Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

BMX riteņbraucēja Buldinska sasniedz pusfinālu Pasaules kausa posmā

BMX riteņbraucēja Buldinska sasniedz pusfinālu Pasaules kausa posmā
Vanesa Buldinska un šī brīža Latvijas labākais junioru braucējs Edvards Glāzers. Foto: Rolands Bošs

Latvijas jaunā BMX riteņbraucēja Vanesa Buldinska svētdien Papendālas trasē Nīderlandē sasniedza pusfinālu Pasaules kausa superkrosā šīs sezonas ceturtajā posmā.

Priekšsacīkšu kārtas braucienā Buldinska bija vien septītā, bet pēc tam uzvarēja pēdējās cerības braucienā. Turpinājumā astotdaļfināla braucienā viņa bija ceturtā un ceturtdaļfinālā trešā, bet pusfināla kārtā guva septīto vietu, noslēgumā tiekot klasificētai 13. vietā.

Sacensībās Latviju pārstāvēja arī Vineta Pētersone, kura grūtā cīņā izkļuva no pamatsacensībām, bet savā astotdaļfināla braucienā palika pēdējā, septītajā, pozīcijā un tālāk netika. Viņa sacensības noslēdza 38. pozīcijā starp 52 sportistēm.

Par posma uzvarētāju kļuva pagājušā gada pasaules čempione Laura Smuldersa no Nīderlandes, kurai sekoja amerikānietes Elisa Vilobija un Felisija Stensila. Pasaules kausa kopvērtējumā līdere ar 445 punktiem ir šoreiz piekto vietu guvusī Džudija Bau no Nīderlandes, kura par 25 punktiem ir priekšā Vilobijai. Tikmēr Buldinska ar 145 punktiem pacēlusies uz 22. pozīciju, bet Pētersone iekrājusi 55 punktus un atrodas 41. vietā.

Vīriem šodien veiksmīgākais bija Kristens Krīgers, kurš tika līdz ceturtdaļfinālam, bet tajā savā braucienā finišēja sestais. Pārējie Latvijas pārstāvji Mikus Strazdiņš, Edvards Glāzers un Helvijs Babris visi izkļuva no priekšsacīkšu kārtas, bet apstājās 1/16 finālā. Krīgers tika klasificēts 22. pozīcijā, Babris guva 54. vietu, bet Strazdiņš un Glāzers bija attiecīgi 73. un 92. pozīcijā starp 154 sportistiem.

Arī vīriem zelts palika Nīderlandē, labākajam esot Nīkam Kimanam. Viņam sekoja francūži Žoriss Dodē un Silvēns Andrē. Kopvērtējumā līderis ar 500 punktiem ir Kimans, kuram ar 435 punktiem seko Dodē. No latviešiem labākais ir 39 punktus iekrājušais Krīgers, kurš ieņem 54. vietu, Strazdiņš ar 35 punktiem ir 58. pozīcijā, bet Babris un Glāzers sakrājuši pa septiņiem punktiem, kas dod 85. un 86. vietu.

Kā zināms, dienu iepriekš notikušajā trešajā etapā trīs Latvijas sportisti tika trīsdesmitniekā - vīriem Strazdiņš bija 24. vietā, bet dāmām Buldinska un Pētersone ierindojās attiecīgi 26. un 29. pozīcijā.

Šī gada kalendārā iekļauti desmit Pasaules kausa posmi, kas piecās nedēļas nogalēs norisināsies Lielbritānijā, Nīderlandē, Francijā, ASV un Argentīnā. Visās Pasaules kausa posmu sacensībās gan vīriem, gan arī dāmām būs iespējams tikt pie ļoti vērtīgiem Tokijas olimpisko spēļu kvalifikācijas ranga punktiem. Pērn Pētersone izcīnīja desmito vietu Pasaules kausa sezonas noslēguma kopvērtējumā.

Ievērojot dzimumu līdztiesību, Tokijas olimpiskajās spēlēs gan vīriem, gan dāmām BMX sacensībās būs pa 24 pārstāvjiem. Vismaz vienu ceļazīmi garantēs 11 valstu pārstāvji pēc Nāciju ranga, kur tiek skaitīti trīs labāko rezultātu īpašnieki, vēl trīs sportisti uz četrgades nozīmīgākajām sacensībām tiks pēc pasaules ranga, bet noslēdzošās divas ceļazīmes sadalīs 2020. gada pasaules čempionātā. Šobrīd Latvija olimpiskajā Nāciju rangā vīriem ir 17. vietā, bet dāmām - 14. pozīcijā. Individuāli dāmu pasaules rangā Pētersone un Buldinska pirms šīm sacensībām bija attiecīgi 26. un 30. pozīcijā.


, 2019-05-12 21:18, pirms 5 gadiem
jenkiji arī palaidušies pēdējā laikā..
, 2019-05-12 22:44, pirms 5 gadiem
Sūri...
Emīls Liepiņš. Foto: LRF

Liepiņam 123. vieta Romandijas velobrauciena individuālajā braucienā

LETA. Latvijas riteņbraucējs Emīls Liepiņš piektdien ieņēma 123. vietu UCI Pasaules tūrē iekļautā daudzdienu velobrauciena "Tour de Romandie" trešajā posmā, kurā sportisti sacentās individuālajā braucienā.
Veronika Monika Stūriška
Foto: Nico van Dartel

Latvijas dāmas nedēļas nogalē ASV noslēgs UCI Pasaules kausa sezonu BMX

Sestdien un svētdien ASV esošajā Tulsas BMX centrā ar piektā un sestā posma sacensībām noslēgsies UCI Pasaules kausa sezona BMX superkrosā. Latviju sacensībās pārstāvēs “Silvas ziķeru” kluba sportistes – Veronika Monika Stūriška un Vineta Pētersone.
Kristiāns Belohvoščiks
Foto: LDSF.lt

Belohvoščiks izcīna 20. vietu ''Liberazione'' velobraucienā Itālijā

Latvijas U23 izlases šosejas riteņbraucējs Kristiāns Belohvoščiks (“Monaco Team”) ceturtdien Itālijā finišēja 20. vietā UCI 2. kategorijas viendienu sacensībās “Gran Premio della Liberazione” sportistiem līdz 23 gadu vecumam. Renāts Štāls debijas sacensībās “Onec” komandā finišu nesasniedza.