Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:365, Did:0, useCase: 3

Stūriška Pasaules kausa sezonu BMX superkrosā sāk ar astoto vietu

Toms Markss
Toms Markss

Stūriška Pasaules kausa sezonu BMX superkrosā sāk ar astoto vietu
Veronika Stūriška kopā ar treneri Ģirtu Kātiņu
Foto: Nico van Dartle

Agrā sestdienas rītā pēc Latvijas laika Jaunzēlandē aizvadīts UCI Pasaules kausa BMX superkrosā pirmais posms, kurā startēja arī divas Latvijas sportistes. Dāmu U23 grupā lielajā finālā neveiksmi startā piedzīvoja Veronika Monika Stūriška, kurai astotā vieta. Tikmēr dāmu elitē Vineta Pētersone ieņēma 25. vietu.

Pasaules kausa pirmā posma norisē Jaunzēlandes pilsētas Rotorua trasē būtisks faktors bija lietus, kas trasi padarīja slapju. Uz izšķirošajiem braucieniem gan lietus pierima. Latvijas sporta līdzjutējiem primāri saistošas bija dāmu elites un dāmu U23 vecuma grupas sacensības, kurās startēja abas vadošās Latvijas sportistes – Vineta Pētersone un Veronika Monika Stūriška.

Stūriška

Dāmu U23 grupā startēja 14 dalībnieces. Bez Veronikas Monikas Stūriškas, jāizceļ arī pērnā gada Pasaules kausa ieguvēju Avu Korleju no ASV. Pirmās kārtas braucienā trenera Ģirta Kātiņa audzēkne Stūriška izcīnīja pārliecinošu uzvaru, tuvāko sekotāju Teju Rufusu pārspējot par 0,5 sekundēm.

Nākamā kārta jau bija lielais fināls. Ņemot vērā, ka Veronikai starp abu braucienu dalībniecēm bija trešais labākais apļa laiks, viņai arī trešā izvēle fināla celiņam. Dienas izšķirošajā braucienā “Silvas ziķeru” un Latvijas izlases braucēja piedzīvoja neveiksmi startā. Neizdevās uzņemt ritmu, kas rezultējās neveiksmīgā pirmā tramplīna pārvarēšanā. Lai arī atlikušajā trasē mūsu sportiste turpināja cīnīties, konkurentes bija pārāk tālu.

Finišā astotā vieta. Uzvarēja austrāliete Teja Rufusa, kuru Stūriška pārliecinoši pārspēja pirmajā kārtā. Otrā vieta posmā Avai Korlejai no ASV, bet TOP3 noslēdza japāniete Juī Jabuta.

Pētersone

Dāmu elitē startēja 37 sportistes. Vineta Pētersone dienu iesāka ar astoto vietu pirmās kārtas braucienā. Sekoja cīņa par ceturtdaļfinālu pēdējās cerības braucienā, kur bija nepieciešams būt starp divām ātrākajām braucējām. Tajā Vineta ļoti pārliecinoši izcīnīja otro vietu.

Ceturtdaļfinālā Ģirta Kātiņa audzēknei neparocīgākā starta celiņa izvēle. Pašā braucienā cēsiniece palika sekundes attālumā no ceturtās vietas, kas dotu iespēju startēt pusfinālā. Sacensību noslēgumā viņai 25. vieta. Uzvaru lielajā finālā svinēja austrāliete Saija Sakakibara, kurai sekoja Laura Smuldersa no Nīderlandes un pasaules čempione Betānija Šrīversa.

Vīri

Vīru elitē uzvarēja pasaules čempions Romēns Mahjē, otrajā vietā atstājot savu titulēto tautieti Žorisu Dodē. Labāko trijnieku noslēdza Simons Markvārts no Šveices.

Pasaules kausa otrais posms svētdien sāksies pulksten 10:45 pēc vietējā laikā (pēc Latvijas laika piektdienas vakarā plkst.23:45). Ceturtdaļfināli risināsies no pulksten 15:00 pēc vietējā laika (04:00 pēc Latvijas laika).

Izmantotie resursi:
lrf.lv