Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

Neilands: "Sacensību sākumā man bija problēmas ar elpošanu"

Neilands: "Sacensību sākumā man bija problēmas ar elpošanu"
Krists Neilands pēc uzvaras
Foto: Kristof Kramon

Latviešu riteņbraucējs Krists Neilands ("Israel Cycling Academy") pēc piektdien gūtās lieliskās uzvaras "Dwars door het Hageland - Aarschot" (UCI kat.1.1) velobraucienā Beļģijā atzina, ka distances sākumā juties ļoti slikti un bijušas problēmas ar elpošanu.

"Sacīkstes pirmajā stundā jutos ļoti slikti. Tās nebija tikai kājas, bet man bija problēmas ar elpošanu. Tomēr mūsu direktors pirms sacīkstes izskaidroja, ka tā ir visiem sportistiem pēc lielās tūres pabeigšanas. Pirmajā sacīkstē šādi var būt, bet tad vajadzētu kļūt labāk," pēc finiša pauda Neilands, kuram šīs bija pirmās sacīkstes pēc finiša prestižajā "Giro d'Italia" velobraucienā. "Un tā izrādījās taisnība. Pēc stundas sāku just, ka varu braukt labāk un labāk."

"Kad noķērām atrāvienu un 13 braucēji devās prom, es vienkārši sekoju. Pamanīju, ka grupa nestrādā kopā, zināju, ka tas nav labi. Kad viens braucējs bēga, man likās, ka ir laba ideja sekot viņam," stāstīja Neilands. "Strādājām kopā, bet aptuveni 15 kilometrus pirms finiša viņš guva riepas plīsumu. Pēc tam pārsimts metrus vēlāk tas pats notika ar mani. Es biju tiešām dusmīgs. No dusmām vēlējos aizmest prom riteni. Tomēr laimīgā kārtā ieraudzīju, ka 200 metrus tālāk gaida komandas mašīna. Viņi man iedeva jaunu riepu, bet es zaudēju laiku un konkurenti bija vairs tikai 20 sekunžu attālumā. Teicu sev, ka man nav cerību, tomēr nolēmu jebkurā gadījumā mēģināt un braucu spēcīgāk nekā bija manos spēkos. Un sev par pārsteigumu saņēmu ziņas, ka pārsvars pieaug."

"Pat tobrīd neticēju, ka varu uzvarēt. Zināju, ka vēl priekšā ir bruģains kalns un tas mani uztrauca. Tomēr, kad līdz finišam palika trīs kilometri, teicu sev, ka varbūt tas ir iespējams. Arī tobrīd man vēl bija šaubas," pauda kuldīdznieks. "Vienīgi, kad ieraudzīju, ka finišs ir 150 metru attālumā, sapratu, ka izdosies uzvarēt. Tā bija lieliska sajūta. Labākā uzvara manā karjerā. Tagad saprotu, kāpēc es šo visu daru, kāpēc tik smagi strādāju."

Kā raksta Neilanda pārstāvētā komanda, tā kā kuldīdzniekam patīk kartupeļi, viņš tiek saukts par kartupeli, bet piektdien viņš pierādījis, ka ir karsts kartupelis.

Neilands daļu sacīkstes atradās atrāvienā kopā ar Šonu de Bī ("Vérandas Willems-Crelan") no Beļģijas, 30 kilometrus pirms finiša dueta pārsvaram sasniedzot 50 sekundes. De Bī nācās atpalikt, kad viņu piemeklēja riepas plīsums, un 20 kilometrus pirms sacīkšu noslēguma latvietis vienatnē bija 45 sekunžu attālumā no tuvākajiem sekotājiem. Zīmīgi, ka īsu brīdi vēlāk riepas plīsums piemeklēja arī Neilandu, bet viņam izdevās ļoti ātri tikt ar to galā un daudz laika latvietis nezaudēja.

Neilands velosacīkstē bija neapstrīdami labāks un piecus kilometrus pirms finiša viņam atkal bija ļoti drošs 50 sekunžu pārsvars, turpinājumā latvietim izcīnot skaistu solo uzvaru. Viņam sekoja grupiņa ar četriem sportistiem, kas zaudēja 33 sekundes - itālis Elija Viviāni, kā arī beļģi Džanni Fermēršs, Žeroms Boņī un de Bī.

Karjeras pirmo UCI kategorijas uzvaru Neilands svinēja pērn maijā Azerbaidžānas tūres noslēdzošajā posmā, bet pēc tam Jāņu laikā triumfēja Latvijas čempionāta grupas braucienā.

Izmantotie resursi:
https://www.facebook.com/IsraelCycl...

Neilanda un de Bī riepu plīsumi



Emīls Liepiņš. Foto: LRF

Liepiņam 123. vieta Romandijas velobrauciena individuālajā braucienā

LETA. Latvijas riteņbraucējs Emīls Liepiņš piektdien ieņēma 123. vietu UCI Pasaules tūrē iekļautā daudzdienu velobrauciena "Tour de Romandie" trešajā posmā, kurā sportisti sacentās individuālajā braucienā.
Veronika Monika Stūriška
Foto: Nico van Dartel

Latvijas dāmas nedēļas nogalē ASV noslēgs UCI Pasaules kausa sezonu BMX

Sestdien un svētdien ASV esošajā Tulsas BMX centrā ar piektā un sestā posma sacensībām noslēgsies UCI Pasaules kausa sezona BMX superkrosā. Latviju sacensībās pārstāvēs “Silvas ziķeru” kluba sportistes – Veronika Monika Stūriška un Vineta Pētersone.
Kristiāns Belohvoščiks
Foto: LDSF.lt

Belohvoščiks izcīna 20. vietu ''Liberazione'' velobraucienā Itālijā

Latvijas U23 izlases šosejas riteņbraucējs Kristiāns Belohvoščiks (“Monaco Team”) ceturtdien Itālijā finišēja 20. vietā UCI 2. kategorijas viendienu sacensībās “Gran Premio della Liberazione” sportistiem līdz 23 gadu vecumam. Renāts Štāls debijas sacensībās “Onec” komandā finišu nesasniedza.