Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Autors: Kārlis Ozols

Neilands Beļģijā izcīna vienu no lielākajām uzvarām karjerā

Neilands Beļģijā izcīna vienu no lielākajām uzvarām karjerā
Krists Neilands. Foto: Grand Prix de Wallonie

"Israel Cycling Academy" braucējs Krists Neilands triumfējis "Grand Prix de Wallonie" viendienas klasikā Beļģijā. Par uzvaru UCI pirmās kategorijas sacensībās Neilands ieguva 125 UCI pasaules ranga punktus.

Krists Neilands pirms dažām nedēļām ar Izraēlas komandu pagarināja līgumu uz diviem gadiem. Šosezon viņš uzvarēja Ungārijas tūres kopvērtējumā (1. kategorija) un divos posmos, kā arī kļuva par Latvijas čempionu individuālajā braucienā. Bet šodien pievienota uzvara "Grand Prix de Wallonie" viendienas sacensībās Beļģijā - 5. profesionālā uzvara sezonā un 9. - karjerā.

Valonijā startēja tādi titulēti braucēji kā "Tour de France" posmu uzvarētāji Lilāns Kalmežāns un Tonijs Galopēns, Flandrijas tūres un "Parīze-Rubē" čempions Nikijs Terpstra, franču sprinteri Kristofs Laports (17 uzvaras karjerā) un Briāns Kokārs (44 uzvaras), kā arī Toms Skujiņš un "Trek-Segafredo" vienība. 205,9 kilometrus garajā distancē bija iekļauti neskaitāmi pauguri, kas ir raksturīgs Valonijas reģionam Beļģijas dienvidos.

Neilands izšķirošo uzbrukumu veica apmēram deviņus kilometrus pirms finiša. "Israel Cycling Academy" vienības līderis spraigā cīņā noturēja pārsvaru līdz finišam, triumfējot viendienas klasikā. Par uzvaru UCI pirmās kategorijas sacensībās Neilands ieguva 125 pasaules ranga punktus.

Kā otrais finišu sasniedza Skujiņa komandas biedrs beļģis Jaspers Steivens, kurš sezonas otrajā daļā demonstrē lielisku sniegumu - uzvara Vācijas tūres kopvērtējumā, piektā vieta Pasaules tūres sacensībās Kvebekā, kā arī deviņas reizes finišēts "Tour de France" posmu Top 10 . Trešais bija vēl viens mājinieks Jaspers de Bujsts no "Lotto Soudal". Savukārt Skujiņš finišu sasniedza divas minūtes un astoņas sekundes aiz Neilanda, ieņemot 58. pozīciju.

Špbrīd Neilands UCI pasaules rangā ar 519 punktiem ieņem 142. vietu. Savukārt pēc uzvaras "Grand Prix de Wallonie" viņš varētu pacelties par apmēram 30 pozīcijām uz augšu, tādējādi apsteidzot Skujiņu, kurš ar 609 punktiem atrodas 118. vietā.


, 2019-09-18 18:42, pirms 5 gadiem
Perspektīvs jaunietis. Apsveicu!
, 2019-09-18 19:40, pirms 5 gadiem
Apsveicam !!! Patiešām liela uzvara cīņā ar ļoti spēcīgiem riteņbraucējiem !!!
, 2019-09-18 19:44, pirms 5 gadiem
Nebrīnīšos, ja Krists sevi parādīs jau pavisam drīz arī Pasaules čempī !
Cerams, ka Toms Skujiņš un Emīls Liepiņš palīdzēs, jo pa vienam ir praktiski neiespējami cerēt uz labu rezultātu.
Ļoti svarīgi, ja ir komandas biedri, kas palīdz līderim. Šobrīd vislabāk izskatās Krists Neilands. Veiksmi !!!
, 2019-09-18 19:46, pirms 5 gadiem
pasen tādas bildes nebiju redzējis, kad mūsējais uzvar kādā nopietnā "gonkā" . iespējams kopš Vainšteina laikiem...
, 2019-09-18 19:55, pirms 5 gadiem
zaipis rakstīja: pasen tādas bildes nebiju redzējis, kad mūsējais uzvar kādā nopietnā "gonkā" . iespējams kopš Vainšteina laikiem...
1) https://jauns.lv/raksts/sports/2680...
2) https://www.lsm.lv/raksts/sports/ri...
, 2019-09-18 20:07, pirms 5 gadiem
otins rakstīja: 1) https://jauns.lv/raksts/sports/2680...
2) https://www.lsm.lv/raksts/sports/ritenbrauksana/ritenbraucejs-skujins-izcina-uzvaru-viendienas-sacensibas-italija.a295401/
no Skujiņa un Neilanda nākotnē varam gaidīt kādu skaļāku uzvaru. varbūt arī no Liepiņa. labi , ka klasiskā riteņbraukšana nav pazudusi Latvijā.
Latvijas jaunie riteņbraucēji aizņēmuši visu goda pjedestālu.  Foto: LRF.

Latvijas šosejas riteņbraucēji dominē Baltijas kausā Otepē

Nedēļas nogalē Otepē aizvadīti Baltijas kausa šosejas riteņbraukšanā divi posmi, kuros ļoti sekmīgi sevi apliecināja Latvijas riteņbraucēji. Jauniešu M16 grupās uzvaras guva – Helvijs Kancers un Georgs Tjumins, bet U14 grupā triumfi jaunajiem Kuldīgas sportistiem. Open sporta braucienā pirmajā sacensību dienā pirmo vietu ieguva Alekss Krasts.
Olivers Jēkabs Skrapcis. Foto: LRF/K.Garda.

Riteņbraucējam Skrapcim sekmīgs starts Nīderlandē

Latvijas junioru izlases riteņbraucējs Jēkabs Olivers Skrapcis sekmīgi nostartējis un finišējis 11. vietā Nīderlandē notiekošajā “Fokker Slag om Woensdrecht” velobraucienā.
Alekss Krasts (otrajā pozīcijā) finišā pārspēja Kristeru Ansonu.

Foto: Ģirts Kehris
2

Izcilos laika apstākļos sākusies jaunā LVM MTB un Gravel Veloseriāla sezona

Svētdien ar Latvijas riteņbraukšanas klasiku Cēsis – Valmiera startējusi jaunā Latvijas valsts mežu (LVM) MTB un Gravel Veloseriāla sezona. Lieliski sagatavotā trasē “Toyota Gravel” braucienā uzvaras laurus plūca Alekss Krasts un Renāte Rodionova. “Lielbāta” MTB distancē tikmēr nepārspēti palika – Ģirts Cirvelis un Kate Skujiņa.