Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Rubulis

SEB MTB maratona trešais posms norisināsies Vietalvā

SEB MTB maratona trešais posms norisināsies Vietalvā
Foto autors: Atis Ieviņš

Svētdien, 14. jūlijā, Pļaviņu novada Vietalvā norisināsies tautā populārā SEB MTB maratona trešais posms. Iepriekšējā pieteikšanās aizraujošajam Vietalvas posmam velo.lv mājas lapā noslēgsies trešdien, plkst.24.00. Pēc aizvadītajiem diviem posmiem "Skandi motors" distances kopvērtējuma vadībā atrodas "Rietumu – Delfin" riteņbraucējs Dmitrijs Sorokins, kurš tikai par vienu punktu apsteidz savu komandas biedru Kristu Neilandu.

SEB MTB maratons ir lielākās un populārākās kalnu riteņbraukšanas sacensības Latvijā. Šī gada pirmajā posmā Cēsis – Valmiera tika uzstādīts jauns dalībnieku skaita rekords. Uz starta četros dažādos braucienos izgāja vairāk, kā 2600 riteņbraucēju. Arī Siguldā tika uzstādīts jauns rekords.

SEB MTB trešais posms šīs nedēļas nogalē norisināsies gleznainajā Vietalvas apkārtnē, kas izceļas ar daudziem pauguriem, neskartu dabu un sakoptu slēpošanas trasi. Arī šogad posma organizēšana uzticēta distanču slēpošanas un biatlona bāzes Mailes saimniekam Arvīdam Pīpkalējam.

Vietalvas posma organizators Arvīds Pīpkalējs par gaidāmo posmu: „Salīdzinājumā ar pagājušo gadu trasēs esam veikuši izmaiņas. "Skandi motors" distances pirmais aplis dalībniekiem būs vēl interesantāks un tehniskāks. Arī otrajā aplī, kas gan "Skandi motors", gan arī "Virši A" distancei būs vienāds, ir veiktas izmaiņas. Tas vairāk skars trases pēdējos kilometrus pie slēpošanas trases. Tāpat esam saglabājuši jau esošās trases odziņas, tajā skaitā Cigoriņa kalnu. Nākotnē mums ir iespējas trasi pagarināt vēl vairāk, tajā iekļaujot arī pauguriem bagāto Mežezeru. Laipni gaidīti Vietalvā!”

Pēc aizvadītajiem diviem posmiem "Skandi motors" distances vadībā šobrīd atrodas trīs "Rietumu – Delfin" sportisti. Līderis ir pērnās sezonas uzvarētājs Dmitrijs Sorokins, kuram seko talantīgais Krists Neilands un igaunis Pēters Prūss. Sieviešu konkurencē līderes godā pirms Vietalvas posma ir Trek DPA vienības pārstāve Madara Fūrmane. Tikmēr "Virši A" distances kopvērtējumā vadībā ar vienādu punktu skaitu atrodas Jānis Ozols no Veloserviss vienības un Trek DPA/ Sport2000 pārstāvis Oskars Muižnieks. Sieviešu konkurencē līdere ir ZZK riteņbraucēja Dace Hartmane.

SEB MTB maratonu posmos ikviens var izvēlēties sev piemērotāko no četrām distancēm – Skandi motors (60 -75 km), Virši-A (40 -50 km) vai Mammadaba veselības (25 – 40 km bez laika kontroles) braucienu. Tikmēr mazus un lielus bērnus gaida aizraujošais Gutta bērnu brauciens (400 - 1000 m). Pasākuma organizatori rūpīgi aicina izvērtēt savu veselības stāvokli un fizisko sagatavotību.

Iepriekšējā pieteikšanās trešajam posmam Igo Japiņa aģentūras mājas lapā velo.lv norisināsies līdz trešdienas, 10. jūlija, pulksten 24.00. Velo.lv atrodams arī nolikums, programma un trašu shēmas.

Tāpat kā visos SEB MTB maratona posmos, arī Vietalvā, pateicoties sadarbībai ar ēdināšanas pakalpojumu nodrošinātāju Daily, dalībniekiem būs sarūpēta garda maltīte. Trasē slāpes veldzēt palīdzēs Zaķumuižas ūdens un garšīgie Maxim enerģijas dzērieni. Dalībniekus distancē sagaida arī vairāki ēdināšanas punkti, kur ar vitamīniem bagātas un veldzējošas uzkodas nodrošinās Augļu serviss un Daily. Tehnisko atbalstu velobraucējiem sniegs būvniecības nams Kurši, savukārt velosipēdu apkopi nodrošinās Veloserviss. Par sacensību trašu izveidošanu rūpēsies "Skandi motors", nodrošinot organizatorus ar piemērotu un izturīgu apvidus auto.

SEB MTB maratonu organizē Igo Japiņa sporta aģentūra, sacensību galvenais atbalstītājs jau vairāk kā 10 gadus ir SEB banka, kas ir vadošā Ziemeļeiropas banka.

SEB MTB maratonu kalendārs:

14. jūlijs - Vietalva
4. augusts - Cēsis
18. augusts - Smiltene
22. septembris - Tukums

Informāciju sagatavoja:
Toms Markss,
Igo Japiņa sporta aģentūras sabiedrisko attiecību speciālists


Emīls Liepiņš. Foto: LRF

Liepiņam 123. vieta Romandijas velobrauciena individuālajā braucienā

LETA. Latvijas riteņbraucējs Emīls Liepiņš piektdien ieņēma 123. vietu UCI Pasaules tūrē iekļautā daudzdienu velobrauciena "Tour de Romandie" trešajā posmā, kurā sportisti sacentās individuālajā braucienā.
Veronika Monika Stūriška
Foto: Nico van Dartel

Latvijas dāmas nedēļas nogalē ASV noslēgs UCI Pasaules kausa sezonu BMX

Sestdien un svētdien ASV esošajā Tulsas BMX centrā ar piektā un sestā posma sacensībām noslēgsies UCI Pasaules kausa sezona BMX superkrosā. Latviju sacensībās pārstāvēs “Silvas ziķeru” kluba sportistes – Veronika Monika Stūriška un Vineta Pētersone.
Kristiāns Belohvoščiks
Foto: LDSF.lt

Belohvoščiks izcīna 20. vietu ''Liberazione'' velobraucienā Itālijā

Latvijas U23 izlases šosejas riteņbraucējs Kristiāns Belohvoščiks (“Monaco Team”) ceturtdien Itālijā finišēja 20. vietā UCI 2. kategorijas viendienu sacensībās “Gran Premio della Liberazione” sportistiem līdz 23 gadu vecumam. Renāts Štāls debijas sacensībās “Onec” komandā finišu nesasniedza.