Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:365, Did:0, useCase: 3

Zēboldam nedaudz pietrūkst, lai OS kvalifikāciju BMX frīstailā turpinātu finālā

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Zēboldam nedaudz pietrūkst, lai OS kvalifikāciju BMX frīstailā turpinātu finālā
Ernests Zēbolds. Foto: Latvijas Riteņbraukšanas federācija

LETA. Latvijas sportists Ernests Zēbolds piektdien Šanhajā 2024.gada Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijā BMX frīstailā "park" disciplīnā nepārvarēja atlasi, paliekot pirmais aiz kvalifikācijas barjeras.

Kvalifikācijā 24 sportisti cīnījās par 12 vietām finālā, rezultātu veidojot vidējam punktu rādītājam pēc diviem braucieniem.
Zēbolds pirmajā braucienā iekrāja 81,01 punktu un otrajā - 80,75 punktus, ieņemot attiecīgi 14. un 13.vietu. Vidēji viņam bija 80,88 punkti, kas deva 13.vietu, no labāko divpadsmitnieka atpaliekot nieka 0,05 punktus.

Atsevišķi katrā braucienā un attiecīgi arī vidēji labākais bija amerikānis Markuss Kristofers ar 89,07 punktiem.

Vēl vienas sacensības, kurās sportisti krāj punktus olimpisko spēļu kvalifikācijā, norisināsies jūnijā Budapeštā.

Kvalifikācijā sacentīsies 24 sportisti no 15 valstīm, cīnoties par sešām atlikušajām ceļazīmēm uz Olimpiādi. Vēl piecas olimpisko spēļu kvotas tiks sadalītas pēc 2022. un 2023.gada pasaules čempionātu rezultātiem, kamēr viena vieta pienākas arī rīkotājvalstij Francijai.

Izmantotie resursi:
LETA