Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:365, Did:0, useCase: 3

Ar skatu Parīzes virzienā; startē olimpiskā BMX sezona

Toms Markss
Toms Markss

Ar skatu Parīzes virzienā; startē olimpiskā BMX sezona
Veronika Monika Stūriška
Foto: Nico van Dartel

Latvijas vadošās BMX sportistes – Veronika Monika Stūriška un Vineta Pētersone – šīs nedēļas nogalē Jaunzēlandes pilsētā Rotorua aizvadīs pirmos divus UCI Pasaules kausa posmus BMX superkrosā.

Olimpiskā BMX sacensību sezona šogad startē jau februāra mēnesī. Arī pirms olimpiādes galvenie starti – pasaules un Eiropas čempionāti – norisināsies jau maija mēnesī. Tieši pēc maija izskaņā Itālijā gaidāmā Eiropas čempionāta arī tiks likts punkts olimpiskajai kvalifikācijai. Par ceļa zīmi uz Parīzi reāli cīnās gan vīru, gan dāmu Latvijas sportisti.

Šī gada UCI Pasaules kausa izcīņā BMX superkrosā ir iekļauti astoņi posmi četrās nedēļas nogalēs. Seši no astoņiem posmiem norisināsies vēl kvalifikācijas logā, bet noslēdzošie divi – Papendālē – neilgi pirms Parīzes Olimpiskajām spēlēm.

Pasaules kausa sezona startēs šīs nedēļas nogalē Jaunzēlandes pilsētiņā Rotorua. Latviju nozīmīgajās sacensībās pārstāvēs pērnā gada U23 Pasaules kausa vicečempione Veronika Monika Stūriška un lielu daļu iepriekšējās sezonas izlaidusī Vineta Pētersone.

Veronika Monika Stūriška aizvadīs savu pirmo gadu U23 vecuma grupā. Iepriekšējie visi panākumi tika gūti vēl kā junioru grupas braucējai (Pasaules kausā junioru grupas nav, tādēļ startēja U23 grupā). Veronika uz Jaunzēlandi devās jau pirms divām nedēļām, aizvadot plānveidīgus treniņus sacensību trasē. Mūsu sportistei šis būs liels izšķiršanās gads. Lai arī joprojām pastāv teorētiskas iespējas kvalificēties Parīzes OS pēc olimpiskā nāciju ranga, tomēr vēl lielāka varbūtība ir tam, ka izšķirošs būs tieši pasaules čempionāts. Lai pretendētu uz debijas olimpiādi, Veronikai pasaules čempionātā būtu jāstartē elites grupā.

Vineta Pētersone pēc veiksmīga sezonas starta ASV, pērn bieži bija spiesta cīnīties ar traumām. Pēc veiksmīgas rokas operācijas, kas veikta Kolumbijā, latviete šo sezonu iesāka ASV čempionāta posmos, kur izcīnīja ceturto un sesto vietu. Arī Vineta laicīgi devās uz Jaunzēlandi, lai labi sagatavotos pirmajiem Pasaules kausa posmiem.

Pasaules kausa pirmais posms sestdien sāksies pulksten 10:45 pēc vietējā laikā (pēc Latvijas laika piektdienas vakarā plkst.23:45). Ceturtdaļfināli risināsies no pulksten 15:00 pēc vietējā laika (04:00 pēc Latvijas laika). Tāds pats grafiks paredzēts arī dienu vēlāk gaidāmajā otrā posma sacensībās.

2024. gada UCI Pasaules kausa posmi BMX superkrosā:

PosmsDatumsVieta
1. posms10. februārisRotorua (Jaunzēlande)
2. posms11. februārisRotorua (Jaunzēlande)
3. posms24. februārisBrisbane (Austrālija)
4. posms25. februārisBrisbane (Austrālija)
5. posms27. aprīlisTulsa (ASV)
6. posms28. aprīlisTulsa (ASV)
7. posms22. jūnijsPapendāle (Nīderlande)
8. posms23. jūnijsPapendāle (Nīderlande)

Izmantotie resursi:
lrf.lv