Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2988, Did:0, useCase: 3

Liepiņam 163. vieta "Volta Ciclista a Catalunya" trešajā posmā

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Liepiņam 163. vieta "Volta Ciclista a Catalunya" trešajā posmā
Emīls Liepiņš. Foto: Team dsm-firmenich PostNL

LETA. Latvijas riteņbraucējs Emīls Liepiņš trešdien daudzdienu velobrauciena "Volta Ciclista a Catalunya" (UCI kat. 2.UWT) trešajā posmā finišēja 163. pozīcijā.

Riteņbraucēji mēroja 176,7 kilometrus ar diviem kategorizētajiem kāpumiem un diviem sprinta starpfinišiem, daļu distances pavadot braucot kalnā.

Ātrākais bija slovēnis Tadejs Pogačars ("UAE Team Emirates"), kurš finišu sasniedza vienatnē pēc četrām stundām 34 minūtēm un 25 sekundēm.

Slovēnijas riteņbraucējs par 48 sekundēm apsteidza spāni Mikelu Landu ("Soudal Quick-Step"), bet Itālijas pārstāvis Antonio Tiberi ("Bahrain-Victorious") zaudēja posma uzvarētājam minūti un trīs sekundes un finišēja trešais.

Liepiņš ("dsm-firmenich PostNL") atpalika no Pogačara 33 minūtes un 37 sekundes.

Pēc trīs posmiem pirmo vietu kopvērtējumā saglābā Pogačars, kurš iekrājis divas minūtes un 27 sekundes lielu pārsvaru pār Landu un divas minūtes un 55 sekundes - pār krievu Aleksandru Vlasovu ("Bora-hansgrohe"). Liepiņš zaudē vairāk nekā stundu un atrodas 156. vietā.

"Volta Ciclista a Catalunya" daudzdienu velobrauciens pirmoreiz notika 1911. gadā. Pagājušogad uzvaru tajā svinēja slovēnis Primožs Rogličs.

Velobrauciens beigsies svētdien Barselonā.