Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Markss

Nedēļas nogalē startēs trešā A. Pizika kausa izcīņas sezona velokrosā

Nedēļas nogalē startēs trešā A. Pizika kausa izcīņas sezona velokrosā
Arvja Pizika kausa izcīņas sezona sāksies Ikšķilē
Foto: lrf.lv

Šīs nedēļas nogalē Ikšķilē un Rīgā startēs bijušā Latvijas profesionālā riteņbraucēja Arvja Pizika kausa izcīņa velokrosā. Sacensībās aicināti piedalīties visi riteņbraukšanas un aktīvās atpūtas cienītāji.

Turpinot Latvijā popularizēt aizraujošo un skatāmo riteņbraukšanas veidu – velokrosu – bijušais profesionālais šosejas riteņbraucējs Arvis Piziks, kopā ar Valmieras velo vienību un posmu organizatoriem, jau trešo gadu organizē A. Pizika kausa izcīņu velokrosā.

Velokross ir ļoti aizraujošas un dinamiskas sacensības. Trase izvietota nelielā apvidū un ir pārskatāma arī skatītājiem. Tajās ir gan dabīgie šķēršļi, gan arī trepes, trampalīni, baļķi un citi pārbaudījumi. Apļa garums parasti nepārsniedz 3 kilometrus. Velokrosa specifika ir tāda, ka šeit sportisti brauc ar šaurāka izmēra riepām. Rietumeiropā ļoti izplatīti ir arī cyclocross velosipēdi, kas arvien vairāk ienāk arī Latvijā.

Šogad sacensību seriālā paredzēti seši posmi dažādos Latvijas reģionos. Dalībnieki oktobra un novembra nedēļas nogalēs būs aicināti piedalīties velokrosā sacensībās Ikšķilē, Rīgā, Talsos, Kuldīgā, Smiltenē un Valmierā.
Jau sestdien visi riteņbraukšanas cienītāji aicināti pulcēties Ikšķilē, kur Arvis Piziks kopā ar Kārli Smilktenu un citiem vietējiem aktīvistiem izveidojuši aizraujošu un trasi. Tikmēr dienu vēlāk sacensības norisināsies velokrosam ļoti piemērotajā Mārupītes parkā – Rīgā. Šajā trasē sastopami virkne mākslīgo šķēršļu, tajā skaitā trepes, baļķi un citi pārbaudījumi.

Abās dienās sacensību sākums gaidāms jau pulksten 10:00, kad 10 minūšu garajā braucienā dosies 2007. – 2008. gadā dzimušie zēni un meitenes. Pēc tam sekos 2005. – 2006. gadā dzimušie puiši, kuriem priekšā 12 minūšu brauciens. Vēl pirmajā sacensību daļā sacentīsies 2003. – 2004. gadā dzimušie zēni, kā arī 2003. – 2006. gadā dzimušās meitenes. Pulksten 11:15 sekos jaunāko dalībnieku apbalvošana. Pēc tās jau nopietnākas cīņas gaidāmas V14, W16, M16, M18 grupām, sieviešu elitei, vīriešu elitei un senioriem. Riteņbraucēji cīnās ne tikai par uzvaru posmā, bet arī visas sezonas kopvērtējumā.

Jaunākajās vecuma grupās – līdz 2003. gadā dzimušajiem – kā arī seniori startēt var ar jebkāda veida velosipēdu un riepu platumu. Tikmēr M-14,M-16,W-16,M-18,W-Elite un M-Elite grupās riepu platuma ierobežojums 35mm vai 1.35. Pretējā gadījumā dalībnieki startē ārpus konkurences.

Pieteikties sacensībām varēs sacensību norises vietā, sākot jau no pulksten 09:00. Plašāka informācija par pieteikšanos, noteikumiem un citām aktualitātēm atrodama organizatoru mājas lapā – velokross.eu.

Pizika kausa izcīņas kalendārs:

PosmsPilsētaDatums
1. posmsIkšķile18.10.2014.
2. posmsRīga19.10.2014.
3. posmsTalsi08.11.2014
4. posmsKuldīga09.11.2014
5.posmsSmiltene15.11.2014
6.posmsValmiera16.11.2014

Informāciju sagatavoja:
Toms Markss
Latvijas Riteņbraukšanas federācijas preses sekretārs


Mārtiņš Pluto. Foto: Abloc CT

Pluto piecu dienu velobraucienu Luksemburgā sāk ar 24. vietu pirmajā posmā

LETA. Latvijas riteņbraucējs Mārtiņš Pluto trešdien Luksemburgā piecu dienu velobrauciena "Fleche du Sud" (UCI kat.2.2) pirmajā posmā finišēja 24.pozīcijā.
Benžamēns Tomā. Foto: ZUMAPRESS.com/Scanpix

Tomā izcīna uzvaru "Giro d'Italia" piektajā posmā

LETA--AP. Francijas riteņbraucējs Benžamēns Tomā trešdien izcīnīja uzvaru daudzdienu velobrauciena "Giro d'Italia" piektajā posmā, bet līderpozīciju saglabāja slovēnis Tadejs Pogačars.
Emīls Liepiņš. Foto: LRF

Liepiņš zaudē izcīnīto devīto vietu Ungārijas velobrauciena pirmajā posmā

LETA. Latvijas riteņbraucējs Emīls Liepiņš trešdien izcīnīja devīto vietu "Tour de Hongrie" (UCI kat.2.Pro) pirmajā posmā, taču vēlāk par manevru sprintā viņam šī pozīcija tika atņemta.