Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:365, Did:0, useCase: 3

Latvijas BMX braucējiem izšķirošās cīņas par medaļām PČ

Toms Markss
Toms Markss

Latvijas BMX braucējiem izšķirošās cīņas par medaļām PČ
Kristens Krīgers. Foto: Navadnet

Svētdien Glāzgovā ar izšķirošajiem braucieniem noslēgsies pasaules čempionāts BMX riteņbraukšanā. Ceturtdaļfināliem kvalificējušies četri Latvijas sportisti – Veronika Monika Stūriška, Edgars Langmanis, Noa Rafaels Laake un Kristens Krīgers.

Vīru elitē Kristens Krīgers startēja sestajā astotdaļfināla braucienā. Starts Kristenam pa galam neizdevās, nonākot pēdējā pozīcijā. Tomēr turpinājumā jelgavnieks demonstrēja lielisku cīņas sparu. Trases trešajā taisnē Kristens jau panāca ceturtajā vietā esošo kolumbieti Alehandro Ospinu. Dramatiskā cīņā pēdējos metros finišs gan tika sasniegts piektajā vietā, par mata tiesu no tik vajadzīgā četrinieka. Tomēr arī šajā braucienā priekšā esošais vācietis Džulians Šmits trasē pārkāpa noteikumus, par ko tika sodīts ar atbīdīšanu uz pēdējo vietu. Šis pavērsiens ļāva Krīgeram iekļūt tik ļoti kārotajā ceturtdaļfinālā.

Ņemot vērā, ka pēc šīs čempionāta rezultātiem viens labākais braucējs, kura valsts Olimpiskajā nāciju rangā ir ārpus TOP10 varēs kvalificēties uz Parīzes Olimpiskajām spēlēm, Kristenam būs visas pacīnīties par ilgi kāroto mērķi. Tiesa gan, droši zināt to varēs tikai pēc kvalifikācijas beigām – nākamā gada maija beigās. Krīgera tiešie konkurenti ceturtdaļfinālā būs – ekvadorietis Alfredo Kampo, Brazīlijas braucējs Pedro Santos un Itālijas sportists Martī Skiortino. Pārējo ceturtdaļfināla braucēju pārstāvētās nācijas, izņemot Argentīnu, jau diezgan stabili atrodas kvalifikācijas zonā.

Veronika Monika Stūriška junioru meiteņu grupā veica tikai pirmās kārtas braucienu. Tajā trenera Ģirta Kātiņa audzēkne sasniedza labāko laiku ne tikai savā braucienā, bet arī starp visu braucienu dalībniecēm. “Silvas ziķerus” ikdienā pārstāvošā braucēja iekļuva ceturtdaļfinālā, kura sākums svētdien paredzēts pulksten 13:30 pēc Latvijas laika.

Puišu junioru grupā no mūsu sportistiem pirmo kārtu sekmīgi pārvarēja divi braucēji – Eiropas čempions Edgars Langmanis (“BMX Rīga”) un šosezon strauju progresu piedzīvojušais “BMX Mārupe/ AKSSC Valmiera” braucējs Noa Rafaels Laake. Astotdaļfinālā Lāke ļoti spraigā cīņā finišēja piektais, tomēr par pārkāpumu uz pēdējo vietu tika atbīdīts priekšā bijušais zviedrs Vincents Molens. Tas trenera Olafa Lakuča audzēknim ļāva pakāpieties uz ceturto vietu un kā pēdējam no sava brauciena iekļūt ceturtdaļfinālā.

Ar izbīli ceturtdaļfinālu sasniedza arī Edgars Langmanis. Pēc neveiksmīga starta, Edžus Treimaņa sportists atbīdījās un noslēdzošo pozīciju, tomēr trasē viņš brauca ātri un meklēja veidus, kā pozīcijas uzlabot. Uzņēmis lielāku ātrumu nekā priekšā esošie konkurenti, Langmanis pēdējā virāžā filigrāni apsteidza divus braucējus, paceļoties uz trešo vietu, kurā arī finišēja.

Izmantotie resursi:
lrf.lv

  -1 [+] [-]

, 2023-08-13 14:04, pirms 9 mēnešiem
Par Alisi!

  -1 [+] [-]

, 2023-08-13 14:16, pirms 9 mēnešiem
dcws rakstīja: Par Alisi!
Par Alisi!

     [+] [-]

, 2023-08-13 14:20, pirms 9 mēnešiem
Alice, who the f* is Alice?

     [+] [-]

, 2023-08-13 14:24, pirms 9 mēnešiem
Ekvadorietis savā braucienā trešais tiek tālāk,itālis un brazīlietis savā braucienā pēdējie.Kristens savā braucienā sestais. Takā Kristens otrais no pārējiem,kuru nācijas nav vajadzīgajās vietās. Takā ir 2 vietas no pārējiem,tad laikam Kristens varētu būt ticis uz Olimpiādi.😃

     [+] [-]

, 2023-08-13 22:16, pirms 9 mēnešiem
https://15.ie/2024-paris-olympics-q... Augstāk saite ar kvalifikācijas kārtību, tur viss ir aprakstīts, tai skaitā, kas notiek ar U23 un kad beidzas kvalifikācija.