Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2988, Did:0, useCase: 3

Pogačars uzvar haotiskā "Giro d'Italia" posmā un straujiem soļiem tuvojas titulam

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Pogačars uzvar haotiskā "Giro d'Italia" posmā un straujiem soļiem tuvojas titulam
Tadejs Pogačars pēc uzvaras "Giro d'Italia" 16. posmā. Foto: Stefano Sirotti/Imago Images/Scanpix

LETA--DPA. Slovēnijas riteņbraucējs Tadejs Pogačars otrdien izcīnīja uzvaru laikapstākļu ietekmētā daudzdienu velobrauciena "Giro d'Italia" 16. posmā un vēl vairāk pietuvojās tūres čempiona titulam.

Pēc sacensību pēdējās brīvdienas otrdien bija iecerēts veikt 206 kilometrus garu distanci, taču riteņbraucēji atteicās šķērsot Umbraila pāreju aukstā laika un prognozētā sniega dēļ. Jo īpaši bīstami tas būtu nobraucienos.

Organizatori piedāvāja kāpuma smailē dot riteņbraucējiem trīs minūšu pauzi, lai samirkušās drēbes nomainītu uz sausām, taču sportistus pārstāvošā organizācija CPA noraidīja šo priekšlikumu. Beigās tika panākta vienošanās, ka Livinjo vietā riteņbraucēji startēs Lazā un veiks 118 kilometrus ar finišu Montepana plato Dolomītos, noslēdzošajos 12 kilometros pārvarot divus kategorizētos kāpumus, pēdējo no tiem finišā.

No priekšā braukušās grupas nedaudz vairāk kā 30 kilometrus pirms finiša solo atrāvienā centās doties francūzis Žiljēns Alafilips ("Soudal Quick-Step"). Aptuveni piecus kilometrus pirms finiša viņu panāca no "Maglia Rosa" aizbraukusī trijotne ar riteņbraucējiem, kas nepretendē uz augstu vietu kopvērtējumā.

Kā pēdējais priekšā no līderiem palika itālis Džūlio Pellicāri ("VF Group - Bardiani CSF - Faizane"), taču pēdējā kilometrā Pogačars (UAE) viņu panāca, slovēnim svinot solo uzvaru ar finišu divās stundās 49 minūtēs un 37 sekundēs. Pēc 16 sekundēm finiša līniju šķērsoja Pellicāri un kolumbietis Daniels Felipe Martiness ("Bora-hansgrohe").

Arī vairākus atlikušos posmus varētu ietekmēt laikapstākļi.

Pogačars vicelīderi Martinesu šobrīd apsteidz jau par septiņām minūtēm un 18 sekundēm.

107. "Giro d'Italia" velobrauciens noslēgsies 26. maijā Romā.

Latvijas riteņbraucēji velobraucienā nepiedalās.

Pērn par "Giro d'Italia" uzvarētāju kļuva Slovēnijas riteņbraucējs Primožs Rogličs, bet sacensību debitants Toms Skujiņš, kurš vienā no posmiem ierindojās otrajā un vienā - trešajā vietā, kā arī sakrāja vislielāko punktu summu sprinta starpfinišos, ieņēma 31. vietu.