Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Markss

Skujiņš iesaistās skaitliski lielā atrāvienā; par jauno līderi kļūst Tomass

Skujiņš iesaistās skaitliski lielā atrāvienā; par jauno līderi kļūst Tomass
Toms Skujiņš
Foto: Trek - Segafedo komandas arhīvs

Trešdien aizvadīts prestižā daudzdienu velobrauciena "Tour de France" 11. posms, kurā uzvaru 108 kilometru garajā un kalniem bagātajā distancē izcīnīja “Sky” komandas sportists Geraints Tomass, kurš kļuvis par jauno līderi. Skaitliski lielā atrāvienā šajā posmā iesaistījās Toms Skujiņš, kurš finišēja 61. pozīcijā.

Otro dienu pēc kārtas "Tour de France" daudzdienu velobrauciena dalībniekus sagaidīja nopietns kalnu pārbaudījums. 108 kilometru garajā distancē tika iekļauti divi augstākās kategorijas, kā arī pa vienam pirmās un otrās kategorijas kāpumam.

Distances pirmajā daļā uzmanības centrā nonāca aktīvākā (sprintera) braucēja krekliņa īpašnieks Peters Sagans, kurš kopā Damiāno Karūzo (“BMC Racing team”), Romēnu Sikāru ("Direct Energie") un Dani Navaro ("Cofidis") iesaistījās atrāvienā. Sagana mērķis bija iegūt bonusa punktus vienīgajā posma sprinta starpfinišā, kas arī pilnībā izdevās. Slovāks palielināja savu pārsvaru pār tuvāko sekotāju aktīvākā braucēja vērtējumā Fernando Gavriju. Vēlāk Sagans atgriezās grupā."

Sacensību centrālais atrāviens, tuvojoties pirmajam kalnu starpfinišam, kļuva lielāks. Līderiem pievienojās arī kalnu karaļa krekla īpašnieks Žiljēns Alafilips, kurš arī uzvarēja starpfinišā un palielināja savu pārsvaru kalnu karaļa vērtējumā. Kad bija veikti pirmie 40 kilometri, līderu grupā atradās jau 30 sportisti. Par prieku Latvijas līdzjutējiem, viņu vidū bija arī Toms Skujiņš. Tāpat šajā kompānijā brauca abi igauņu riteņbraucēji šajā velobraucienā – Tanels Kangerts un vakar trešo vietu izcīnījušais Reins Tāramē. Līderu pārsvars pār peletonu sasniedza vairāk nekā sešas minūtes.

Līderu grupa sadalījās "Col Du Pre" augstākās kategorijas kalnā. Ilgāku laiku vadošo braucēju vidū turējās Toms Skujiņš, bet smagā kāpuma beigu daļā viņš sāka lēnām atpalikt. Vadībā pēc šī un sekojošā “Roseland” kāpuma atradās vairs tikai desmit braucēji, starp kuriem arī Kangerts.

No peletona, kurā kontroli pamatā uzņēmās "Sky" vīri, aizbēga divi “Movistar” riteņbraucēji – titulētais Alehandro Valverde un viņa tautietis Marks Solers. Abi centās panākt atrāvienu, kas tā arī neizdevās. Beigu daļā abus panāca "Sky" un "Bahrain Merida" vienību kontrolētā sekotāju grupa.

Nepilnus 20 kilometru garā finiša kāpuma vidus daļā sadalījās arī desmit braucēju līderu grupiņa. Priekšā turējās spānis Mikels Njeve ("Mitchelton – Scott"), kurš kopvērtējumā ieņēma 23. pozīciju. Spānis nesalaužamā tempā devās pretim pirmajai uzvarai "Tour de France" posmā.

Piecus kilometrus pirms finiša uzbrukuma veica par virtuālo kopvērtējuma līderi kļuvušais Geraints Tomass ("Sky"), kurš centās iegūt pēc iespējas lielāku pārsvaru pār sekotājiem. Vispirms viņš panāca Karūzo un Toma Dimulēna ("Sunweb") tandēmu.

Pēdējos kilometros savu labāko sniegumu centās demonstrēt arī citi favorīti. Uzbrukumu veica Frūms, kuram kopā ar Danielu Martinu ("UAE Team Emirates"), izdevās atrauties no Nairo Kintanas ("Movistar"), Vinčenzo Nibali ("Bahrain Merida") un Primoža Rogliča ("LottoNL Jumbo").

Dramatiski aizritēja pēdējais kilometrs. Tā sākumā vēl vienu izrāvienu veica Tomass. "Sky" sportists 300 metrus pirms finiša panāca Mikelu Njevi un izcīnīja skaistu uzvaru. Trasē viņš pavadīja 3 stundas 29 minūtes un 36 sekundes.

