Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:365, Did:0, useCase: 3

Sestdien Saldū tiks aizvadīts Latvijas BMX kausa pirmais posms

Sestdien Saldū tiks aizvadīts Latvijas BMX kausa pirmais posms
Latvijas BMX kauss startē jau sestdien Saldū
Foto: Sanda Tūtere

Sestdien Saldū esošajā trasē norisināsies Latvijas BMX kausa pirmā posma sacensības, kurās tiks noskaidroti uzvarētāji 11 dažādās vecuma un meistarības grupās. Sacensību sākums gaidāms pulksten 13:00.

Aizvadītas sezonas nozīmīgākās starptautiskās sacensības – pasaules un Eiropas čempionāti – tomēr ar to BMX sacensību sezona nebeidzas. Šīs nedēļas sestdienā Saldū norisināsies pirmais no kopumā trijiem Latvijas BMX kausa izcīņas posmiem, pulcējot dažāda vecuma un meistarības grupu braucējus no Latvijas un apkārtējām valstīm.
Sacensību sākums gaidāms pulksten 13:00, kad braucēji 11 dažādās vecuma un meistarības grupās aizvadīs priekšbraucienus. Izšķirošie braucieni cīņā par uzvaru sāksies pēc pulksten 15:00. Vairākas vecuma grupas veidotas atšķirīgāk nekā "SMScredit.lv BMX čempionātā". Galvenais uzsvars tiek likts uz bērnu un jauniešu kategorijām, tomēr sevi apliecināt būs iespēja arī elites un junioru grupas sportistiem.

Sacensību pirmais posms norisināsies viena no Latvijas senākā un tradīcijām bagātākā BMX kluba –“Ozolēni” – mājas trasē. Saldū esošais klubs pulcē dažāda vecuma grupu sportistus, kas ar panākumiem startējuši Latvijas čempionātā un “SMScredit.lv BMX čempionāta” posmos. Kluba braucējs Niks Rožukalns šosezon arī izcīnīja otro vietu Eiropas čempionāta B15 grupā jauniešiem.

Latvijas BMX kauss šajā gadā norisināsies trijos posmos. Bez Saldus posma, sacensības notiks arī Madonā un Vecpiebalgā. Latvijas BMX sacensību sezona noslēgsies 23. septembrī, kad Smiltenē tiks aizvadīts Latvijas Riteņbraukšanas federācijas kausa sacensības.

Latvijas BMX kausa kalendārs:

12.08 – Saldus
26.08 – Madona
09.09. – Vecpiebalga