Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:365, Did:0, useCase: 3

Vekša uzvar; Kārkliņa piektā PČ BMX Challange sacensībās

Toms Markss
Toms Markss

Vekša uzvar; Kārkliņa piektā PČ BMX Challange sacensībās
Kristaps Vekša
Foto: Publicitātes

Trešdien Glāzgovā notiekošajā UCI pasaules BMX Challange čempionātā uzvaru vīru M25-29 grupā svinēja Latvijas braucējs Kristaps Vekša. Tikmēr meiteņu G15 konkurencē piekto pozīciju ieguva Adelīna Kārkliņa.

Noslēdzošajā Challange kategoriju sacensību dienā Glāzgovā par godalgām sacentās vecāko jauniešu un amatieru klašu sportisti. Viņu vidū arī virkne Latvijas braucēju. Lielo finālu no mūsējiem spēja sasniegt divi – saldinieks Kristaps Vekša un valmieriete Adelīna Kārkliņa.

Vīru amatieru M25 – 29 grupā Vekša lielajā finālā iekļuva pēc izcīnītās trešās vietas pusfinālā. Lai Kristapam nebija pašas labākās celiņu izvēles, tomēr finālā viņš brauca izcili. Pirmajā virāžā Kristaps aizbrauca kā piektais. Turpinājumā viņš savas pozīcijas uzlaboja un pēdējā virāžā spraigā cīņā jau pārņēma vadību.  Atlikušajā laikā savas pozīcijas viņš neatdeva un izcīnīja skaistu uzvaru. Gūtais panākums ir pirmā Latvijas BMX sportistu uzvaru šī gada pasaules Challange čempionāta sacensībās.

Meitenēm G15 grupā labāko astotniekā spēja iekļūt Adelīna Kārkliņa. Savā pusfinālā “MŠA/ Valmieras puikas VSS” un Latvijas jaunatnes izlases braucējai otrā vieta. Finālā Adelīna cīnījās atzīstami un finišu sasniedza piektajā vietā, kas jaunajai sportistei ir lielisks panākums un dos papildus motivāciju turpmākiem panākumiem.

Izmantotie resursi:
lrf.lv