Nepilnus 100 metrus pirms finiša Njevi apsteidza arī Dimulēns, Frūms un Karūzo kuriem attiecīgi otrā, trešā un ceturtā vieta. Uzvarētājam Dimulēns un Frūms zaudēja 20, bet Karūzo 22 sekundes.

"Trek – Segafredo" komandas līderis Bauke Mollema finišēja 36. vietā, 11 minūtes un 29 sekundes aiz uzvarētāja. Nīderlandietis tādējājdi faktiski zaudēji cerības, lai cīnītos par uzvaru kopvērtējumā.

Toms Skujiņš, kurš iesaistījās atrāvienā, smago posmu noslēdza vienatnē un ieņēma 61. vietu starp 165 tūri turpinošajiem dalībniekiem. Toms finišēja 18 minūtes un 42 sekundes aiz Tomasa.

Kopvērtējumā par jauno līderi kļuvis Geraints Tomass, kurš tuvāko sekotāju un reizē komandas biedru Kristoferu Frūmu apsteidz par 1 minūti un 25 sekundēm. Trešais ir Dimulēns, kurš Tomasam zaudē 1 minūti un 44 sekundes.

Izmantotie resursi:
lrf.lv


, 2018-07-18 19:19, pirms 6 gadiem
priekš Molema viss ir beidzies,Tomam bus iespējas lidz ar to
, 2018-07-18 19:28, pirms 6 gadiem
fanu klubs#13 rakstīja: priekš Molema viss ir beidzies,Tomam bus iespējas lidz ar to
precīzāk - kādas iespējas?
, 2018-07-18 19:34, pirms 6 gadiem
zigiss rakstīja: precīzāk - kādas iespējas?
Aizbraukt atrāvienā uzvarēt etapu
Sky rij dopingu tā ka krieviem olimpiādē būtu ko pamācīties
, 2018-07-18 19:37, pirms 6 gadiem
Vai Frūms atkal paņems TDF?
, 2018-07-18 20:06, pirms 6 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Vai Frūms atkal paņems TDF?
Kā komana izlems ,vai nu viņs vai Tomass
, 2018-07-18 20:15, pirms 6 gadiem
Invalīds zem dopinga gan jau beigās paņems
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2018-07-18 20:33, pirms 6 gadiem
SteveDavis rakstīja: Kā komana izlems ,vai nu viņs vai Tomass
Nemot vera Tomas statistiku,tad vel shaja ture jabut vismaz vienai vai divam dienam kad vinsh kritis ara! Pluss vel individualais brauciens!

Liels prieks par Dimulenu,zel ka vinam isti nav komandas kas palidz!

Man tracina Fruma uzvaras,jo vinsh pats brauc tik pedejos km,kamer citi parasti jau kalna sakuma palikushi vieni bez komandas biedriem!

Ne velti,vinam nav liels fanu pulks(kaut gan ir uzvarejis visu)! Vinu neciena!
, 2018-07-18 20:33, pirms 6 gadiem
Katrīna Si rakstīja: Meklējat puisi!
Es esmu Katrīna, es esmu 21, jautrs, slaids un nav pieticīgs vispār))
Foto un tālruņa numurs anketā >>> sisisa.tk
Pashla na*uj!
, 2018-07-18 20:36, pirms 6 gadiem
Nu pa lielam pat nav interesanti skatīties. Sky ar saviem gregari, kuri citās komandās varētu būt līderi, ir ārpus konkurences. Gribētu redzēt, kā Tomasam un Frūmam (nenoliedzot viņu meistarību) klātos citās komandās, kur nav tik augstvērtīgu melnā darba veicēju...
, 2018-07-18 20:51, pirms 6 gadiem
Modritis rakstīja: Nemot vera Tomas statistiku,tad vel shaja ture jabut vismaz vienai vai divam dienam kad vinsh kritis ara! Pluss vel individualais brauciens!

Liels prieks par Dimulenu,zel ka vinam isti nav komandas kas palidz!

Man tracina Fruma uzvaras,jo vinsh pats brauc tik pedejos km,kamer citi parasti jau kalna sakuma palikushi vieni bez komandas biedriem!

