Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Neilands Izraēlā debitē "Giro d'Italia" ar 169. vietu individuālajā braucienā

Neilands Izraēlā debitē "Giro d'Italia" ar 169. vietu individuālajā braucienā
Krists Neilands
Foto; Bettini Photo

LETA--AFP. Latvijas riteņbraucējs Krists Neilands no kontinentālās komandas "Israel Cycling Academy" piektdien, debitējot kādā no lielajām tūrēm, ieņēma 169.vietu prestižā daudzdienu velobrauciena "Giro d'Italia" pirmajā posmā, kurā sportisti Izraēlā sacentās individuālajā braucienā.

Par individuālā brauciena uzvarētāju kļuva pērnā gada čempions, nīderlandietis Toms Dumulēns no "Sunweb" vienības, kurš 9,7 kilometrus Jeruzalemes ielās veica 12 minūtēs un divās sekundēs.

Vēl uz goda pjedestāla kāpa BMC vienības austrāliešu braucējs Roens Deniss un "Lotto Fix All" beļģu riteņbraucējs Viktors Kampenārtss, kuri Dumulēnam zaudēja divas sekundes.

Savukārt Neilands bija vienu minūti un 51 sekundi lēnāks nekā uzvarētājs, kas latvietim deva 169.vietu 175 riteņbraucēju konkurencē. Neviens no "Israel Cycling Academy" sportistiem neiekļuva pirmajā simtniekā, labāko rezultātu sasniedzot beļģim Benam Hermansam, kurš bija 108.pozīcijā.

Tikmēr 21.vietā bija Lielbritānijas titulētais riteņbraucējs Kristofers Frūms, kurš "Giro d'Italia" sacensībās atgriezies pēc astoņu gadu pārtraukuma. "Sky" vienības braucējs Frūms, kurš rīta treniņā piedzīvoja kritienu, Dumulēnam zaudēja 37 sekundes.

Sestdien riteņbraucēji veiks 167 kilometrus garu distanci no Haifas uz Telavivu. Pirmie trīs posmi norisināsies Izraēlā, bet pēc tam tūre pārcelsies uz Itāliju, velobrauciena noslēdzoties 27.martā.

Arī iepriekš "Giro d'Italia", kas norisinās jau 101.reizi, ir startējis ārpus Itālijas, taču ne reizi ārpus Eiropas kontinenta.

"Israel Cycling academy" kā Izraēlas vadošā komanda ieguvusi "wild card" jeb rīkotāju īpašo ielūgumu dalībai šī gada velobraucienā, kur var spēkoties ar UCI Pasaules tūres vienībām. 23 gadus vecajam Neilandam šī ir debija prestižajās daudzdienu tūrēs.

Kontinentālā līmeņa vienība "Israel Cycling academy" komandas rindās Neilands aizvada savu otro sezonu.

Neilands pērn tika kronēts par Latvijas čempionu grupas braucienā un šosezon sacensībās piedalās ar sarkanbaltsarkano karogu uz krekla.

Izmantotie resursi:
LETA


, 2018-05-04 18:35, pirms 6 gadiem
Autor ,līdz kādam 27 martam. Izlasi vienreiz ko raksti.
, 2018-05-04 18:55, pirms 6 gadiem
Nevelk
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2018-05-04 20:26, pirms 6 gadiem
Diezgan bezcerīgi bet ņemot vērā kopējo komandas sniegumu ir vēl vairāk bezcerīgi jo tas nav līmenis kurā viņi var konkurēt.
, 2018-05-04 20:54, pirms 6 gadiem
pūce rakstīja: Diezgan bezcerīgi bet ņemot vērā kopējo komandas sniegumu ir vēl vairāk bezcerīgi jo tas nav līmenis kurā viņi var konkurēt.
Nu pa lielam tie, kiri nav baigie ITT speci un kuri neoet uz kopvērtejumu, tiem šitie TT ir galvenais nobraukt maksimāli pietaupot enerģiju, bez liekiem riskiem/kritieniem, iekļaujoties laika limitā. Viss. Pēc viņu ieņemtajām "vietām" šodien kaut ko spriest ir bezjēdzīgi. Bet kopumā tūres sākums daudzsološs.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Emīls Liepiņš. Foto: Team dsm-firmenich PostNL

Liepiņam Nīderlandē 13. vieta velobraucienā "Veenendaal-Veenendaal"

LETA. Latvijas riteņbraucējs Emīls Liepiņš sestdien Nīderlandē finišēja 13. vietā viendienas velobraucienā "Veenendaal-Veenendaal" (UCI kat. 1.1).
Edgars Langmanis
Foto: Nico van Dartel

Izšķirošajiem UCI BMX Pasaules čempionāta braucieniem kvalificējas seši Latvijas sportisti

Naktī uz sestdienu ASV pilsētā Rokhilā aizvadītas UCI BMX Pasaules čempionāta pirmās dienas sacensības elites, U23 un junioru sportistiem. Pārliecinoši ceturtdaļfinālu sasniedza mūsu juniori – Edgars Langmanis un Kristers Apels, kā arī U23 sportisti – Veronika Monika Stūriška un Emīls Mārtiņš Treimanis. Pārvarot pēdējās cerības braucienu, cīņu turpinās arī elites braucēja Vineta Pētersone un juniore Paula Kibare.
Džonatans Milans. Foto: ZUMAPRESS/Scanpix

Itālis Milans kļūst par ''Giro d'Italia'' 13. posma uzvarētāju

LETA. Itālijas riteņbraucējs Džonatans Milans piektdien bija ātrākais "Giro d'Italia" 13.posmā, izcīnot trešo uzvaru šī gada Itālijas tūrē, kamēr kopvērtējumā pirmo vietu joprojām saglabā slovēnis Tadejs Pogačars.