Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Markss

Talsos un Kuldīgā turpināsies Arvja Pizika kausa izcīņa velokrosā

Talsos un Kuldīgā turpināsies Arvja Pizika kausa izcīņa velokrosā
Arvja Pizika kausa izcīņa
Foto: Agnis Melderis

Šīs nedēļas nogalē divās Kurzemes pilsētās – Talsos un Kuldīgā – norisināsies Arvja Pizika kausa izcīņa velokrosā, kurā aicināti startēt visi riteņbraukšanas cienītāji. Abās dienās sacensību sākums gaidāms pulksten 10:00.

Trešajā Arvja Pizika kausa izcīņā velokrosā kopumā paredzēti seši posmi Vidzemes, Kurzemes pilsētās un Rīgā. Oktobra vidū Ikšķilē un Rīgā norisinājās pirmās divas sacensības, kas pierādīja augošo interesi par velokrosu. Dalību ņēma rekordliels dalībnieku skaits no Latvijas un arī Igaunijas.

Šīs nedēļas nogalē visi aktīvās atpūtas un velokrosa cienītāji būs aicināti doties uz Kurzemes pilsētām. Sestdien velokross pirmo reizi norisināsies riteņbraukšanas tradīcijām bagātajā Talsu pilsētā. Posma organizatori parūpējušies par ļoti aizraujošu un dinamisku trasi. Starta un finiša zona atradīsies netālu no Talsu sporta nama. Automašīnu stāvlaukums ir pie Ezera ielas. Aplis izveidots uz pļavas. Tāpat netrūks ne uzbraucienu, mākslīgo šķēršļu, trepju un arī citu pārbaudījumu.

Dienu vēlāk riteņbraucēji laipni gaidi būs vēl vienā riteņbraukšanas pilsētā – Kuldīgā. Šeit trase izveidota Ventas upes krastos Krasta ielas rajonā. Arī Kuldīgā netrūks interesantu posmu ar virkni šķēršļiem, kas sacensības padarīs interesantākas un arī pārbaudīs braucēju tehnisko un fizisko sagatavotību.

Abās dienās sacensību sākums gaidāms jau pulksten 10:00, kad 10 minūšu garajā braucienā dosies 2007. – 2008. gadā dzimušie zēni un meitenes. Pēc tam sekos 2005. – 2006. gadā dzimušie puiši, kuriem priekšā 12 minūšu brauciens. Vēl pirmajā sacensību daļā sacentīsies 2003. – 2004. gadā dzimušie zēni, kā arī 2003. – 2006. gadā dzimušās meitenes. Pulksten 11:15 sekos jaunāko dalībnieku apbalvošana. Pēc tās jau nopietnākas cīņas gaidāmas V14, W16, M16, M18 grupām, sieviešu elitei, vīriešu elitei un senioriem. Riteņbraucēji cīnās ne tikai par uzvaru posmā, bet arī visas sezonas kopvērtējumā.

Jaunākajās vecuma grupās – līdz 2003. gadā dzimušajiem – kā arī seniori startēt var ar jebkāda veida velosipēdu un riepu platumu. Tikmēr M-14,M-16,W-16,M-18,W-Elite un M-Elite grupās riepu platuma ierobežojums 35mm vai 1.35. Pretējā gadījumā dalībnieki startē ārpus konkurences.

Pieteikties sacensībām varēs sacensību norises vietā, sākot jau no pulksten 09:00. Plašāka informācija par pieteikšanos, noteikumiem un citām aktualitātēm atrodama organizatoru mājas lapā – velokross.eu.

Pizika kausa izcīņas kalendārs:

PosmsVietaDatums
3. posmsTalsi08.11.2014
4. posmsKuldīga09.11.2014
5.posmsSmiltene15.11.2014
6.posmsValmiera16.11.2014

Informāciju sagatavoja:
Toms Markss
Latvijas Riteņbraukšanas federācijas preses sekretārs


Emīls Liepiņš. Foto: LRF

Liepiņam 123. vieta Romandijas velobrauciena individuālajā braucienā

LETA. Latvijas riteņbraucējs Emīls Liepiņš piektdien ieņēma 123. vietu UCI Pasaules tūrē iekļautā daudzdienu velobrauciena "Tour de Romandie" trešajā posmā, kurā sportisti sacentās individuālajā braucienā.
Veronika Monika Stūriška
Foto: Nico van Dartel

Latvijas dāmas nedēļas nogalē ASV noslēgs UCI Pasaules kausa sezonu BMX

Sestdien un svētdien ASV esošajā Tulsas BMX centrā ar piektā un sestā posma sacensībām noslēgsies UCI Pasaules kausa sezona BMX superkrosā. Latviju sacensībās pārstāvēs “Silvas ziķeru” kluba sportistes – Veronika Monika Stūriška un Vineta Pētersone.
Kristiāns Belohvoščiks
Foto: LDSF.lt

Belohvoščiks izcīna 20. vietu ''Liberazione'' velobraucienā Itālijā

Latvijas U23 izlases šosejas riteņbraucējs Kristiāns Belohvoščiks (“Monaco Team”) ceturtdien Itālijā finišēja 20. vietā UCI 2. kategorijas viendienu sacensībās “Gran Premio della Liberazione” sportistiem līdz 23 gadu vecumam. Renāts Štāls debijas sacensībās “Onec” komandā finišu nesasniedza.