Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:365, Did:0, useCase: 3

Pasaules kausa BMX 1. posma pamatsacensībām kvalificējas visi četri latvieši

Toms Markss
Toms Markss

Pasaules kausa BMX 1. posma pamatsacensībām kvalificējas visi četri latvieši
Māris Štrombergs
Foto: Romualds Vambuts

Vēlā sestdienas vakarā Mančesteras trasē tika aizvadīts Pasaules kausa izcīņas BMX superkrosā pirmā posma kvalifikācijas sacensības un "time – trial" (individuālā brauciena) superfināls. Kvalifikāciju sekmīgi pārvarēja Kristens Krīgers, Edžus Treimanis un Rihards Veide. Tikmēr Māris Štrombergs uzrādīja 12. rezultātu "time – trial" superfinālā.

Pasaules kausa izcīņa BMX superkrosā, kā jau pēdējās sezonās ierasts, sākās ar Mačesteras posmu. Šis posms ir vienīgais Pasaules kausa seriālā, kur sportisti sacenšas iekšas trasē. Mančesteras trase izceļas ar to, ka tā ir ļoti tehniska un samērā šaura. Katra mazākā kļūda atstāj lielu iespaidu uz sportistu rezultātu.

Sestdienas pievakarē Pasaules kausa sezona startēja ar kvalifikācijas sacensībām un "time – trial" jeb individuālā brauciena superfinālu. No četriem Latvijas sportistiem, kuri startē pirmajā posmā, kvalifikācijas sacensības aizvadīja Edžus Treimanis, Kristens Krīgers un Rihards Veide. Tikmēr Māris Štrombergs, pateicoties savai pozīcijai 2014. gada Pasaules superkrosa rangā, startēja "time – trial" superfinālā, kur kopumā piedalījās 16 sportisti pēc minētā ranga rezultātiem.

Kvalifikācijas sacensības, kur sportistiem bija jāveic trīs braucieni ar dažādiem pretiniekiem, sekmīgi pārvarēja visi trīs latvieši. Kristens Krīgers savos braucienos izcīnīja divas uzvaras un vienu otro vietu, starp visiem kvalifikācijas braucējiem ieņemot piekto vietu. Šāda pat bilance (divas uzvaras un vieta otrā vieta) arī Edžum Treimanim, kurš kvalifikācijas noslēgumā ieņēma septīto rezultātu. Starp 64 pamatsacensību dalībniekiem rīt būs arī Rihards Veide. Valmierietim viena trešā, viena otrā un viena pirmā vieta savos braucienos, bet starp visiem kvalifikācijas braucējiem Rihards ieņēma 14. pozīciju.

Superfinālā, kur 16 sportisti brauca pa vienam, Māris Štrombergs uzrādīja 12. rezultātu un automātiski kvalificējās pamatsacensībām. Par uzvarētāju šajās solo brauciena sacensībās kļuva mājinieks Laims Filips, otrais palika ASV braucējs Konors Fīlds, bet trešais Tvans Van Gendts no Nīderlandes. Rīt gaidāmas pamatsacensības. Latvijas BMX izlases galvenais atbalstītājs ir būvuzņēmums "Monum".

Pasaules kausa 1. posma time – trial superfināla rezultāti:

VVārds UzvārdsValstsLaiks
1.Liam PhilipsLielbritānija28.713
2.Connor FieldsASV28.838
3.Twan Van GendtNīderlande29.135
4.Andre SylvainFrancija29.385
5.Corben SharrahASV29.477
6.Kyle EvansLielbritānija29.506
12.Māris ŠtrombergsLatvija29.978

Izmantotie resursi:
lrf.lv

     [+] [-]

, 2015-04-18 23:44, pirms 9 gadiem
Būs kam just līdzi!

  +1 [+] [-]

, 2015-04-19 07:55, pirms 9 gadiem
varēji jau arī pierakstīt ,ka sāksies 19.00 un rādīs LTV7