Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Markss

Gavars Eiropas U23 čempionāta individuālajā braucienā uzrāda 24. rezultātu

Gavars Eiropas U23 čempionāta individuālajā braucienā uzrāda 24. rezultātu
Ēriks Toms Gavars
Foto: Jānis Lārmanis

Čehijas pilsētā Brno piektdien aizvadītas UEC Eiropas čempionāta šosejas riteņbraukšanā individuālā brauciena sacensības U23 un junioru grupu sportistiem. No Latvijas sportistiem visaugstāko rezultātu sasniedza komandas "Rīga" riteņbraucējs Ēriks Toms Gavars, kurš U23 grupas sacensībās uzrādīja 24 rezultātu.

Eiropas U23 un junioru čempionāta šosejas riteņbraukšanā otrajā sacensību dienā tika sadalīti divi medaļu komplekti. Individuālo braucienu veica U23 un junioru grupu sportisti, viņu vidū arī četri Latvijas pārstāvji. Abās grupās riteņbraucējiem bija jāmēro 23 kilometru gara distance, kas bija sadalīta divos apļos. Katrā no apļiem tika iekļauts viens izteikts kāpums un tam sekojošs nobrauciens. Distancē iztika bez tehniskiem un asiem pagriezieniem.
U23 vecuma grupā Latviju aizstāvēja komandas "Rīga" riteņbraucēji – Ēriks Toms Gavars un Kristers Ansons.

Ērikam šī ir trešā sezona U23 vecuma grupā, bet Ansons aizvada debija gadu. No abiem mūsu sportistiem vislabāko rezultātu sasniedza no Dobeles nākušais Gavars, kurš trasē pavadīja 31 minūti un 29 sekundes.

Tas 48 dalībnieku lielajā konkurencē deva 24. rezultātu. Jaunajam Eiropas čempionam Eduardo Afinī no Itālijas trenera Toma Flakša audzēknis Gavars zaudēja 2 minūtes un 3 sekundes. Kristers Ansons tikmēr distanci pievarēja 32 minūtēs un 15 sekundēs. Tas ļāva ieņemt 35. vietu. Uzvarētājam mūsu sportists zaudēja 2 minūtes un 48 sekundes. Jaunais čempions Afinī par 25 sekundēm pārspēja sudraba medaļnieku Izadoru Penko no Slovēnijas. Tikmēr bronzas medaļu ieguva austrietis Markuss Vilders (+00:00:31).

Junioru individuālajā braucienā Latvijas godu aizstāvēja Arvis Rendors ("Dobeles dzirnavnieks Feel Free/ Kuldīga MSĢ" un Latvijas čempions Alekss Jānis Ražinskis ("RRS/ Purvciems"). Abi mūsu riteņbraucēji veica samērā līdzīgus braucienos, rezultātu ailē ierindojoties uzreiz viens aiz otra. Rendors finišēja pēc 34 minūtēm un 12 sekundēm, bet Ražinskis distancē pavadīja 17 sekundes ilgāk. Mūsu sportistiem attiecīgi 41. un 42. vieta.
Par jauno junioru čempionu kļuva beļģis Remko Evenepoels, kurš finišēja pēc 29 minūtēm un 51 sekundes. 24 sekundes viņam zaudēja un otro vietu izcīnīja vēl viens Beļģijas riteņbraucējs Ilans Van Vilders, bet trijnieku noslēdza itālietis Antonio Teberi.

Sestdien Eiropas čempionātā tiks sadalīti pirmie medaļu komplekti grupas braucienā. No mūsu sportistiem uz starta izies junioru meitenes – Santa Sanija Jurgena, Līna Svarinska, Enia Kaņepēja, Sabīne Kauņecka, Megana Grīslīte un Daniela Leitāne.

