Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Markss

Neilands iekļauts prestižā "Giro d Italia" velobrauciena dalībnieku vidū

Neilands iekļauts prestižā "Giro d Italia" velobrauciena dalībnieku vidū
Krists Neilands
Foto: Israel Cycling academy komandas arhīvs

Oficiāli kļuvis zināms, ka 23 gadus vecais Latvijas čempions šosejas riteņbraukšanā Krists Neilands iekļauts savas pārstāvētās vienības "Israel Cycling academy" pieteikumā dalībai sezonas pirmajā grandtūrē "Giro d Italia" velobraucienā, kas risināsies no 4. – 27. maijam.

Profesionālajā šosejas riteņbraukšanā līdz ar "Parīze – Rubē" velobraucienu noslēgušās bruģa klasikas, bet jau šajā nedēļā ar "Amstel Gold Race" velobraucienu sāksies paugurainās Ardēnu klasikas. Tikmēr jau 4. maijā Izraēlā tiks dots starta šāviens pirmajai no trijām grandtūrēm – "Giro d Italia" velobraucienam. Sacensības, kuru izšķirošie notikumi risināsies Itālijā, notiks no 4. – 27. maijam. Vairākas komandas jau prezentējušas savus līderus un pamazām paziņo arī pilnos sastāvus.

Savus līderus un paplašināto sastāvu "Giro d Italia" paziņojusi arī "Israel Cycling academy" komanda, kas saņēmusi organizatoru piešķirto uzaicinājumu startēt prestižajā daudzdienu velobraucienā.

Par prieku Latvijas līdzjutējiem, sastāvā iekļauts 23 gadus vecais mūsu valsts čempions Krists Neilands. No Kuldīgas nākušajam sportistam, kurš “Israel Cycling academy” vienības rindās aizvada otro sezonu, šī būs debija kādā no grandtūrēm.

Krists Neilands: "Viens no maniem kā riteņbraucēja sapņiem ir iespēja ņemt dalību kādā no trim grandtūrēm. Iespēja startēt “Giro d Italia” man nozīmē ļoti daudz, jo šīs ir vienas no pašām prestižākajām riteņbraukšanas sacensībām pasaulē!"

"Israel Cycling academy" komandas ģenerāldirektors Rens Margailots izcēla latvieša lielo progresu. "Krists mūsu komandai pievienojās pirms 16 mēnešiem. Izvēle iekļaut viņu "Giro d Italia" sastāvā ir dabiska. Šī gan būs Neilanda debija šajās sacensībās, tādēļ nekādu spiedienu uz latvieti neizdarām. Iesim soli pa solim!"

Komandas menedžeris Kjels Karlstroms izteicās, ka ir patīkami pārsteigts par Neilanda attīstību. "Īpaši spilgti viņš sevi šogad parādīja "Milāna – Sanremo", uzbrūkot Podžio kalnā. Krists ir spēcīgs puisis un kļūst arvien spēcīgāks, tādēļ viņam ir vieta "Giro".

Vieta sastāvā pirmajai sezonai grandtūrei rezervēta arī beļģim Benam Hermanam un spāņu veterānam Rubenam Plazam. Tikmēr uz pārējām vietām pretendē 12 sportisti.

Velobrauciens 4. maijā sāksies Jeruzalemē. Kopumā Izraēlā notiks trīs posmi, pēc kuriem dalībnieki pārbrauks uz Itāliju. Kopumā velobraucienā iekļauts 21 etaps un noslēdzošais no tiem 27. maijā risināsies Romā. Pērn kopvērtējumā uzvaru izcīnīja nīderlandietis Toms Dumelens.

Izmantotie resursi:
lrf.lv


, 2018-04-09 19:53, pirms 6 gadiem
vismaz bus piesātināts mēnesis pie TV
, 2018-04-09 21:30, pirms 6 gadiem
Es atceros to epizodi kalnā - bija patīkami redzēt,ka nemīž mest izaicinājumu,bet principā jau tāds mazs rāvieniņš vien bija pret Nibali.
, 2018-04-09 21:38, pirms 6 gadiem
PS šogad Qintana izskatās sanīcis,Dumolēna forma ir x faktors,kuru neviens ārpusē skaidri nezin,toties ļoti stipri izskatās Landa,Rogļičs,Alafilips - gribētos viņus tur redzēt! Neesmu skatījies pieteikumu,Frūms kā parasti briest TDF?
Vispār emirātiem vajadzētu spīdēt,pēc idejas - Nibali,Aru....
Un vispār Krušvaikam karma parādā kopvērtējumu
, 2018-04-09 23:12, pirms 6 gadiem
Frums ar plāno Giro un Tūri,bet viņa astmas skandāls var liegt startēt gan Giro,gan Tūrē
, 2018-04-12 11:09, pirms 6 gadiem
Ja nebūs Frūma - jo labāk! Sky ar viņu priekšā TDF padarīja neskatāmu. Kā sportistu un personību cienu,bet gribās uzbrukumus un cīņu,ne transportu sky vagonā. Īpaši ja sky ir tādi maitas,ka nopērk krietnu tiesu tiešām bīstamo kalninieku un domesticē
Emīls Liepiņš. Foto: LRF

Liepiņam 123. vieta Romandijas velobrauciena individuālajā braucienā

LETA. Latvijas riteņbraucējs Emīls Liepiņš piektdien ieņēma 123. vietu UCI Pasaules tūrē iekļautā daudzdienu velobrauciena "Tour de Romandie" trešajā posmā, kurā sportisti sacentās individuālajā braucienā.
Veronika Monika Stūriška
Foto: Nico van Dartel

Latvijas dāmas nedēļas nogalē ASV noslēgs UCI Pasaules kausa sezonu BMX

Sestdien un svētdien ASV esošajā Tulsas BMX centrā ar piektā un sestā posma sacensībām noslēgsies UCI Pasaules kausa sezona BMX superkrosā. Latviju sacensībās pārstāvēs “Silvas ziķeru” kluba sportistes – Veronika Monika Stūriška un Vineta Pētersone.
Kristiāns Belohvoščiks
Foto: LDSF.lt

Belohvoščiks izcīna 20. vietu ''Liberazione'' velobraucienā Itālijā

Latvijas U23 izlases šosejas riteņbraucējs Kristiāns Belohvoščiks (“Monaco Team”) ceturtdien Itālijā finišēja 20. vietā UCI 2. kategorijas viendienu sacensībās “Gran Premio della Liberazione” sportistiem līdz 23 gadu vecumam. Renāts Štāls debijas sacensībās “Onec” komandā finišu nesasniedza.