Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:365, Did:0, useCase: 3

Lejiņš triumfē "BMX Grand Prix Latvia" posmā Valmierā

Toms Markss
Toms Markss

Lejiņš  triumfē "BMX Grand Prix Latvia" posmā Valmierā
Kristers Lejiņš
Foto: bmx.it

Sestdien Valmieras pievārtē esošajā „SCO Centrs” BMX trasē norisinājās „BMX Grand Prix Latvia” pirmā posma sacensības. Prestižajā ProOpen grupā par uzvarētāju izdevās kļūt „Tālava/ Valmiera” kluba braucējam Kristeram Lejiņam.

BMX sezona Latvijā un citviet pasaulē rit pilnā sparā. Sestdien, 29. jūnijā, Valmieras apkaimē esošajā „SCO Centrs” BMX trasē tika aizvadīts „BMX Grand Prix Latvia” pirmais posms. Sacensībās dažādās vecuma un meistarības grupās startēja vairāk, kā 230 dalībnieki ne vien no Latvijas, bet arī Lietuvas, Igaunijas un Somijas.

Prestižajā ProOpen grupā, kur sacentās junioru un vīru elites braucēji, startēja 14 dalībnieki. Viņiem bija jāstartē no lielā Superkrosa starta kalna. No Latvijā esošajiem elites braucējiem trasē nedevās Edžus Treimanis un Viesturs Morozs. Vispirms norisinājās priekšbraucieni, kuros vislabāk veicās „MŠA/ VOC” pārstāvjiem Rihardam Veidem un jaunajam Kristenam Krīgeram.

Tikmēr finālā, jau no pirmajiem metriem vadībā izvirzījās bijušais pasaules junioru vicečempions Kristers Lejiņš, kuram sekoja Rihards Veide un Toms Mankuss. Lai arī Veide vairākkārt centās uzbrukt Lejiņam, tomēr viņš savas pozīcijas nosargāja līdz pat finišam, tādējādi kļūstot par sacensību uzvarētāju. Otrajā vietā ierindojās Veide, bet trešais bija Toms Mankuss. Uzreiz aiz goda pjedestāla ierindojās jaunais juniors Krīgers, bet sezonas pirmajās sacensībās finālā iekļuva arī Toms Skujiņš, kuram astotā vieta.

B15 -16 grupā savās mājās nepārspēts palika „Tālavas” sportists Viesturs Ceplītis, kurš aiz sevis atstāja Vecpiebalgas pārstāvi Helviju Babri un vēl vienu valmierieti Kristapu Virskuli. M17+ amatieru konkurencē kārtējo uzvaru šosezon izcīnīja „MŠA” sportists Kristaps Konrāds. Tikmēr krūzeru grupās nepārspēti palika Kristaps Ezītis un Žaks Jaunbrālis. G15+ grupā meitenēm panākums madonietei Lelde Šumai, bet M13 -14 neapturams arī šoreiz bija valmierietis Mikus Strazdiņš.

Rīt turpat „SCO Centra” trasē „Avotos” norisināsies Burtnieku novada kausa izcīņas un Open sacensības.

     [+] [-]

, 2013-06-30 00:44, pirms 11 gadiem
Beidzot uzminis

     [+] [-]

, 2013-06-30 11:03, pirms 11 gadiem
šodien ar ir jeb nav kā eiropā kad 2dienaas pēc kārtas

     [+] [-]

, 2013-06-30 14:34, pirms 11 gadiem
Šodien arī.