Ne velti,vinam nav liels fanu pulks(kaut gan ir uzvarejis visu)! Vinu neciena!
Varētu jau tā būt ,taču viņš ir izmainijis braukšanas stilu .viņš uzbrūk savādāk .Pilnīgi viss viņā ir mainijies ,kad es ieraudziju ,viņa braukšanu sezonas sākumā es nespēju noticēt savām acīm ka tas ir tas pats Tomass kas gadu iepriekš .Ir tāda sajūta ka Tomass aizbrauca uz SKY rūpnīcu ,kur viņam nomainija detaļas un rezūltātā no konveira nokāpa pavisam cits Tomass jeb Frums versija 2.0
, 2018-07-18 21:21, pirms 6 gadiem
neziniitis51 rakstīja: Nu pa lielam pat nav interesanti skatīties. Sky ar saviem gregari, kuri citās komandās varētu būt līderi, ir ārpus konkurences. Gribētu redzēt, kā Tomasam un Frūmam (nenoliedzot viņu meistarību) klātos citās komandās, kur nav tik augstvērtīgu melnā darba veicēju...
Es neteiktu ka Movistaram sastāvs vājāks
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2018-07-18 23:26, pirms 6 gadiem
Modritis rakstīja: Man tracina Fruma uzvaras,jo vinsh pats brauc tik pedejos km,kamer citi parasti jau kalna sakuma palikushi vieni bez komandas biedriem!

Ne velti,vinam nav liels fanu pulks(kaut gan ir uzvarejis visu)! Vinu neciena!
Pa priekšu brauc 4-5 SKY veči, tad Frūms, aiz viņa iekārtojas pārējie GC favorīti. Tā viņi brauc līdz pienāk pēdējie km, kad visi SKY veči pamiruši un Frūms izbrūk. Jautājums - kas šajā brīdī liedz uzbrukt pārējiem GC favorītiem? Visi tač brauca aizvējā aiz SKY vilciena...reāli tie SKY strādnieciņi neitralizē iespējas kādam uzbrukt, kamēr viņi ir priekšā, bet pēdējos kilometros, kad viņu vairs nav, tur visi ir uz vienas līnijas....
, 2018-07-18 23:29, pirms 6 gadiem
neziniitis51 rakstīja: Nu pa lielam pat nav interesanti skatīties. Sky ar saviem gregari, kuri citās komandās varētu būt līderi, ir ārpus konkurences. Gribētu redzēt, kā Tomasam un Frūmam (nenoliedzot viņu meistarību) klātos citās komandās, kur nav tik augstvērtīgu melnā darba veicēju...
Nu un kā tiem super SKY gregari, kuri citas komandās būtu līderi, iet tajās citās komandās? Cik tūres ir Nieve paņēmis, cik Porte? Kadā pozīcijā šobrīd ir Landa utt. Braukt par palīgu, kur tev jānimaic 90-95% no katra posma un būt pa GC līderi komandā, tās tomer ir divas dažādas lietas.
, 2018-07-18 23:36, pirms 6 gadiem
Kā runātājs tikko pareizi pateica -Fruma spēks ir tajā ka dēļ dopinga (manuprāt )kad visi pārējie GC braucēji dod maksimumu etapa beigās ,Frumam ir vel 1-2 ekstra ātrumi ,kas citiem kas tā nešņauc nav
, 2018-07-18 23:42, pirms 6 gadiem
Landam lai nopietni cerētu uz GC ir jāiemācās braukt ITT .Portam vairāk neiet nevis tur is spēka vai formas problēmas .Nieve jau nav īsti GC variants ,drīzāk kā palīgs Jeitsiem tika ņemts
Emīls Liepiņš (vidū). Foto: LRF

Liepiņš ierindojas 134. vietā "Tour de Romandie" otrajā posmā

LETA. Latvijas riteņbraucējs Emīls Liepiņš ceturtdien ieņēma 134. vietu UCI Pasaules tūrē iekļautā daudzdienu velobrauciena "Tour de Romandie" otrajā posmā.
Emīls Liepiņš. Foto: LRF

Liepiņam 95. vieta Romandijas velobrauciena pirmajā posmā

LETA. Latvijas riteņbraucējs Emīls Liepiņš trešdien ierindojās 95. pozīcijā UCI Pasaules tūrē iekļautā daudzdienu velobrauciena "Tour de Romandie" pirmajā posmā.
Ģ.Harkins un O.J.Skrapcis uz pjedestāla. Foto: LRF.

Latvijas riteņbraucējiem panākumi Lietuvā un pieredze Beļģijā

Olivers Jēkabs Skrapcis un Ģirts Harkins izcīnījuši godalgas Lietuvā notiekošajās valsts mēroga šosejas riteņbraukšanas sacensībās. Tikmēr Kate Ketrīna Skujiņa Beļģijā finišēja 54. vietā prestižās “Gent – Wevelgem” U17 grupas velobraucienā.