Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:365, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

Štrombergs: "Ar treneri bija asumi, taču jāturpina strādāt"

Štrombergs: "Ar treneri bija asumi, taču jāturpina strādāt"
Ivo Lakučs un Māris Štrombergs
Foto: Gints Ivuškāns, F64

Divkārtējais olimpiskais čempions Māris Štrombergs (26) aizvadītajā gadā izcīnīja Eiropas čempiona titulu BMX riteņbraukšanā, taču kopumā 2013. gads viņam izvērtās salīdzinoši neveiksmīgs. Sanāca asumi ar treneri Ivo Lakuču, bet tagad laikrakstam "Diena" sportists atklāj, ka attiecības ir normalizējušās un sadarbība turpinās.

2013. gada pasaules čempionātā neizdevās tikt tālāk par ceturtdaļfinālu. "Tie bija tikai vieni mači, turklāt trase bija diezgan šausmīga. Negribu neveiksmi norakstīt tikai uz trasi, taču jau brīdī, kad to ieraudzīju klātienē, negatīvi sevi noskaņoju. Iekšēji arī zināju, ka neesmu tajā formā, kurā gribētu būt," atzīst Štrombergs. "Sāku sev iestāstīt, ka tā trase ir sūds, tādai nav jābūt. Pareizi būtu, ja sportists aizbrauc un mēģina vinnēt, lai kādi būtu apstākļi, taču man sanāca pārāk daudz negāciju."

Pēc pasaules čempionāta treneris Ivo Lakučs (34) bija ļoti skarbs un publiski pārmeta par sliktu attieksmi un nenoskaņošanos cīņai. "Bija jau asumi. Negribētu to saukt par saķeršanos, bet mums katram par to visu bija savs viedoklis. Kādu laiku principā nerunājām, bija arī ļoti daudz domu par iespējamo trenera maiņu un līdzīgām lietām. Kopumā tas aizgāja pat diezgan tālu," atklāj mūsu labākais BMX riteņbraucējs. "Pēc tam apdomājos un sapratu, ja gribam to darīt augstākajā līmenī, ir jānoslēdz miers un jāturpina darboties. Neviens cits jau mani nepazīst tik labi kā viņš. Šobrīd, to atceroties, vainoju tikai pats sevi, taču tajā pašā laikā gribēju, lai viņš saprot mani - psiholoģiski es nebiju tur, kur gribēju būt. Lai kā centos sevi piespiest, es to fiziski nevarēju izdarīt."

Iepriekšējais gads neizdevās labs, bet šogad ir vēlēšanās nostartēt labāk. "Es nedomāju, ka pagājušogad vēl biju lielā sajūsmā par iepriekš olimpiādē sasniegto un saslimis ar zvaigžņu slimību. To visu nosvinējām un aizmirsām. Kad pienāca jaunās sezonas sākums, es ar galvu vēl nebiju sezonai gatavs. Visa sezona tāpēc izvērtās par tādu ķeršanu, dzīšanos pakaļ. Pienāca mači, bet es vēl biju iepriekšējos, nevarēju notvert savu ritmu. Tā arī visa tā sezona aizgāja. Dzenoties pakaļ, es ne uz brīdi nenoķēru to sajūtu, kur man vajadzēja būt. Tas viss kārtojās tikai galvā. Fiziski un visādi citādi viss bija kārtībā," atzīst Štrombergs. "Tā uguntiņa lēnām atgriežas. Neteiktu, ka cīņasspars šobrīd ir tāds, kādam tam būtu jābūt, taču pamazām tam tuvojos. Pagājušais gads nebija no veiksmīgajiem, taču palieku pie tā, ka tam tādam bija jābūt, lai es saprastu, ko es vairs nākotnē negribētu piedzīvot. Cenšos mācīties no pieļautajām kļūdām un visu izdarīt labāk, pareizāk, ar labāku attieksmi."

Šobrīd visas domas ir par šo gadu, taču pēc kāda laika būs arī Riodežaneiro olimpiskās spēles. "Protams, tie olimpiskie riņķi kaut kur pakausī vienmēr ir. Tur arī es varbūt redzu to galu, taču šobrīd gatavojos un koncentrējos atsevišķam gadam. Galu galā tas viss jau olimpiskajās spēlēs summējas. Tur būs jāuzliek punkts uz "i"," saka divkārtējais olimpiskais čempions.

Māris Štrombergs
BMX riteņbraucējs
Dzimis: 1987. gada 10. martā Valmierā
Dzīvesvieta: Murieta (ASV, Kalifornija)
Augums: 186 centimetri
Svars: 90 kilogrami

Sasniegumi: divkārtējs olimpiskais čempions (2008, 2012), divkārtējs pasaules čempions (2008, 2010), vicečempions (2011), divkārtējs Eiropas čempions (2008, 2013) un 3. vietas ieguvējs (2007), divkārtējs Amerikas Nacionālā riteņbraukšanas līgas čempions (2009, 2010), Amerikas Riteņbraukšanas asociācijaa vicečempions (2009), Pasaules kausa ieguvējs (2010). 2013. gadā - ceturtdaļfināls pasaules čempionātā, 1. vieta Eiropas čempionātā.

Pilnu materiālu var skatīt izdevuma jaunākajā numurā.

Izmantotie resursi:
Laikraksts "Diena"


, 2014-01-13 16:43, pirms 10 gadiem
Netaisi sūdus Māri.. !!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-01-13 16:53, pirms 10 gadiem
Viss ir kārtībā - pašam sagāja uz īso nesezonā, un pašam pietika spēka smadzenēm restart pogu nospiest.
Tagad uz papīra sazīmēt plānus divarpusgadei, lai pēc Rio vēljoprojām būtu vienīgais olimpiskais čempions.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-01-13 19:33, pirms 10 gadiem
Māksla nav sakašķēties, māksla ir salabt un turpināt. Veiksmi!

Stūriška Pasaules kausa kopvērtējumā dāmu U23 grupā izcīna trešo vietu

Vēlā svētdienas vakarā pēc Latvijas laika ASV pilsētā Tulsā aizvadītas UCI Pasaules kausa BMX superkrosā noslēdzošā sestā posma sacensības, kurās dāmu U23 grupā Veronika Monika Stūriška ieņēma 11. vietu, kamēr dāmu elitē Vinetai Pētersonei 18. pozīcija. Pasaules kausa kopvērtējumā Veronika izcīnīja trešo vietu.
Veronika Monika Stūriška
Foto: Nico van Dartel
1

Stūriška izcīna ceturto vietu PK 5. posmā BMX superkrosā

Naktī uz svētdienu pēc Latvijas laika ASV pilsētā Tulsā aizvadīts UCI Pasaules kausa BMX superkrosā piektais posms, kurā no Latvijas sportistēm Veronika Monika Stūriška notikumiem bagātā finālā izcīnīja ceturto vietu dāmu U23 grupā, bet Vinetai Pētersonei dāmu elitē sacensības noslēdzās pēc pirmās kārtas.
Veronika Monika Stūriška
Foto: Nico van Dartel

Latvijas dāmas nedēļas nogalē ASV noslēgs UCI Pasaules kausa sezonu BMX

Sestdien un svētdien ASV esošajā Tulsas BMX centrā ar piektā un sestā posma sacensībām noslēgsies UCI Pasaules kausa sezona BMX superkrosā. Latviju sacensībās pārstāvēs “Silvas ziķeru” kluba sportistes – Veronika Monika Stūriška un Vineta Pētersone.