Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:365, Did:0, useCase: 3

Štrombergs: "Šī man ir atelpas sezona"

Agris Suveizda

Štrombergs: "Šī man ir atelpas sezona"
Foto: Romualds Vambuts

Divkārtējais olimpiskais čempions Māris Štrombergs ir atgriezies dzimtenē, lai šajā nedēļas nogalē Mežaparka trasē startētu Eiropas BMX čempionāta priekšpēdējā kārtā, kuras ietvaros notiks divi posmi. Štrombergs intervijā laikrakstam "Sporta Avīze" pastāstīja par šīs sezonas plāniem un to, kādēļ nolēma piedalīties visos Eiropas čempionāta posmos.

"Es to gribētu tā saukt," Māris Štrombergs apstiprinoši atbildēja uz jautājumu, vai šī viņam ir atelpas sezona. "Salīdzinājums varētu būt šāds - olimpiskās sezonas sākumā es ievilku gaisu, bet pēc olimpiādes izpūtu ārā pēdējo. Tagad tas "balons" atkal ir jāpiepūš. Neteiktu, ka esmu tālu ticis ar to pūšanu. (Smejas.)"

Šosezon Māris ir ļoti bieži redzams vecajā kontinentā, piedaloties visās Eiropas čempionāta sacensībās. "Braukšana Eiropā bija ļoti pēkšņs lēmums. Viss sākās ar to, ka izlēmu nobraukt Francijā. Eiropā izcīnīju čempiona titulu tosezon, kad vēlāk uzvarēju arī pasaules čempionātā un olimpiādē Pekinā. Eiropā man ir ļoti daudz fanu, bet es tik reti parādos, ka nolēmām – kāpēc ne? Nobraucu Francijā, un Ivo Lakučs teica, ka varētu vēl dažus posmus nobraukt. Atbildēju, ka tad labāk braucu visus un cīnos par titulu. Pie tā mēs arī palikām, un te nu mēs esam," sacīja Štrombergs.

"Amerikā arī noteikti vēl braukšu," Štrombergam tika vaicāts, kādās sacensībās bez pasaules čempionāta vēl viņš šosezon piedalīsies. "Vienīgi Nešvilā ir ABA posms un iekrīt, ka notiek trīs dienas. To man sanāks izlaist, jo Zviedrijā ir mači. Tas iecirtīs baigo robu kopvērtējumā. Redzēsim – ja ne šogad, tad nākamgad un vēl dažus nākamos gadus tas būs pamatuzdevums – uzvara ABA kopvērtējumā. Tam arī nopietni pieiesim, lai es uz sacensībām ierastos labā formā, nevis tā, kā šogad, kad uz sacensībām braucu, lai lēnām sevi dabūtu sportiskajā formā. Pa lielam, jā - Amerika šosezon ir atlikta otrajā plānā. Abus – Eiropu un Ameriku – apvienot ir grūti. Var mēģināt savienot Pasaules kausu, Ameriku un pasaules čempionātu, bet Eiropu ar visu to ceļošanu – tur jābūt lielam "robotam".

Pilnu interviju, kurā Štrombergs stāsta arī par palikušo motivāciju un to, cik ilgi vēl varētu palikt BMX, lasiet "Sporta Avīzes" jaunajā numurā.

  +3 [+] [-]

, 2013-06-04 10:44, pirms 11 gadiem
Atelpas sezona no 8 posmem 7 uzvaras, vairak pec nirgasanas izskatas.

  +2 [+] [-]

, 2013-06-04 12:47, pirms 11 gadiem
Rugiks rakstīja: Atelpas sezona no 8 posmem 7 uzvaras, vairak pec nirgasanas izskatas.
Eiropa nav Amerika, priekš viņa līmeņa te ir tāds treniņcikls vien ir, vienīgā zaude jau ar bija no amerikāņa, kas USA pa 8nieku maisās. Ja amerikānis ar būs Latvijā šo weekend, tad skatītāji no tā tikai iegūs, protams Māris arī
Slēpts komentārs: aizermans

  +2 [+] [-]

, 2013-06-04 13:33, pirms 11 gadiem
aizermans rakstīja: Laikam jau pēdējā sezona!
Iesaku aprakt kara cirvi un saakt draudzeeties ar savaam smadzeneem.

  +1 [+] [-]

, 2013-06-04 14:28, pirms 11 gadiem
aizermans rakstīja: Laikam jau pēdējā sezona!
Nabadziņš saulē galvu pārkarsējis, var jau saprast..