Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Pikamols atgriezīsies Francijā

Juris Miņins
Juris Miņins

Pikamols atgriezīsies Francijā
Luī Pikamols (ar bumbu)
Foto: AFP/Scanpix

Northemptonas “Saints” un Monpeljē regbija klubi ir vienojušies par Francijas izlases spēlētāja Luī Pikamola pāreju no Anglijas Premjerlīgas uz Francijas Top 14 čempionātu.

Luī Pikamols uz Northemptonu devās pagājušajā vasarā un izpelnījās ne mazums izbrīnītu skatu, jo viņš bija viens no retajiem Francijas izlases spēlētājiem, kurš pameta Top 14 čempionātu, ko uzskata par spēcīgāko un bagātāko regbija turnīru pasaulē, un devās uz Anglijas Premjerlīgu.

Tiesa, pēc vienas sezonas, kuras laikā “Saints” tika līdz Eiropas Izaicinājuma kausa finālam, Pikamols atgriezīsies Francijā, taču vairs ne Tulūzas komandā, bet gan Monpeljē. Kā galvenie iemesli šim transfēram, par kuru Anglijas komanda arī esot saņēmusi labu materiālo kompensāciju, tiek minēti daudz izdevīgākie finansiālie noteikumi un Francijas regbija savienības vēlme visus izlases kandidātus redzēt spēlējam pašmāju čempionātā.

Monpeljē kluba rindās pašlaik 31 gadu vecais regbists sāka savu profesionāļa karjeru, aizvadot 64 spēles. Northemptonas kluba rindās Pikamols laukumā gāja 14 mačos, kuru laikā izcēlās ar 15 punktiem. Savukārt Francijas izlases kreklu regbists ir ģērbis 62 reizes un izlases labā ir izcēlies ar 45 gūtajiem punktiem – deviņiem piezemējumiem.

Kā arī…

- Tāpat no Premjerlīgas uz Top 14 čempionātu dosies nu jau bijušais Lesteras “Tigers” spēlētājs austrālietis Pīters Betems, kurš pievienosies šīs sezonas Francijas čempionāta finālistiem, Klermonai.

- Priecīgas ziņas ir saņemtas no Jaunzēlandes izlases nometnes, jo tiek ziņots, ka komandas kapteinis Kīrans Rīds, kurš gan vēl nav atsācis treniņus, laukumā, pēc labās rokas pirksta savainojuma, varētu atgriezties jau jūnijā un piedalīties jau pirmajā “All Blacks” spēlē pret britu un īru apvienoto izlasi.

- Savukārt Londonas “Saracens”, kas ir pēdējo divu sezonu labākā komanda Eiropā, uz Glāzgovu ir palaidusi savu trešāas līnijas uzbrucēju Semjuelu Vunisu un pagarinājusi līgumu ar Šonu Meitlendu.

Izmantotie resursi:
Регби на rugger.info - мир регби онлайн на...
Planet Rugby | News, Scores, Results, Features