Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:365, Did:0, useCase: 3

Pētersonei 17. vieta Pasaules kausa BMX superkrosā piektajā posmā

Toms Markss
Toms Markss

Pētersonei 17. vieta Pasaules kausa BMX superkrosā piektajā posmā
Vineta Pētersone
Foto: Sanda Tūtere

Latvijas BMX braucēja Vineta Pētersone sestdien Argentīnas pilsētā Santjago del Estero notiekošajās Pasaules kausa BMX superkrosā piektā posma sacensībās aizkļuva līdz ceturtdaļfinālam, tiekot ierindota 17. vietā.

Argentīnas pilsēta Santjago del Estero šajā sezonā uzņem noslēdzošos divus Pasaules kausa izcīņas posmus BMX superkrosā. No Latvijas sportistiem piektā un sestā posma sacensībās startē "Thrill Factory/ Smiltenes BJSS" sportiste Vineta Pētersone, kura aizvada noslēdzošo gadu junioru meiteņu grupā. Šosezon trenera Ģirta Kātiņa audzēkne priecējusi ar izcīnītu bronzas medaļu pasaules čempionātā, sudraba medaļu Eiropas čempionātā, kā arī triumfu Eiropas BMX kausa kopvērtējumā.

Pasaules kausā daiļā dzimuma pārstāvēm ir viena vērtēšanas grupā, kurā iekļautas gan elites dāmas, gan arī juniores. Piektā posma sacensības sākās ar kvalifikācijas braucienu, lai noskaidrotu ceturtdaļfinālistes. Pētersone startēja otrajā braucienā kopā ar divkārtējo olimpisko čempioni Marianu Pahonu. Mūsu sportiste finišēja ceturtajā vietā, kā noslēdzošā no sava brauciena iekļūstot ceturtdaļfinālā. Pahona tikmēr guva pārliecinošu uzvaru.

Ceturtdaļfinālā braucējām, lai turpinātu sacensības savos braucienos bija jāiekļūst labāko četriniekā. Vineta startēja ceturtajā braucienā kopā ar divām Argentīnas un vienu Brazīlijas sportisti, kā arī pazīstamo dānieti Simonu Kristensenu.

Pirmajā taisnē cēsiniece spraigi cīnījās par vietu labāko četriniekā, tomēr pēc pirmās virāžas Pētersone bija piektā. Lai arī kā beigu daļā viņa necentās, apsteigt priekšā esošās konkurentes neizdevās. Galarezultātā piektā vieta braucienā, kas neļāva pirmo reizi karjerā sasniegt pusfināla barjeru. Sacensību noslēgumā Vineta Pētersone ierindojās 17. vietā.

Par posma uzvarētāju dāmu konkurencē kļuva Mariana Pahona, kura aizraujošā finālbraucienā pārspēja nīderlandieti Lauru Smuldersu un jau pieminēto dānieti Kristensenu. Vīriešu lielajā finālā pie dubultriumfa tika mājinieku sportisti. Uzvara Eksekvilam Toresam, bet otrā vieta Gonzalo Molinam. Trešo vietu ieguva francūzis Silveins Andrē.

Svētdien ar sestā posma sacensībām Argentīnā arī noslēgsies 2017. gada Pasaules kausa sezona BMX superkrosā.

Izmantotie resursi:
lrf.lv