Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:365, Did:0, useCase: 3

Treimanim 13. vieta "Time Trial" superfinālā, visi latvieši pārvar kvalifikāciju

Agris Suveizda

Treimanim 13. vieta "Time Trial" superfinālā, visi latvieši pārvar kvalifikāciju
Edžus Treimanis
Foto: Latvijas Riteņbraukšanas federācija

ASV pilsētā Rokhilā sācies noslēdzošais posms Pasaules kausa izcīņā BMX superkrosā. "Time Trial" superfinālā pie 13. vietas tika Edžus Treimanis, bet pamatsacensībām kvalificējās arī Māris Štrombergs, Kristens Krīgers un Rihards Veide.

Superkrosa ranga 16 labākie braucēji posma pamatsacensībām jau bija kvalificējušies automātiski un piedalījās "Time Trial" superfinālā. Tajā uzvarēja nīderlandietis Nīks Kimans, kurš distanci veica 34,100 sekundēs un apsteidza austrālieti Semu Vilobiju un britu Līemu Filipsu. Edžus Treimanis ar laiku 35,465 sekundes ieņēma 13. vietu, apsteidzot austrālieti Entoniju Dīnu, brazīlieti Renatu Rezendi un britu Kailu Evansu.

Tikmēr kvalifikācijā startēja pārējie trīs Latvijas BMX riteņbraucēji, kuriem nedaudz vairāk nekā 90 sportistu konkurencē trīs braucienu summā bija jāiekļūst starp labākajiem 48. Kristens Krīgers pirmajā braucienā bija piektais, taču abos nākamajos uzvarēja un ar septiņiem punktiem kvalifikācijas kopvērtējumā ieņēma 13. vietu – augstāko no Latvijas pārstāvjiem.

Sešas vietas zemāk bija Māris Štrombergs, kurš braucienos ieņēma attiecīgi pirmo, sesto un pirmo vietu un ar astoņiem punktiem bija 19. Savukārt Rihards Veide ar desmit punktiem – ceturtā, piektā un pirmā vieta – ieņēma 31. pozīciju. Jāpiebilst, ka Veide un Štrombergs otrajā braucienā sacentās arī savā starpā, un Veide ieņēma piekto vietu, pieredzējušo Štrombergu atstājot aiz sevis.

Pamatsacensības pēc vietējā laika sāksies plkst. 18:00, bet fināli gaidāmi plkst. 21:30.

Izmantotie resursi:
BMX - UCI BMX Supercross World Cup
bmx-results.com