Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2988, Did:0, useCase: 3

2. jūnijā Rīgā notiks vērienīgais “Toyota” Rīgas velomaratons

Toms Markss
Toms Markss

Jau nākamās nedēļas svētdienā, 2. jūnijā, 11. Novembra Krastmalā notiks tradīcijām bagātais “Toyota” Rīgas velomaratons. Pasākuma rīkotāji aicina velo mīļus piedalīties kādā no piedāvātajām distancēm – Tautas, “Maxima” Ģimeņu, Kritērija, vai Čempionu bērnu braucienos. Pieteikšanās pilnā sparā rit mājaslapā Velosipēdu maratoni Latvijā - velo.lv

“Toyota” Rīgas velomaratonu droši var saukt par galvaspilsētas lielāko velo notikumu, kas tiek rīkots jau teju 40 gadu garumā. Kā pēdējos gadus pieņemts, sacensību starta un finiša zona atradīsies 11. novembra krastmalā, bet trases vedīs pa lielajām Rīgas ielām un tiltiem.

Dienu, pulksten 10:00, iesāks paši mazākie pedāļu minēji, kam priekšā čempionu bērnu brauciens. Visi dalībnieki startēs ar 1. starta numuriem, pēc finiša saņemot arī godam nopelnītas balviņas. Trase vedīs pa krastmalu, ļaujot ērti notikumiem sekot kā bērnu vecākiem, tā līdzjutējiem.

Pulksten 11:15 starta šāviens tiks dots kritērija braucienam. Šī ļoti aizraujošā un skatāmā riteņbraukšanas disciplīna sola spraigus notikumus vairāk nekā stundas garumā. Trase vedīs pāri Akmens un Vanšu tiltiem un būs pagriezieniem, kā arī asiem līkumiem bagāta. Sportistiem priekšā 10 apļi, katrs 4,5 kilometrus garš. Uzvarēs tas sportists, kurš finišā būs iekrājis visvairāk punktus. Šīm sacensībām papildus prestižu piedos Latvijas čempionāta statuss junioru un pieaugušo vīru grupām.

Dienas masveidīgākais starts tikmēr gaidāms pulksten 13:00, kad 32 kilometru garajā distancē, kas sadalīta divos apļos, dosies vairāk par tūkstoti Tautas klases braucēji. Šis brauciens izcili piemērots amatieriem, draugu kompānijām un darba kolektīviem. Organizatori ar specbalvu apbalvos kuplāko kolektīvu.

Pēdējos gados ievērojami audzis dalībnieku skaits “Maxima” ģimeņu braucienā, kas šogad būs 16 kilometru garš un šķērsos Dienvidu, un Vanšu tiltus. Brauciens paredzēts primāri ģimenēm un citiem nesteidzīga tempa cienītājiem, kuri vēlas izbaudīt braukšanu pa centrālajām Rīgas ielām drošos apstākļos. Balvas saņems saskanīgākās ģimenes. Organizatori aicina padomāt arī par vizuālo ietērpu, jo atbalstītāji – iepirkšanās un izklaides centrs “Akropole Rīga” – sveiks krāšņāk tērptos braucējus.

Pieteikšanās grandiozajiem velo svētkiem turpinās mājaslapā Velosipēdu maratoni Latvijā - velo.lv Tur arī pieejams nolikums, trašu kartes un detalizēta pasākuma programma.

Izmantotie resursi:
lrf.lv