iepriekš Krists šajās sacensībās izcīnīja augsto 12. vietu.

Galveno favorītu lomas tika atvēlētas – pasaules čempionam Matjē van der Pūlam, kā arī Madsam Pedersenam un Vouta van Ārtam. Distances sākuma daļā izveidojās dienas atrāviens, kas priekša noturējās lielāko trases daļu.

Tikmēr vadošie braucēji savus uzbrukumus iesāka kad līdz finišam bija palikuši vairāk nekā 70 kilometri. Bija skaidrs, ka abi mūsu braucēji ir gatavi paspēkoties par augstām vietām. Pie tam, no Skujiņa vienības priekšā spēja būt pat ar četriem braucējiem, kas ļāva izspēlēt dažādas kārtis.

Cīņā par uzvaru izšķirošs gan izrādījās Matjē Van der Pūla uzbrukums Paterbergas bruģa kāpumā. Mirkli pirms tam kritienu piedzīvoja Vouts van Ārts, kurš ātri ne tikai atguvās, bet vienatnē mēģināja panākt līderi. Tas gan neizdevās. Pēdējos kilometros viņu panāca Skujiņa komandas biedrs Streivens.

Matjē van der Pūla pārsvars finišā pār konkurentiem jau tuvojās 2 minūtēm. Viņš finišēja pēc trasē pavadītām 4 stundām 39 minūtēm un 39 sekundēm. Otro vietu izcīnīja Streivens (+00:01:31), bet ar trešo pozīciju nācās samierināties van Ārtam (abi +00:01:34).

Neskatoties uz pienākumiem komandas labā, ļoti sekmīgi sevi apliecināja Toms Skujiņš. Carnikavietis finišēja trešajā sekotāju grupiņā un 175 dalībnieku konkurencē izcīnīja ļoti augsto astoto vietu (+00:02:48). Toms nopelnīja vēl 100 UCI pasaules ranga punktus, nostabilizējoties pasaules ranga TOP50 skaitā.

Krists Neilands, kurš aizvadītajā nedēļā saskārās ar veselības likstām, arī cīnījās ļoti jaudīgi, finišējot vien pāris sekundes aiz Skujiņa un Izcīnīja 17. vietu.

Izmantotie resursi:
lrf.lv