Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Markss

Aicina piedalīties "Toyota" Rīgas velomaratonā, lai atbalstītu Gustavu Pētersīli

Aicina piedalīties "Toyota" Rīgas velomaratonā, lai atbalstītu Gustavu Pētersīli
Gustavs Pētersīlis (pa labi)
Foto: Zigismunds Zālmanis

4. jūnijā 11. novembra krastmalā notiks jau 34. "Toyota" Rīgas velomaratons, kurā aicināti piedalīties gan galvaspilsētas iedzīvotāji, gan viesi. Turpinot iesākto tradīciju, arī šogad par katru dalībnieku, kurš reģistrēsies NUTRILITE komandā, Amway ziedos 2 eiro talantīgā sportista Gustava Pētersīļa atlabšanai.

Viens no Latvijas spēcīgākajiem BMX sportistiem Gustavs Pētersīlis 2013. gadā treniņa laikā guva smagu traumu, kas pāragri aprāva viņa loloto karjeru profesionālajā sportā. Tomēr Gustava nerimstošā apņēmība un apkārtējo cilvēku atbalsts ļāvis puisim mērķtiecīgi tiekties uz jauniem mērķiem.

"Kopš pārvietojos ratiņkrēslā, vairs neesmu profesionāls sportists, tomēr mana mīlestība pret sportu un aktīvu, veselīgu dzīvesveidu nav zudusi – tādēļ mans mērķis ir trenēties un piedalīties dažādos maratonos. Ikviens velomaratona dalībnieks noteikti zina, ka sports ir ne tikai par to, kurš pirmais sasniegs finišu, bet arī neviltota prieka un pozitīvu emociju avots. Tāpēc novēlu ikvienam ikdienas steigā atcerēties par sevi un izdarīt ko labu savai veselībai," stāsta Gustavs.

Gustava, Amway un Rīgas velomaratona sadarbība sākās jau 2015. gadā, kad tika savākti līdzekļi puiša atlabšanai, savukārt pērn viņš velomaratona labdarības aktivitātē iegūtos ziedojumus nodeva sev tuvam cilvēkam – trīs gadus vecajai Martai Vilkai, kura dēļ iedzimtas slimības nekustina un nejūt savas kājas.

Arī šogad velomaratona dalībnieki tiek aicināti reģistrēties NUTRILITE komandā, lai atbalstītu talantīgo sportistu – par katru reģistrēto dalībnieku Amway ziedos divus eiro puiša rehabilitācijai. Šovasar Gustavs plāno iziet fizioterapijas kursu, kam nepieciešams vismaz 1500 eiro.

"No sirds saku paldies Amway par atbalstu jau trešo gadu pēc kārtas, kā arī visiem, kas startēs "Nutrilite" komandā un palīdzēs man garajā rehabilitācijas procesā, lai piepildītu savus mērķus. Tas man nozīmē daudz,” atzīst Gustavs.

"Toyota" Rīgas velomaratona rīkotāji aicina visdažādākā vecuma un meistarības aktīvās atpūtas cienītājus pieteikties kādā no četrām distancēm – sporta, tautas, ģimeņu vai bērnu.

Reģistrācija pieejama mājaslapā VELO.LV Līdz 1. maijam dalības maksa, atkarībā no vecuma grupas un izvēlētās distances, ir no 5 līdz 15 EUR. Īpaši padomāts par bērnu brauciena dalībniekiem, kuriem, piesakoties līdz 1. maijam, dalība lielajos riteņbraukšanas svētkos ir bezmaksas.

Izmantotie resursi:
lrf.lv


Emīls Liepiņš. Foto: LRF

Liepiņam 123. vieta Romandijas velobrauciena individuālajā braucienā

LETA. Latvijas riteņbraucējs Emīls Liepiņš piektdien ieņēma 123. vietu UCI Pasaules tūrē iekļautā daudzdienu velobrauciena "Tour de Romandie" trešajā posmā, kurā sportisti sacentās individuālajā braucienā.
Veronika Monika Stūriška
Foto: Nico van Dartel

Latvijas dāmas nedēļas nogalē ASV noslēgs UCI Pasaules kausa sezonu BMX

Sestdien un svētdien ASV esošajā Tulsas BMX centrā ar piektā un sestā posma sacensībām noslēgsies UCI Pasaules kausa sezona BMX superkrosā. Latviju sacensībās pārstāvēs “Silvas ziķeru” kluba sportistes – Veronika Monika Stūriška un Vineta Pētersone.
Kristiāns Belohvoščiks
Foto: LDSF.lt

Belohvoščiks izcīna 20. vietu ''Liberazione'' velobraucienā Itālijā

Latvijas U23 izlases šosejas riteņbraucējs Kristiāns Belohvoščiks (“Monaco Team”) ceturtdien Itālijā finišēja 20. vietā UCI 2. kategorijas viendienu sacensībās “Gran Premio della Liberazione” sportistiem līdz 23 gadu vecumam. Renāts Štāls debijas sacensībās “Onec” komandā finišu nesasniedza.