2018. gada Eiropas U23 un junioru čempionāta kalendārs:

DNotikumsSportisti
12.07.junioru meiteņu individuālais brauciensD. Leitāne. L. Svarinska
13.07.junioru puišu un U23 vīru individuālais brauciensA.J. Ražinskis. A. Rendors. Ē.T. Gavars. K. Ansons
14.07.junioru meiteņu grupas brauciensD. Leitāne. L. Svarinska. E. Kaņepēja. S.S Jurgena. M. Grīslīte. S. Kauņecka
15.07.junioru puišu un U23 vīru grupas brauciens(A.J. Ražinskis. Rendors. A. Krasts. K. Siltumēns. P. Rubenis. E. Strēlis. M. Pluto. E.T. Gavars. K. Ansons. K. Pelčers)

Latvijas sportisti Eiropas junioru un U23 čempionātā šosejas riteņbraukšanā:

Vārds UzvārdsDzimšanas gadsVecuma grupaKomandaTreneris
Ēriks Toms Gavars1997.U23RīgaToms Flaksis
Kristers Ansons1999.U23RīgaToms Flaksis
Mārtiņš Pluto1998.U23Monkey TownJānis Krišlauks
Kristaps Pelčers1999.U23RīgaToms Flaksis
Alekss Jānis Ražinskis2000.JunioriMonkey TownJānis Krišlauks
Arvis Rendors2000.JunioriDobeles dzirnavnieks Feel Free/ MSĢ KuldīgaJānis Veide
Pauls Rubenis2001.JunioriRRS/ PurvciemsJānis Krišlauks
Kristaps Siltumēns2000.JunioriRRS/ PurvciemsJānis Krišlauks
Eduards Strēlis2000.JunioriRRS Alfa/ MSĢJānis Veide
Alekss Krasts2001.JunioriMSĢ/ OgreJānis Veide
Daniela Leitāne2000.JunioresDobeles sporta skolaTamāra Bumbiere
Līna Svarinska2001.JunioresBelo CP/ RRSRaivis Belohvoščiks
Enia Kaņepēja2001.JunioresBelo CP/ RRSRaivis Belohvoščiks
Santa Sanija Jurgena2001.JunioresĶekavas NSS/ Dobeles dzirnavnieks Feel FreeUldis Puzaks
Megana Grīslīte2000.JunioresDobeles sporta skolaTamāra Bumbiere
Sabīne Kauņecka2001.JunioresDobeles sporta skolaTamāra Bumbiere

Apkalpe:
Toms Flaksis, U23 izlases galvenais treneris
Armands Bēcis, Junioru treneris un komandas menedžeris
Raivis Belohvoščiks, Junioru meiteņu izlases galvenais treneris
Valērijs Lukjanovs, Komandas mehāniķis
Viktors Belovs, Komandas mehāniķis

Izmantotie resursi:
lrf.lv


Emīls Liepiņš. Foto: LRF

Liepiņam 123. vieta Romandijas velobrauciena individuālajā braucienā

LETA. Latvijas riteņbraucējs Emīls Liepiņš piektdien ieņēma 123. vietu UCI Pasaules tūrē iekļautā daudzdienu velobrauciena "Tour de Romandie" trešajā posmā, kurā sportisti sacentās individuālajā braucienā.
Veronika Monika Stūriška
Foto: Nico van Dartel

Latvijas dāmas nedēļas nogalē ASV noslēgs UCI Pasaules kausa sezonu BMX

Sestdien un svētdien ASV esošajā Tulsas BMX centrā ar piektā un sestā posma sacensībām noslēgsies UCI Pasaules kausa sezona BMX superkrosā. Latviju sacensībās pārstāvēs “Silvas ziķeru” kluba sportistes – Veronika Monika Stūriška un Vineta Pētersone.
Kristiāns Belohvoščiks
Foto: LDSF.lt

Belohvoščiks izcīna 20. vietu ''Liberazione'' velobraucienā Itālijā

Latvijas U23 izlases šosejas riteņbraucējs Kristiāns Belohvoščiks (“Monaco Team”) ceturtdien Itālijā finišēja 20. vietā UCI 2. kategorijas viendienu sacensībās “Gran Premio della Liberazione” sportistiem līdz 23 gadu vecumam. Renāts Štāls debijas sacensībās “Onec” komandā finišu nesasniedza.