Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:365, Did:0, useCase: 3

Matisons ASV tūri uzsāk ar piekto vietu, Štrombergs septītais

Jānis Pārums

Matisons ASV tūri uzsāk ar piekto vietu, Štrombergs septītais
Artūrs Matisons

"ABA Super Nationals" sacensību pirmajā dienā teicamu sniegumu demonstrēja Latvijas BMX izlases braucējs Artūrs Matisons, kurš diezgan saspringtā cīņā ierindojas piektajā vietā Elites vīru finālā, vēsta bmxlatvia.com.

Priekšbraucienos Matisons no tālākās cīņas izslēdza pašmāju mīluli Denzelu Steinu, liekot noprast, ka ir atgriezies pēc savainojuma izdziedēšanas un ceļu negriezīs nevienam. Finālā viņam izdevās noturēt Štrombergu pirmajā taisnē, pirmajā viražā iebraucot kā trešajam. Tikai Buba Hariss ar brīnumainu apdzīšanas manevru pēdēkā virāžā, atņēma Matisonam cerības kāpt uz pjedestāla jau pirmajās Amerikas tūres sacensībās un beigās Artūrs finišēja piektais.

Māris Štrombergs šoreiz pusfinālā piekāpās 2011.gada čempionam Markam Vileram un savstarpēji cīnoties abi zaudēja daudz laika, kas finālā deva Mārim sestā celiņa izvēli. Tas arī noveda pie "visu vai neko" pirmajā taisnē, kas šoreiz neattaisnojās, Māris tika iespiests, kas ļāva finišēt septītajā vietā.

Edžus Treimanis sacensības uzsāka ļoti smagi, jo tikai pirms dienas bija spiest pāriet uz "Formulas" zīmola velosipēdu, pie kura tā īsti nespēja pielāgoties, tomēr ar katru braucienu jau startēja arvien labāk. Edžus tika līdz pusfinālam, kurā, atrodoties ceturtajā pozīcijā, tika "taranēts" - Buba Hariss visai agresīvi izrēķinājās ar Treimani, izsitot no otrās virāžas. Līdz ar to sacensības beidzās.

Rihards Veide par nieka tiesu nekvalificējas ceturtdaļfinālam, savukārt Kristers Lejiņš izstājās ceturtdaļfinālā. Juniori Vekša un Bāriņš ar skaistām cīņām trasē aizcīnās līdz finālam, ierindojoties attiecīgi piektajā un sestajā vietā. Svētdien sacensību otrā diena.

Elites vīru rezultāti:

VietaSportistsValsts
1.Sems VilobijsAustrālija
2.Marks VilerssJaunzēlande
3.Buba HarissASV
4.Braiens KirhemsAustrālija
5.Artūrs MatisonsLatvija
6.Torijs NihaugsKanāda
7.Māris ŠtrombergsLatvija
8.Kalens JangsAustrālija

Izmantotie resursi:
BMX ZIŅAS - BLOGI | bmxlatvia.com

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2012-03-18 11:11, pirms 12 gadiem
Prieks redzēt, ka labāko 8niekā ir 2 Latvijas braucēji. Gaidām olimpiskās spēles

     [+] [-]

, 2012-03-18 11:38, pirms 12 gadiem
sasperjods rakstīja: Vai tiešām beidzot Matisonam izdosies realizēt savi potenciālu
savi nē, savu jā

  +1 [+] [-]

, 2012-03-18 16:25, pirms 12 gadiem
Saaaljsh rakstīja: Prieks redzēt, ka labāko 8niekā ir 2 Latvijas braucēji. Gaidām olimpiskās spēles
Patīkamāk gaidīt Olimpiskās spēles būtu ja 2 latvieši būtu pirmajā 3niekā! Bet ticu, ka arī tas mūsu džekiem ir pa spēkam - galu galā nevajag izšaut pulveri arī par ātru.