Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:365, Did:0, useCase: 3

Langmanis izcīna zeltu, Stūriška sudrabu UEC EČ BMX junioru grupās

Toms Markss
Toms Markss

Langmanis izcīna zeltu, Stūriška sudrabu UEC EČ BMX junioru grupās
Edgars Langmanis (pa vidu)
Foto: Publicitātes

Ar lieliskiem panākumiem UEC BMX Eiropas čempionāta otro sacensību dienu aizvadījuši Latvijas junioru grupu sportisti. Puišiem, aizvadot izcilu finālbraucienu, par jauno Eiropas čempionu kļuva Edgars Langmanis. Tikmēr junioru meiteņu grupā sudraba godalgu izcīnīja Veronika Monika Stūriška.

UEC BMX Eiropas čempionāta otrajā sacensību dienā par medaļām sacentās elites, U23, junioru un vecāko jauniešu grupu sportisti. Viņu vidū arī kupls pulks Latvijas braucēju. Lielo finālu no mūsējiem prata sasniegt trīs braucēji. Jāpiebilst, ka arī elites, U23 un junioru sacensības risinājās pa mazo starta kalnu.

Junioru puišu grupā Edžus Treimaņa audzēknis Edgars Langmanis dienu iesāka ar trīs uzvarām, kā vadošais braucējs tiekot pusfinālā. Cīņā par finālu “BMX Rīga/ RRS” ikdienā pārstāvošais sportists savā pusfinālā izcīnīja otro vietu. Lielajā finālā Edgars startēja no otrā celiņa.

Treimaņa audzēknim padevās patiesi izcils starts. Viņš izvirzījās vadībā, trases turpmākajā daļā tikai palielinot pārsvaru pār tuvākajiem sekotājiem. Nevienā no mirkļiem Edgara pozīcijas nešķita apdraudētas. Pērnā gada Eiropas U16 grupas čempions ar pirmo piegājienu spilgti uzvarēja junioru grupā, godam nopelnot Eiropas čempiona kreklu. Otrajā vietā sekoja Nīderlandes riteņbraucējs Aleksanders Emmels.

Šajā pat grupā meitenēm Veronika Monika Stūriška pirmajā braucienā sasniedza otro labāko rezultātu. Sekoja divas uzvaras, kas “Silvas ziķerus” ikdienā pārstāvošajai sportistei ar lielām cerībām lika skatīties uz finālu. Tas gan Veronikai neiesākās kā cerēts. Pēc ne tik sekmīga starta, Veronika trasē metās panākt konkurentes. Ģirta Kātiņa audzēkne aizcīnījās līdz otrajai vietai, izcīnot čempionāta sudraba medaļu. Uzvarēja francūziete Laura Moužeja.

Meiteņu G15 grupā Adelīna Kārkliņa arī iekļuva lielajā finālā un tajā izcīnīja septīto vietu. Vīru elitē labākais no latviešiem bija Kristens Krīgers, kurš aizkļuva līdz ceturtdaļfinālam, tajā paliekot astotajā vietā. Vīru elitē uzvarēja Niks Kimmans no Nīderlandes.

Rīt sacensības aizvadīs jauniešu un amatieru grupu sportisti.

Izmantotie resursi:
lrf.lv

     [+] [-]

, 2023-07-09 21:34, pirms 10 mēnešiem
Nolohojās Stūriška... Viņai vajadzēja vinnēt bez īpašām problēmām. Gan citureiz! Jo tam meitēnam neapšaubāmi ir iekšā!